Första gången jag red Guffi

Ikväll kom jag på att jag ju har skrivit en del om Guffi i min gamla blogg så jag började läsa alla inlägg om honom. Tillslut kom jag fram till det allra första inlägget, om gången jag red honom första gången.
 
"Fredag, 28 augusti 2009
Idag blev det äntligen lite ridning på Guffi. Söthäst. Först longerade Viktoria honom för att kolla hur han betedde sig. Det gick bra. Sedan fick jag hänga med armen över sadeln för att se hur han reagerade på det. Det gick också bra. Då fick Mattias komma ner och hålla i Guffi medans jag satte upp. Det är tydligen då det har varit problem. Det har hänt något när någon har försökte sitta upp så han har blivit skrämd. Men det gick jättebra, han reagerade inte alls som har gjort tidigare tydligen. Vi gick lite med Mattias som ledde tills det kändes bra. Vi gjorde lite volter. Sen blev Guffi helt plötsligt less eller så gick det för sakta, för han la sig plötsligt ner. Jag trodde han skulle klia sig på frambenet, men vi hamnade på marken istället. Jag klev av för jag trodde han skulle göra en Pjakkur-rullning, men det skulle han inte. Så jag hoppade upp igen och skrittade lite till. Han blev glad när han fick mat och morötter. På söndag tänkte jag rida honom igen, om jag får hjälp, för han är verkligen trevlig att rida, snäll och sammarbetsvillig. Söthäst, igen. Jag funderar också på att fota honom varje vecka eller så, så man ska kunna se mer tydligt framstegen man gör, eftersom han inte har mycket muskler nu, men förhoppningsvis kommer att få det."
 
Det är roligt att sitta och läsa de där gamla inläggen och komma ihåg hur han var i början. Gisses, han hoppar hit och dit och blir skrämd för massa saker nästan varje ridtur låter det som. Var han verkigen sån? Visst kan han bli rädd för saker ibland, men han är ju coollugn nu om man jämför. Bäst var ju ändå att han la sig ner så där första gången, precis som "Nu blev det tråkigt, du kan kliva av om du vill. Jag gör det extra lätt för dig dessutom." Synd att jag inte genomförde den där fotograferingen varje vecka, hade varit roligt att ha de bilderna nu och jämföra.
 
Om någon är intresserad av att läsa hittar ni bloggen här.
 
 

Kommentarer
Postat av: Fia - med islandshästen som passion

Vad roligt att läsa gamla inlägg! :) (Jag tycker mina bara är pinsamma så jag låter bli, haha)

sv; De hade fått slava! Dräggel hinns med senare, haha ;)

2012-12-04 @ 00:27:55 / URL: http://www.meistaraverk.blogg.se
Postat av: Fia - med islandshästen som passion

sv; Haha, ja den sortens tregångare... huff, huff.

2012-12-04 @ 00:29:03 / URL: http://www.meistaraverk.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0