Igångsättningsplanering

Jag har funderat lite smått på hur jag ska börja när vi flyttat ner Guffi. En helt ny miljö med helt nya regler och rutiner, och ett ridhus! Eftersom ingen har ridit honom på 3 veckor ungefär lär han ju vara lite ur kondition, även om han håller den ganska bra vid vila. Allt kommer vara nytt och det kan vara så att han är en aning stressad. Och han och jag har aldrig varit i ett ridhus tidigare. Så, jag tänkte att jag nog börjar från marken, med
  • Longering i paddocken och ridhuset, att han får vara lös och springa runt och nosa där också. Kanske i någon liten hage också.
  • Promenader runt gården och i skog och mark för att lära känna området.
Vad tycker ni? Några tips på vad vi kan göra och vad jag borde tänka på?

Kommentarer
Postat av: Carro

De är en jättebra klippning. Svettas han mycket kan du klippa en rand vid mankammen också på båda sidor (speciellt om han har tjock man) blir så lätt svamp där :)

Men annars är de en bra klippning, att klippa en rand på halsen och in mellan frambenen :)

2011-09-07 @ 17:29:40 / URL: http://whyevenbother.blogg.se/
Postat av: Linda

Jag har samma igångsättningsplan som du :) Vila i några dagar i hagen. Igår promenad, idag fick hon springa i paddocken.



Sv: Ja djurpratare är verkligen intressant, dock vet inte jag heller om jag ska tro på allt. Jag tycker det verkar sjukt att en person bara kan ta ett kort och kommunicera med djuret på det viset..

2011-09-08 @ 12:42:51 / URL: http://mittangsull.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0