Dagens träning

Idag tog vi ett pass på 45min i paddocken. Jag hade grinden öppen så han inte ska känna sig så instängd, det känns som att han trivs bättre då. Började med att skritta på ganska långa tyglar och ställe honom inåt i hörnen och göra halt lite här och där så att han skulle lyssna på mig, och inte höja huvudet när jag gör halt. Sedan red jag på en stor åtta och böjde igenom honom, övergick sedan till serpentiner. När det fungerade tog jag trav på långsidan och saktade ner igen innan jag gick in på nästa serpentin. Första trav sträckorna fungerade inte så bra, eftersom han stressade lite och jag glömde att rida, men sedan fick vi till en bra trav med bra form.

Sedan red jag vid några koner som stod utställda och flyttade bakdelen, han flyttar ordentligt i vänstervarv, men i höger trampar han inte under lika mycket, han är fortfarande ganska stel i det varvet. Kortade sedan upp skritten och skrölttöltade lite på en volt i båda varven, det gick ganska bra. Han vill gärna bara springa iväg när jag kortar skritten eftersom det blir jobbigt för honom, så man får ligga ett steg före honom hela tiden.

Sedan tog jag trav och fattade galopp och saktade av till trav med bara sätet och rösten, gjorde så några gånger. Gick över ett litet pyttehinder som låg i paddocken, krävdes några försök innan han gjorde det, men han försökte komma undan ändå. Sedan tog jag galopp uppför backen till stallet. Han var väldigt duktig idag tycker jag och fick mycket mat. Nu ska han nog få vila i två dagar om jag inte får någon inpuls i helgen.

Kommentarer
Postat av: Jenny

Vad avis jag blir på att du har tillgång till paddock, det vill jag också ha! Kul att det gick bra :) Är han 4- eller 5-gångare förresten? Jag minns inte om jag läst det någonstans...



SV: Ja, jag brukar också stå kvar och se så att täcket är helt när hon rullat sig, men det är ju ofta man inte är där och övervakar. Ibland undrar man vad sjutton de gjort när de har täcket på ett visst vis :p



Jag gillar Höökstäckena just för att de är pösigare, och så är materialet lättare, så det känns mer "fritt" på hästen. Men smaken är olika :)

2011-06-17 @ 19:51:34 / URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se
Postat av: Jenny

SV: Birmor är verkligen fina! Dessvärre inte jättegosiga, därav min dröm om att avla på ragdolls istället.



Ja, som sagt, smaken är olika :) Så länge täckena håller ihop är jag nöjd dock ;)

2011-06-18 @ 18:51:05 / URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se
Postat av: Linda

Vi kan pruta ner lite på kissen om ni vill ha den. Sambons kompis ändrade sig och skulle inte ha nån katt.



Sv: Ja är det join up du menar som du hållt på med eller bara lekt i hagen?



Ja du en häst som är lydig tycker inte jag man behöver träna så mycket med från marken på det viset som jag tog upp- alltså ledarskap o sådant. Mitt mål är ju att jag skall med små små hjälper visa vad hästen skall göra. Pekar jag på baken skall hon flytta baktill, pekar jag fram skall hon flytta fram. går jag emot eller backar skall hon backa, allt skall vara så smått som möjligt, är det inte så kan man fortsätta träna på grunderna.



Däremot för att stärka bandet och lydnaden ytterligare kan man träna tricks, där får man mycket kommunikation på köpet- man skall ha roligt med sin häst och oftast har man det i trick träning, kunna rida med enbart halsring o.s.v



Besök denna sida:

http://www.dalpraktiken.se/



Jag lovar du kommer bli inspirerad!! Där finns filmer att se, går även att söka på youtube.

2011-06-18 @ 19:01:28 / URL: http://elmo.cybersite.nu/
Postat av: Jenny

SV: Vad mysigt! Våra är inte det minsta tillgivna...



Det är en jättefin hage de gär i nu, dessvärre är det hopplöst att hitta dem i den :p Alldeles för mycket backar, träd och grönska, jag brukar få springa runt där bra länge innan jag ser några luddiga öron sticka fram bland bladen.

