Tisdag

Idag blev det uteritt igen med mycket tölt. Fast ett tag var jag tveksam om jag ens skulle få med mig Guffi in från hagen. Snacka om häst som inte vill stå inne! Han hade varit helt galen igår kväll innan mamma kom upp och räddade honom ut i hagen. Skitat ner ordentligt hade han också gjort. Så idag var han lite sur på mig som låtit honom stå inne i flera timmar! Ville inte alls gå framåt, backade bara åt sidan. Så då vände jag på honom och försökte backa mot utgången, då gav han upp och följde snällt med mig.

Vi tog iallafall en tur vid Ridstadion med mycket tölt träning. Finfint gick han. Dock hostade han en del. Han brukar göra det tex precis när man börjar trava för att han går och håller andan kan man säga och då åker all luft ut precis när han börjar springa. Så här står det på ATGklinikernas hemsida om det. Fast idag hostade han mer än vanligt...Så vi töltade en bit och saktade av till skritt och gav han långa tyglar så han kunde andas ordentlig,t och sen började vi om igen. Och då hostade han inte lika mycket. Tog några små busgalopper också för att slappna av.

Tillbaka i stallet fick han mat och sedan kom mamma upp och hjälpte mig att duscha honom. Han står inte riktigt stilla, han tycker nog det är lite kallt. Så det är lättare om någon håller i honom. Han fick en ordentligt skrubbning av hela kroppen. Sedan fick han torka lite i solen innan jag började smörja in honom. Och då kom Lena upp! Hon och jag har jobbat på ridläger i två år och hon var även ridlägerledare när jag var liten och var med på ridläger. Så det var roligt att träffa henne igen.

Guffi blev nog glad när han fick gå ut i hagen igen, fast han verkade lite slö.

Blöt Guffi på tork! Skönt att han är så snäll att man bara kan släppa lös honom i gräset, då kan man göra massa annat under tiden.


Kommentarer
Postat av: Alexandra

Det låter ju litet läskigt det där med att han hostar, men det är ju bra att du vet vad det beror på.



Sv: Rák blev skodd förra veckan så det är inte skorna det beror på i alla fall.

2011-07-19 @ 19:42:22 / URL: http://barefootangel.blogg.se/
Postat av: Jenny

Ojdå, hoppas hostan inte är något farligt! Har du haft kontakt med någon veterinär angående det tidigare?



SV: Äsch då, trist med dåliga hovar :/ Är han en sådan som tappar skor ofta också? Ger du honom något tillskott för att få bättre hovkvalité?



Så är det ju, en smörja funkar olika bra på olika hästar så du gör nog rätt i att hålla dig till en du vet att funkar. Det är ju en hel djungel med de där salvorna alltså.



Vad bra! Eyja är nog egentligen inget "mammamaterial", hon verkar så stressad över fölet hela tiden och kan aldrig slappna av. Det kanske blir bättre när fölet blir äldre (hoppas jag i alla fall).

2011-07-20 @ 11:19:24 / URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0