Dagens ridtur

Det blev en riktigt härlig premiärtur på de nya stigarna och vägarna. Fantastiskt väder förutom att det blåste ganska rejält, men värmen gjorde att det knappt märktes när man satt på hästryggen. Vi har kommit på att hästarna triggar varandra lite. Serstök vill fort fort iväg och blev lite stressad så fort hon får på sig tränset. Så Frida tränar henne på att stå lugnt inne i stallet innan de ens går ut och att hon böjer in huvudet och att Serstök ska stå stilla innan Frida hoppas upp. Därför tog jag ut Guffi först medans Serstök hade lugnhetsträning och tog det lugnt och stilla. Gick lite snabbare i dag än sist, så det blir bättre, och han gick inte iväg på en gång när jag kommit upp. Det gjorde nog mindre ont i dag för jag fick lägga handen på där och kunde borsta manen.

Sedan bar det av upp i skogen och båda hästarna var riktigt pigga och på. Över dikena var det inga alls problem och vår avverkning var perfekt, inga problem att ta sig förbi. Red mot grannen först, men sedna kom vi ut till en asfalterad väg och Serstök är inte van vid bilar ännu så vi vände och travade tillbaka. Vi red tillbaka en bit men gick inte hem utan fortsatte åt andra håller och ut på grusvägen där. Då startade jag appen i telefonen som jag glömt. Mötte en bil som först stod still, men sedan körde och då hoppade Serstök till men inte Guffi, så hon insåg nog att den inte skulle bitas. Lite mer bilträning så ska det nog gå bra. Red en bit längre innan vi vände hemåt igen. Travade genom vattenpölar och Serstök hade inga problem alls med det. Båda hästarna var riktigt duktiga och verkade tycka att det var riktigt roligt att få komma iväg och utforska nya stigar. Det är många hästar där omkring så man kan nog rida hur långt som helst nästan. Båda var svettiga när vi kom tillbaka så vi får ta en bit i taget så de orkar mer och mer. Det har ju faktiskt inte blivit så mycket ordentlig kondition- och styrketräning det senaste efter som vi inte haft några längre sträckor direkt.

När vi släppte ut dom skulle båda äta på saltstenen samtidigt och sedan sprang dom iväg, glada ut till det gröna gräset.


Kommentarer
Postat av: Jenny

Vad skönt att han inte har lika ont längre, det kanske bara var täcket som låg dumt en gång bara. De kan ju lyckas böka det på sniskan i hagen och då kanske de tryckte på manken.



Hur som helst, kul att appen funkade och att ni har längre turer att rida nu :)



SV: Ja, jag borde ha kameran redo jämt, synd att det inte riktigt funkar i praktiken eftersom jag behöver göra annat också. Han är en riktigt liten vilding, mycket bocksprång och galopprus brukar det bli under tiden jag är där :p



Kattungar är nog det mysigaste som finns ,det är synd att de växer så förbaskat fort, de hade ju gärna fått vara så där små och ulliga i MINST två år, inte bara två månader.

2012-05-21 @ 12:05:11 / URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0