Dagens lektion - uppsittning

Det gick bra idag, men så mycket ridning blev det inte. Vi hade lite roligt åt att vi var tre Fridor. Vi började med att visa hur vi brukar göra, och jag kom upp relativt snabbt. Gick runt ganska länge så hon först kunde titta på Frida och Serstök men sedan när jag väl började så kom jag upp på en gång. Han blev lite stressad men lugnade ner sig snabbt. Sedan travade vi en liten stund, men hon sa inte så mycket.
 
Hoppade sedan av och då visade hon först hur dom ska göra med Serstök och hon skötte sig bra. Sedan tog hon Guffi och hängde på honom. Hon var väldigt försiktig, men ändå rak på sak. Guffi var väldigt skeptiskt och hade öronen slickade bakåt. Vad var det för underlig människa som hängde på honom? Efter några gånger kom hon också upp utan problem och red honom en stund. Han gick så fint så och töltade på så duktigt.
 
Hon tyckte han var riktigt fin att rida, men stel i vänster vilket jag redan visste. Han han nog alltid varit mer eller mindre. Hon trodde också att det har hänt honom något vid uppsittningen och att det är därför han gör så där. Han spände sig ju en del med henne och även när han bara stod brevid och hoppade. Hon hade heller inte trott att han var 15år om jag inte sagt det innan eftersom han var så mjuk och följsam, förutom den där stelheten då. Och hennes kompis som var med trodde han skulle bli väldigt fin med lite träning. De tyckte också att båda var väldigt snälla och söta, så trevliga hästar har vi iallafall.
 
Hon red också Serstök en sväng, och hon var som att rida en unghäst tyckte hon. Så Frida ska träna grunder och vi båda massor med uppsittning. Och gud vad Serstök kan bli stotjurig ibland när hon inte får sin vilja igenom, det är lite roligt att titta på henne. Det nästan ryker ur öronen av ilska, fast tillslut går hon med på det hela ändå. Hästarna var riktigt duktiga båda två, kändes verkligen bra. Så vi ska försöka få till ett till lektion i slutet på månaden så kanske det blir mer ridning då.
 
Imorgon fyller jag år!
 

Kommentarer
Postat av: Julia

Snygg header :)

2012-10-13 @ 20:07:27 / URL: http://Www.spjulia.blogg.se
Postat av: Mikaela

Vad kul att det gick bra och att även hon kunde rida på Guffi:) För visst är han lite enmanshäst?

2012-10-14 @ 15:39:04 / URL: http://svippostina.blogg.se
Postat av: Jenny

Låter som att ni fick ut något av lektionen i alla fall :) Kul!

Och grattis i efterskott!

2012-10-15 @ 11:07:05 / URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se
Postat av: Fia - med islandshästen som passion

Låter som en bra början, härligt! :D

sv; Ja, lagom glad på gubb*svordomar* är man ju! gah!

2012-10-15 @ 20:31:05 / URL: http://www.meistaraverk.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0