Cyklister och knott

Idag blev det en ridtur med Frida och Serstök. Vi var själva i stallet så jag fick hjälpa henne upp så sadeln inte glider. Att komma upp på Guffi är nu som "vanligt" igen, så det var nog att han hade ont som gjorde det jobbigt för honom. Nu har han bara lite kala fläckar i manen, men int verkar det inte göra.

Det var väldigt svalt idag så vi kunde ha lite högre tempo än tidigare vecka. Red igenom skogen, bort till bommen och utforskade lite i skogen där, men kom inte riktigt fram till något. Dock såg vi färgpluttarna på träden som någon gjort så där får vi prova att rida nästa gång. Fast de är ju åt fel håll så någon får rida baklänges. Blev en del trav, fick verkligen driva i varje steg på bortvägen så jag slapp ju frysa iallafall. Tror det var Guffis plan med det hela. En liten galopp blev det också och lite tölt träning. Bara några meter och sedan ner till skritt igen. Böjde Guffi åt båda håller utan att han hade huvudet allt för högt så det är ju bra. Serstök sprattlade nog bara med benen i någon underlig gångart, men snart går det nog. I helgen åker dom borta så jag kanske ska prova att rida henne och träna lite tölt. Får se vad jag hinner under mina lediga dagar. Serstök ville inte alls gå hem sen, men Guffi kunde inte alls stå och vänta. Var väldigt mycket knott som irriterade honom. Dessutom kom det en cyklist med två hundar precis när vi red förbi hästarna som är väldigt nyfikna och gärna springer med oss i sin hage. Så det blev lite tok, våra hästar ville springa ifrån allt det där och cyklisten var dum nog att inte fatta att han skulle sakta ner förän jag skrek åt honom. Blir så irriterad på folk som inte fattar.

Frida hittade huvan i hagen och Guffi såg inte alls ut att vilja vara ute i natt. Stod jättelänge vid grinden efter att jag släppt ut honom och verkade inte alls intresserad av gräs eller Serstök. Han har det nog lite jobbigt med alla insekter och skit nu. Jag hoppas på minusgrader någon natt snart!

Jag har också bytt headerbild och den ovanför menyn om ni inte ser det, så får ni uppdatera.


Kommentarer
Postat av: Alexandra

Sv; jaha oj, typiskt! :P Vad är det för typ av stall? :)

2012-05-28 @ 22:43:11 / URL: http://alexaka.blogg.se/
Postat av: Alexandra

Sv; Jaha okej, mysigt! :)

Det är ett stall med 8 boxar och en liten lösdrift. Men det är bara min och en till som är isisar.. :) Jag brukar ta ut en tränare ibland och även åka iväg på kurs ibland. :D

2012-05-28 @ 22:54:25 / URL: http://alexaka.blogg.se/
Postat av: Evelina

SV: Åh tack! :) Det är förstås i ärevarvet, vilket leder till en övertaggad häst. Tror dock inte det såg ut såhär hela tiden! Men kapaciteten verkar ju finnas, så då är jag nöjd :) Kram och tack för din söta kommentar.

2012-05-28 @ 23:15:22 / URL: http://fyrbentaspringare.blogg.se/
Postat av: Jenny

Jag förstår att han lider av flygfäna, det gör ju man själv med och då är man inte ens överkänslig mot knotten! Men du får allt ta dig ett långt snack med honom om vad huvan ska vara ;)



SV: Hur tänker du med b-vitaminen? Jag har förstått att hästar producerar egen b-vitamin och därför behövs inget tillskott, däremot kan man ge extra protein om de har svårt att släppa vinterpälsen eftersom det brukar vara proteinbrist då. Hur som helst, hon lär få gå med det hon har kvar tills det släpper av sig själv, som tur är, är det ju inte så mycket att hon får värmeslag ;)

2012-05-29 @ 12:54:12 / URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se
Postat av: Jenny

SV: Ja, han ser jätteduktig ut! Han blir säkert vigare med lite mer träning :)



Nix, är mellanblond egentligen, fast nu för tiden är jag rödbrun :)

2012-05-29 @ 13:12:44 / URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se
Postat av: Alexandra

Sv; Jag tränar för Jannicke sainmaa och så har jag tränat en gång hitills för Josefine Denami men fler gånger kommer det bli. :)

Vad jobbigt att han är svårlastad och så ingen ridbana på det.. Och jag som tyckte att jag hade det begränsat.. xD haha

2012-05-29 @ 20:16:12 / URL: http://alexaka.blogg.se/
Postat av: felicia - fotokobran

några planer inför morgondagen? :)

2012-05-29 @ 20:49:06 / URL: http://fotokobran.se
Postat av: Julia

Tack, och snygg header :)

2012-05-30 @ 09:53:06 / URL: http://spjulia.blogg.se/
Postat av: Jenny

Snygg header förresten, det glömde jag ju säga innan! Somrig och passande :)



SV: Ja, myggen tycker väldigt bra om mig också tyvärr, är frustrerande när de så gärna går på mig men inte på andra, känns lite orättvist!

2012-05-31 @ 12:09:57 / URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0