Onsdag

Idag kunde jag inte hålla mig längre och åkte till stallet och red! Det blåste en del ute så Guffi var på sitt stirriga humör. Fast han skötte sig ändå ganska bra för att vara honom ute i blåst. Dom stod i vindskyddet så jag behövde inte gå så långt, och Guffi stod bredvid Kná. Jag tror hon gillar honom, för hon följde efter oss hela vägen till grinden. Hon är så söt, ser ut lite som Pricken på ansiktsformen och helt svart och lurvig.

När vi var ute så blev vi omkörda av en lastbil, inga som helst ploblem. En stund sedare blåste en postlåda igen med en ordentlig smäll och då flög vi 2 meter upp i luften kändes det som. Men han lugnade ner sig lika snabbt igen. Det blev mycket skritta idag, försökte få honom lugn, lång och låg vilket inte är enkelt när han vill trippa och titta på stjärnorna och allt annat runt omkring som låter av blåsten. Travade en bit där vi såg älg för ett tag sedan, och där vågar han inte ens trava förbi. Han är riktigt rädd för älgar där där lilla fegisen. Efter ett tag fick vi till en riktigt fin skritt där han trampade igenom ordentligt med bakdelen och kom upp med ryggen och hade en mjuk och fin form. Vi provade då lite trav igen och den blev mycket bättre denna gång, men när vi kom fram till energiskogen tappade han all koncentration, så vi vände och gick förbi den en gång till och då lugnade han ner sig igen. Avslutade sedan med en galopp innan vi kom fram till asfalten och de hämska höbalarna med fladdrande plats. På slutet fick vi till en fin skritt igen och han var lång och låg, men när vi svängde upp på gården igen, låg det en skottkärra vid Dynur och Bualfurs hage och den var ju så klart himla farligt. Det blev ändå en ganska bra ridtur med tankt på Guffis beteende när det blåser.

Hur blir era hästar när det blåser?


Sedan mockade jag lite i vindskyddet och pratade med Frostros ägare. Det är så synd om både henne och hästen. Hon ville ha en trygg familjehäst, men fick en galning som hon inte kan rida. Så om någon känner en modig person som kan ta sig ann och rida en häst som kan hitta på allt möjligt, stegra, bocka och behöver en bestämt ryttare, och vara supersnäll andra gånger, så säg till! Sedan kom Es dotter och hennes kompis och ville att jag skulle följa med till ridhuset och tända lamporna, de vågade inte gå dit själva. Och jag tycker jag gjorde det ganska bra som i mörkret gick in och hittade lysknapparna fast jag knappt visste var jag stod.


Kommentarer
Postat av: Ann

Min Mellis är oftast som en explosion att rida när det blåser...

Nu är vi friska så du är välkommen hit när du vill, men vi kanske har smittat dig?

Krya på dig!

Kram

2011-11-30 @ 20:51:06 / URL: http://annrosdahl.bloggplatsen.se
Postat av: Cia

de där lät som en häst som jag gärna hade testat iaf! är förtjust med hästar som är lite speciella, vilket oftast beror på felhantering från början. Synd att de är så långt ifrån!

2011-11-30 @ 21:05:23 / URL: http://ciajonasson.bloggplatsen.se/
Postat av: Mikaela

Min oddi kan bli lite skvätten om det smäller i dörrar och så. annars så blir jag väldigt spänd när det blåser och då blir oddi lika dan så då håller jag mig hellre på marken.

2011-12-03 @ 13:25:21 / URL: http://svippostina.blogg.se/
Postat av: Adina & islandshästen Funi

Funi är lite olika. Ibland kan han vara jättesprallig och ibland hur lugn som helst. Jag tror det beror på om jag sprallar upp mig och tror att han är rädd eller inte. Platspåsar osv som kan komma flygandes är dock lite läskigt ibland! Tur att man har honom på landet då , nästan utan grannar haha :)

2011-12-05 @ 19:40:36 / URL: http://fyrbentaspringare.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0