Fredag

Usch, idag var det hemskt att cykla hem. Motvind hela vägen och mitt knä gjorde bara ont och ville inte vara med.

Men det var en trevlig stund i stallet, trots det tråkiga vädret. Hovslagaren kom vid 11 och innan dess hade jag hämtat Guffi, borstat av honom och dragit in vattenslangen. Denna gång blev det ingen plast alls, alla hovar såg bra ut och alla skor kunde sättas på normalt. Vad skönt! Mycket billigare blir det ju då också, inga skor eller broddar behövde bytas heller. Han får fortsätta vara utan broddar bak, så det inte händer något i hagen. Han var sitt vanliga jag idag, hovslagren undrade vad som hänt med honom och om jag gett honom lugnande. Men det är så där han är i vanliga fall när han inte är uppskrämd av raketer.

Sedan red vi en lite stund i ridhuset. Han var riktigt pigg men ville inte hålla på så länge. Det blev mycket skritt, lösgörande, böja hit och dit, flytta bakdel, stopp/stanna osv. Avslutade med lite kravlös galopp och då ville han nästan inte stanna, var nog skönt att få springa av sig utan krav tror jag. Sedan hoppade jag av och flyttade bakdelen med spöt igen så vi kommer in i det hela. När Guffi sedan stod och åt kom E och As hovslagare så jag fick ta in Krafla åt honom för de hade missuppfattat tiden lite fel. Innan jag släppte ut Guffi stretchade jag honom lite mer godis, gick ganska bra ändå. Tog och packade ner lite täcken som har hängt uppe så var det gjort. Är ju bra om så mycket som möjligt är klart på onsdag.

Nu är jag trött, men sambon kommer snart hem och vi måste nog börja flyttpacka lite, så jag får försöka pigga på mig lite. Pannkakspytt med massvis med socker kanske hjälper.

Kommentarer
Postat av: Julia

Fin design!

2012-03-09 @ 22:10:39 / URL: http://spjulia.blogg.se/
Postat av: Greta

Vad har du haft för plast under hovarna, är det detdär gummit som hindrar från att det ska bli fullt i snö?



Haha ja lite socker rus kan vara bra =)

2012-03-10 @ 00:00:07 / URL: http://torparfru.blogspot.com
Postat av: Jenny

Vad i jessu namn är pannkakaspytt? Det låter spännande :D



Lycka till med flytten nu! Det tar ju så fruktansvärt på krafterna när man ska flytta inte bara sig själv men hästen med, men ack så skönt när det är gjort!



SV: Jodå, Rósa går och skrotar i hagen och mår bra :) Hon har ingen ork att bli riden nu när dröktigheten är i sin slutfas, det var jobbigt för henne senast jag red så nu får hon bara gå tills fölet är kläckt.

2012-03-10 @ 13:13:45 / URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se
Postat av: Linda

Vad är pannkakspytt??



Sv: Jag är för lat att beställa från sidor som blocket och tradera :) Då beställer jag hellre från en webbshop eller köper på hööks :) Men tack för tipset, det må ju gå att köpa sånt på hööks kanske?

2012-03-10 @ 19:06:46 / URL: http://mittangsull.blogg.se/
Postat av: Jenny

SV: Jasså, det låter gott :9 Jag gillar pannkakor i alla dess former ;)



Nej det går rätt fort faktiskt :) Tävlingen är öppen tills vidare, har dock inte uppmärksammat den så mycket, men ska göra lite mer reklam snart så fler kan gissa. Jag börjar tro mer på en fuxhingst nu :p

2012-03-10 @ 20:32:49 / URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0