2011-06-18 @ 19:46:34 / URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se
Postat av: Linda

Sv: Jasså? Ja men det var ju tur att det gick bra, trist om han skulle bli blind på ena sidan även om det går att leva med men..



Ja säg det pris du är villig att betala :)



Jasså? Ja hästar som är lite känsliga av minsta lilla rörelse tror jag behöver en lite mer "tuffare hantering" missförstå mig inte nu men att man inte skall smeka fööörsiiiktigt, ta föööörsiiktigt utran jag tror det bara är att försöka ignorera det känsliga och behandla hästen som en annan..är dom ex rädd om öronen tror jag att man skall klia och dona på ordentligt istället för att ta försiktigt.

Då brukar dom kunna bli ännu mer osäker- man gör som en osäker rörelse mot hästen om man är försiktig.



Men givetvis skall man inte vara hård och burdus utan på den nivå som inte skrämmer slag på hästen.



Haha undra om du förstod vad jag menade..?

2011-06-18 @ 19:55:18 / URL: http://elmo.cybersite.nu/
Postat av: Linda

Ok men du får henne för 300 så kanske jag kan fara ner med henne på måndag? :) Vad säger du om det :)?

Hon växer så det knakar o det är dags att hon får ett nytt hem nu! :P



Ne han anser väl att du är värdig att ha på ryggen ;) Hur länge har du haft honom?

2011-06-18 @ 20:44:39 / URL: http://elmo.cybersite.nu/
Postat av: Linda

Ok bor du i centrum eller? Annars kanske vi kan mötas inne i Birsta eller nånstans? Men jag skrev med min mailadress här kan du ju skicka ett mail?



Okej jag förstår:) Han ser väldigt fin ut i alla fall, trivs du på Riiby gård?

2011-06-18 @ 21:30:18 / URL: http://elmo.cybersite.nu/
Postat av: Jenny

SV: Det är så härligt med sådana katter! Vi (min familj) hade en sådan när jag var yngre och hon var verkligen speciell! Sov alltid brevid mig i sängen och tröstade när man var ledsen. Nell sover också med oss i sängen, men hon brukar föredra att ligga på mig och trampa med framtassarna :p



Ja, man får motion i alla fall när de går i sådana hagar! Jösses vad trött man kan bli av att sprigna och leta hästar. Men det är ju helt klart trevligare för dom att gå i sådana hagar än i små grusade frimärkshagar.

2011-06-18 @ 22:19:18 / URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se
Postat av: Jenny

SV: Kul med kattunge! :) Är det en hona eller hane? Jag kommer ha så svårt att lämna ifrån mig våra, de är så fruktansvärt söta! Men man kan ju inte behålla alla...



Vad trist för den hästen :( Det är verkligen synd om de där hästarna med så vansinnigt mycket eksem, hoppas verkligen mina klarar sig undan så grav eksem.



Lera hör våren till ;) vi hade riktigt bra vinterhagar i vintras, det blev inte lerigt alls! Vet dock inte om de kommer gå där i vinter igen.

2011-06-19 @ 10:56:50 / URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se
Postat av: Jenny

SV: Okej, så ägaren till hästen har fler hästar då? Detä r ju en hel del jobb med hästar som har så grav eksem, så jag håller med dig om att de behöver någon som verkligen har tid med dem.



Hur länge har Guffi haft eksem och hur har det utvecklats, sas?

2011-06-19 @ 13:51:43 / URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se
Postat av: Jenny

SV: Ja, det känns ju inte rätt att hästen ska behöva gå ensam i en pyttehage bara för att den har eksem. Behandlas den med något annat än täcke?



Vad skönt att hans eksem blivit bättre! Trist när man hör om folk som inte sköter sina eksemhästar ordentligt, det är ju så viktigt att man inte slarvar. Du verkar ta väldigt bra hand om Guffis eksem, han ser riktigt fin ut!

2011-06-19 @ 17:34:38 / URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0