Tisdag

En helt fantastiskt dag! Förutom att jag fick spendera några timmar på förmiddagen med att göra om hela uppgiften, men då har jag ju bara lärt mig det lite bättre.

Solen sken och himlen var knall blå, Guffi var lite småpumsig av den varma solen han stått i hela dagen. Hade bestämt att vi ska skulle träna mycket tölt idag så det blev en tur ute. Dynur och Boalfur okuperade paddocken och inne i ridhuset en sån här dag vill man inte vara.

Vi tog det först i våran egna pensionärstakt ner vid hagarna, men efter ett tag fick vi upp lite tempo som passar oss perfekt. I lördags gick det lite väl fort för våran smak, men det behöver ju inte jämt vara söndagspromenadtakt heller. När vi kom ut på grusvägen var det något som var farligt och efter bron körde vi lite fyllegubbe så han skulle flytta sig från sida till sida med hjälp av min vikt bara. Samtidigt började jag förbereda för tölt. Den gick riktigt bra idag, försökte hålla honom i kort tempo så han verkligen fick jobba och det gick oväntat bra. Lite motsträvigt från början men lossnade efter lite bakdelsvändningar, sedan flöt det på riktigt bra. Mycket arbeta krävdes det och jag blev lite hård i handen ibland, men det är bara att träna bort, men jag kunde ändå sitta och njuta fullt ut! Efter tölten provade jag att böja honom åt båda hållen och han gjorde det riktigt bra, börjar nog bli av med lite stel hel äntligen. Vi avslutade med en busgalopp innan vi kom ut till asfalten och skrittade hem.

När jag släppte ut honom i hagen skakade han sig...det märktes ju inte att jag borstat massor. Ett stort rökmoln steg upp mot himmelen...

När jag cyklade hem kändes det riktigt bra och det gick fort. När jag kom hem mötte Müsli mig i dörren och ville gosa.

Kommentarer
Postat av: Mikaela

Vad härligt det låter. Idag skulle jag vara bered att döda bara för att få åka till stallet:(



Sv: Ja det är jättehögt i tak! Jag skulle vilja se de andra lägenheterna här också för jag har sett lite grann genom fönstren...

2012-02-29 @ 17:46:07 / URL: http://svippostina.blogg.se/
Postat av: Cia

Sv; vart köper du de? :)

2012-02-29 @ 19:50:12 / URL: http://ciajonasson.bloggplatsen.se/
Postat av: Linda

Skönt att du kan cykla, längtar efter det vädret!



Sv: Ja det var inga stora framsteg om jag säger så men det hade jag inte förväntat mig heller. Nu får jag iaf utöka träningen lite vilket känns roligt samt att munnen SKA vara åtgärdad nu vilket jag hoppas att den är..

2012-02-29 @ 20:11:07 / URL: http://mittangsull.blogg.se/
Postat av: Sara - mamma till Nova

Kikar in och önska dig en trevlig kväll! :D

2012-02-29 @ 21:52:38 / URL: http://frokenkalmar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0