Busgubbe

Igår var jag riktigt trött hela dagen efter att katten skrikit hela natten, hon löper. Då är det inte lätt att sova. Det blev bara ett litet kort longerpass därför. Tyckte han kunde behöva springa av sig lite efter den långa promenaden iallafall. Hade två bommar också, en upphöjd på ena sidan som han fick skritta och trava över. Han skötte sig så där, när jag pressade honom fick jag tillbaka en del faktiskt. Det är inte ofta han säger ifrån, men igår gjorde han det. Ibland blev det hopp över bommarna, men det gör ju inget.
 
Idag hade jag bestämt mig för att jag skulle försöka rida lite efter jobbet, så jag övertalade Frida om att vi skulle åka ut. Vi var ganska effektiva idag, ville hinna innan det blev mörkt. Frida tömkörde och jag red. Serstök la tungan över bettet igen, som hon bara verkar göra vid tömkörning. Guffi skötte sig någolunda fint. Började med att gå brevid med armen över sadeln och höll i tyglarna som från ryggen. När jag sedan hoppade upp var han lite spänd, jag var nog också det, men det gick bra. Han var ganska lugn när vi skrittade igång sedan, vissa gånger får han väldigt bråttom. Det blev lite lösgörande sedan en stund, ville inte ställa så stora krav utan ha lite roligt också. Det gick bra, fast det kliar en del på honom. En gång när han stannade och skulle klia på magen hoppade både han och Serstök till så de skrämde upp varandra, men de insåg nog att det var lite onödigt.
 
Jag ville ta en sväng ute på åkern så Frida bytte till grimma på Serstök och så gick vi iväg. Först tog jag lite trav och tölt på vägen. Han är verkligen lätt att få till tölten på nu, även om den så klart blir mycket bättre om man jobbar honom i den. Att man bara behöver sitta ner mer ordentligt än när man vill ha trav så förstår han att det är tölt. Det är ett stort framsteg sedan bara förra året, han är riktigt duktig tycker jag. Ute på åkern tog vi också lite trav, Frida och Serstök sprang efter. Jag ville ta lite galopp också så vi travade tillbaka en bit och tog sedan galopp, då tvär vänder Guffi och tänker att vi skulle galoppera hela vägen tillbaka till stallet, fort gick det först sedan fick vi lite mer kontroll på det hela och kunde vända tillbaka till Frida och Serstök som stod kvar och åt gräs. Resten av vägen var han riktigt taggad och ville bara springa, så det var bara att övertala honom att vi inte skulle göra det. Tillslut fick vi till lite avslappnad skritt innan vi kom tillbaka till stallet. En riktigt busgubbe var han idag, roligt att han blir så där ibland, men jag är glad att han inte alltid är så också.
 

Kommentarer
Postat av: Linda

Sv: Det får ni veta senare ;);)

2012-09-11 @ 20:54:24 / URL: http://www.mittangsull.blogg.se
Postat av: Anonym

Härligt att det går framåt med tölten! :)

2012-09-13 @ 08:22:29
Postat av: Fia

Den anonyma var alltså jag, jap... ;)

2012-09-13 @ 08:23:06 / URL: http://www.meistaraverk.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0