Mera trav

Idag hann det bli rätt sent innan jag åkte till stallet fast jag var ledig. Det har spöregnat och stormat fram tills eftermiddag så därför höll jag mig inne. När jag väl kom till stallet hade vinden avtagit och det var uppehåll som tur var. Men det var istället översvämning i alla diken. Även Helen kom ut efter en stund. Bestämde mig efter lite velande att jag skulle ta en kort ridtur ändå. Borstade Guffi och kunde knappt andas. Tog av mig glasögonen så jag skulle se något efteråt också. Riktigt fin lerinpackning.
 
Ridning gick rätt bra. Började på volt och böjde och flyttade. Han var mjuk och följsam. Travade sedan några vänder på vägen. Han höll sig i trav nästan hela tiden, en liten galopp klämde han in, men inga töltinslag iallafall. Fortfarande flaxig i formen, men betydligt bättre steg. Helt okej, inte trippigt men han kan vila mer på stegen. Sedan tog några en galoppfattning uppför backen mot skogen och travade lite där upp där vi fick till den fina traven igår. Gjorde så några vändor. Struntade i formen och bara lät honom springa och sista vändan kom den där fina traven tillslut och han sökte sig neråt. Känns som att traven backat väldigt många steg, så man får vara glad för det lilla. Men vi ska träna på den nu så är den nog tillbaka snart.
 
 

Kommentarer
Postat av: Jenny

Vi har fortfarande storm och regn :(

Det är nog bra att du tar tag i traven redan nu och ser till att få ordning på den, men det är svårt att hitta rätt balans mellan gångarterna tycker jag, det känns som att när traven är fin är tölten skit och vice versa :p

Svar: Här har vinden blåst bort iaf, men regnar gör det fortfarande.
Ja, han kan ju alltid trava, men ibland travar han inte ordentligt som nu. Är ju lika bra att gör något åt det på en gång :) Haha, ja men det kan ju inte vara så lätt egentligen att hålla isär allihopa alla gånger :)
guffiframidfelli.blogg.se

2013-04-19 @ 09:24:56 / URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0