Dagens lektion

Åh, så bra det gick! Vi har verkligen höjt lägsta nivån i tölten med formen och det hela så nu jäklar! Det var närmare -20 grader ute så det gällde att byllsa på sig så man knappt kunde andas och rånar luva så gladögonen immar igen, men frös gjorde jag bara lite om fötter och händer innan vi kom igång på riktigt.
 
Vi gjorde samma övningar som vi gjort de senaste gångerna men med lite högre krav den här gången. Böja och flytta, få honom att mjukna, slappna av och ge efter. Fan vad jobbigt sa Guffi! När vi smög i gång tölten i vänster varv (vårat dåliga) blev det för jobbigt så han blev så förbannad på mig att han hoppade upp i luften två steg framåt och nästan rakt in i Emelie som stod där, men sen skötte han sig med bara lite små protester. Vi kämpade på i vänster varv och han släppte mer och mer och det kändes så bra. Höger varv var ännu bättre och Frida blir så glad när han tar sina bra steg i form, arbetar med ryggen och tar ut stegen. Synd att man inte kan se själv, men nog kändes det idag! Traven gick också bra och vi kunde till och med trava lång låg på lång tygel i vänster varv lite ställd inåt utan att höja sig och streta emot.
 
Frida kunde verkligen se att vi utvecklats ännu mer sedan förra lektionen, även om vi bara ridit en gång sedan dess, men främst av allt har vi utvecklats sedan den allra första lektionen. När jag sitter upp är han helt lugn igen och han slappar av. Första lektionen kunde hon se ögonvitorna på honom. Han använder och slappnar av i bakbenen, de är inte längre stela som pinnar. Han knäcker inte av i ryggen utan arbetar med den och orkar hålla formen mycket längre och arbeta genom hela kroppen. Hon höll med mig om att även om han fortfarande har huvudet högt bitvis är det högsta läget mycket mycket lägre än det varit förut. Han är mycket mjukare och lite mindre stel i bogarna. Men inte tusan är det perfekt än, men vi har gjort stora framsteg på bara 3 lektioner.
 
Vet ni mer vad hon sa!? Att hon trodde att Guffi skulle kunna få 6,0 för tölten på tävling!!!!!! (ursäkta överdrivet många utropstecken) De stunder när han arbetar med ryggen, hittar formen, släpper efter och är så där fin, då har han ett väldigt fint steg och i de stunderna är han tydligen över medel! Den där fula hästen som ingen annan trodde på och som inte kunde tölta, han, just han, skulle kunna få 6,0, minst! Jag som inte ens är intresserad av att tävla, fick ett litet hopp, kanske skulle man kunna bevisa för alla de som inte trodde på honom att han faktiskt kan. Det skulle vara något det.
 

Kommentarer
Postat av: Julia

Har du lila tyglar eller ser det bara ut som så? ;)

2012-12-09 @ 20:36:06 / URL: http://Www.spjulia.blogg.se
Postat av: Carro

Va kul :)
Man blir alltid så peppad efter en bra lektion :D

2012-12-09 @ 21:39:12 / URL: http://whyevenbother.blogg.se
Postat av: Fia - med islandshästen som passion

Åh, vad roligt!! :D

sv; Fast jag tycker din design är jättefin! :) Stilren och.. "harmonisk" liksom (bra ord..)

Haha, ja se hästar ;)

Nej, inte nu mer. När jag var liten kunde jag blöda flera ggr/dagen

2012-12-10 @ 11:54:30 / URL: http://www.meistaraverk.blogg.se
Postat av: Fia - med islandshästen som passion

Ja, det förstår jag verkligen! :D Bra jobbat av er, och vilken tur du hittade henne! :)

Haha, ja, det är ju mitt mål :)

2012-12-11 @ 01:30:13 / URL: http://www.meistaraverk.blogg.se
Postat av: Fia - med islandshästen som passion

Haha, en av unghästarna är också efter Reynir ;)

Ja, precis, det blir ju en helt annan känsla. Man känner ju sig själv mer positiv och pepp om även tränaren tror på en. Annars känns det som att "Jaha, och du lägger ner tid på mig därför att..?"

Nej, där är inte skillnaden lika stor. Själva hästsporten är ganska stor i Finland, men just den där lilla grenen jag håller på med så...

2012-12-11 @ 17:20:58 / URL: http://www.meistaraverk.blogg.se
Postat av: Fia - med islandshästen som passion

Jo, det borde ju finnas, men har svårt att hitta. Speciellt där som jag bor, det finns ingenting, bor mitt ute i ingenstans ungefär ;)

Jasså, visste inte det syntes. Har ändrat nu, ser det bättre ut? :)

2012-12-12 @ 11:05:47 / URL: http://www.meistaraverk.blogg.se
Postat av: Jossan

Extremt fin Bild! :)

Sv: Ja dom ska ju alltid det :(

2012-12-13 @ 12:53:13 / URL: http://semtegensis.blogg.se
Postat av: Fia - med islandshästen som passion

Jo, jag får kolla med henne :) Hoppas hon vet någon!

Va bra :) ja, konstigt det.. Är fortfarande lite saker här och där som behöver fixas, men snart kanske så :)

2012-12-13 @ 21:15:22 / URL: http://www.meistaraverk.blogg.se
Postat av: Mikaela

Oj men gud vad roligt! Som ni har kämpat med tölten:) Klart du måste prova att tävla, det är roligt och nyttig socialträning:)

2012-12-17 @ 10:29:27 / URL: http://svippostina.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0