Onsdag

Blev en tur till stallet när regnet sluta falla, vräkte ner hela dagen. Skulle bara titta till honom och byta exemtäcke så han slapp stå i blött täcke i natt om det blir kallt. Men det slutade med att jag rakade honom. Tänkte först bara prova och vänja honom vid maskinen, han backade lite först och frustade, men sedan kunde jag raka halsen och han stod stilla. Inte avslappnat och hängande med huvudet, men han stod stilla. Resultatet blev väl inte det bästa, första gången jag rakar en häst, men rakad blev han iaf. Ska ta mellan frambenen en annan dag när han inte är blöt och lerig där. Får nog göra lite finlir då också.

Det var nya hästar överallt på gården idag efter som det är kurs. Det är något Johan, säkert känd, men jag är så dålig på tränare.

Dom har också delat på flocken nu. Guffi, Urga, Unnúrbra, Simlir och Frostros står på samma sida och ridskolehästarna på andra sidan. De har tillgång till lösdriften allihopa men varsin del. Så nu blir det nog lugnt och skönt, dom verkar trivas ihop de där fem.

Guffi med sin nya snea rakning och allt hår som blev över.

Vänster sida, den jag började med.

Höger sida, redan lite bättre tycker jag nog.

Guffis märkning som syntes bättre utan hår.

En fin hög på golvet.

En lite fundersam Guffi efteråt.


Kommentarer
Postat av: Helena

Du har sån fin och välkomnande blogg.

2011-10-20 @ 07:58:07 / URL: http://helenaskvarter.blogg.se/
Postat av: Jenny

Skönt att ha han klippt nu :) Och övning ger färdighet! Jag har inte heller klippt många gånger i mitt liv men jag tycker det börjar gå bättre och bättre faktiskt.



SV:Jag hade ju tänkt ordna med en film nu i höst men iom Rósas nuvarande skick vet jag inte om det blir av på ett tag :/

2011-10-20 @ 12:37:51 / URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se
Postat av: Carolina { Mycket tävlingar i bloggen }

Hej! Just nu har vi en veckofråga uppe. Om hur ofta man rider dressyr, hoppar och rider ut till exempel. Lämna gärna en motivering eller ett kort svar om du har bråttom!



Jättenyttigt och lärorikt att se andras svar om du inte är sugen :)

2011-10-20 @ 13:40:46 / URL: http://asslatjejerna.blogg.se/
Postat av: Cia

kanske är de johan häggberg du tänkte på?

2011-10-24 @ 10:04:53 / URL: http://ciajonasson.bloggplatsen.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0