Tisdag

Som sagt åkte jag med Emil till stallet i morse. Klev upp halv 7 och han sen segisen klev upp långt efter, men då behövde inte jag stressa iaf. Var i stallet någon gång efter 8 och solen hade nästan gått upp. Det var helt lugnt och tyst och marken var full med frost. Det såg nästan ut som snö faktiskt.

Guffi och de andra stod vid grinden och han såg ganska glad ut när jag kom. Han var faktiskt ganska...ja, vad ska man kalla det...mammig idag kändes det som. Så fort jag gick ut ur stallet tittade han efter mig och när vi kommit in i ridhuset följde han efter mig när jag skulle stänga och kom fram så fort jag kom tillbaka efter att ha tänt lamporna.

Det gick väldigt bra att rida, ville få upp han rygg så han kan bygga upp den igen. Tror han tappat en del eftersom det inte finns så mycket klätterställen här jämfört med upp i Sundsvall. Så vi jobbade lång låg och mycket mjukgörande övningar så han skulle komma igång igen. Det har ju blivit lite ofrivillig vila den senaste tiden. Han sänkte sig riktigt mycket och man kände hur ryggen kom upp. Det var nog första gången han jobbade så utan att protestera särskilt mycket. Han tog tag i bettet några gånger och höjde huvudet när vi gjorde halter, men annars gick han där nere utan så stor ansträngning från mig. Hade långa tyglar igenom nästan hela passet och det kändes riktigt bra. Sedan tog vi lite trav i båda varven men där var han lite mer ostabil i formen men travade ändå på bra och lyssna på mig. Sedan gick vi ut ur ridhuset och jag tänkte att vi skulle rida ner vid hagarna och ta en galopp upp igen, men de var för halt och knaggligt så det blev skritt hela vägen igen.

De hade inte fått sin frukost innan jag tog in Guffi så efteråt fick han stå i en rastfålla och äta den så han också skulle få mat och de andra inte äta för mycket. Han såg ganska nöjd ut ändå och jag satte mig med honom och fikade lite innan jag började gå hemåt.


Kommentarer
Postat av: Samanta - en blogg med fokus på Islandshästen!

Sv: Jag vill också ha snö, men samtidigt så vill man ha temperaturer som kan faktiskt kan vistas i. Men vad roligt att du kommer att cykla och så, det är ju jättebra! :)



Har lagt till dig nu, på bloglovin.

2011-12-06 @ 13:42:46 / URL: http://samantas.blogg.se/
Postat av: Alexandra

Härligt att det gick bra! Har inte ni fått snö?



Sv: Hm, ojdå.. Ja då är det kanske dags att skrota. Du får kika lite efter en ny.. Ja vågar inte cykla när det är snö och kalt, har varit nära på att ramla en gång och det fick räcka.



Redovisningen gick bra, tack :)

2011-12-06 @ 18:03:35 / URL: http://barefootangel.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0