Födelsedagskalas

Idag cyklade jag och Frida tillsammans till stallet. Hästarna låg och sov i hagen och vill inte kliva upp. Serstök var påväg upp flera gånger men la sig ner igen, tills och ställde sig upp vände rumpan mot Frida och gick iväg. Det är hennes födelsedag, så då kanske man får göra som man vill.

Vi byggde en lite inhängnad så vi kunde ha dom lösa och träna lite kommunikation. Började med Guffi och han var riktigt duktig. Det enda han inte gör är att följa efter mig, det fattar han verkligen inte. Men allt annat gick bra. Han stannar när jag stannar och vänder sig mot mig. Springer med mig utan att bli rädd och spöt var inga som helst problem idag. Och det är nog första gången han inte blivit rädd för det alls. Stort framsteg.

Sedan tog Frida Serstök. Hon är inte så van vid sånt där ännu och dessutom var gräset mer intressant än Frida. Hon vågar inte riktigt gå på så jag hoppade in och hjälpte till lite, och sedan gick det mycket bättre. Serstök följer gärna efter Frida, men har istället problem med att gå ifrån, gå runt och springa. Så de är verkligen tvärtom varandra de där två hästarna. Tillslut fick de till det och Serstök började förstå vad Frida ville, så med lite mer träning har de nog koll på det hela.

Sedan gick vi in och gjorde tårta. Vi hade plockat hallonbuskblad, maskrosblad och klöder. Tårtorna innehöll även Irish Mash, Hestamix, mineraler, morötter och digistivekex till Guffi och pepparkakor till Serstök. Vi dukade upp ute på en bänk och båda två var verkligt skeptiska mot det hela, men Serstök vågade sig fram och sedan vräkte de i sig båda två. Sjung gjorde vi också! Fast Guffi var väldigt dåligt på det tyckte jag...

Var det så gott att Guffi himlade med ögonen?

Det verkade iallafall väldigt uppskattat av de båda. Hade tänkt dusch Guffi men det var lite dåligt väder så det får bli imorgon istället.

Jag köpte förresten nya stigbyglar igår, sånna med gummisnodd på sidan. Ända sen Sudri gick omkull för 2 år sedan och jag fastnade med foten har jag tänkt att jag ska köpa sånna för tanken att fastna i mina gamla är inte så rolig, fast när jag väl sitter på hästen har jag aldrig tänkt på det. Så det är väl egentligen en fixidé. Men nu är de inköpta och ska användas. Så om någon vill köpa ett par islandsstigbyglar kan ni hojta till!

Kommentarer
Postat av: amanda

haha det såg riktigt mysigt ut :)

2012-06-18 @ 23:57:19 / URL: http://odinn.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0