Tömkörning

Igår blev det tömkörning med det nya bettet. Serstök och Frida var med så Guffi kändes mer avslappnad, förutom att han helst genade så han kunde gå bakom Serstök. Så det blev mycket fokus på att jag bestämde vägen och att vi då skulle gå dit jag ville. Annars hamnade vi som sagt bakom Serstök. En gång hamnade vi rakt emot varandra, båda hästarna stannar nos mot nos och står det och myser en stund. Man kan ju inte säga att dom inte gillar varandra...
 
Vi hade satt ut koner i ett timglas ungefär. Så jag flyttade runt hörnen några varv och det flöt på bra, han flyttade inte alltid så mycket men han fuskade inte en enda gång heller. Sen körde vi slalom mellan konerna på "kortsidorna" Han kändes mjuk och smidig. Avslutade med lite joggtrav på volt där han sänkte sig fint lång låg. Hade velat ha lite mer böjning inåt men var nöjd ändå med den lilla ställningen.

Kommentarer
Postat av: Jenny

Låter som det gick riktigt bra, mitt mål är att Rósa också ska bli så där smidig och lätt i tömkörningen som Guffi verkar vara, men vi har nog en bit kvar.

SV: Fast det är ju roligt att vara fin även om ingen annan ser ;) det är nog inte så många som får beskåda mig och Rósa heller, men nya träns är kul att köpa :p

Skönt att han inte bryr sig om att bli blöt i alla fall, det är väl huvudsaken!

Aha, tack för tipset i alla fall, kanske har de rea någon mer gång :) Å andra sidan är det ju inte så farligt dyrt till fullpris heller.

Det är alltid bra med variation, så att markarbete funkar så bra för er är toppen :)

Sådan kattsand har vi också haft, men katterna verkade inte gilla den, de tyckte inte om att gräva i den och jag tror de upplevde att den luktade konstigt från första början. Fast nu när jag tänker efter har min mamma sådan till sina katter och det verkar funka bra för dem så det är väl olika. Vi kör som sagt på klumpbildande finkornig lersant, den märker man när behöver bytas för då bildar den inte längre klumpar.

Svar: Han varit ju inte alls så här i början, det har kommit med att han blivit mjukare allmänt i hela kroppen. Han kunde ju inte alls flytta bakdelen förut, det gick ju helt plötsligt bara i våras :)
Ja, det är det ju :) Men jag menar, om ingen annan ser en eller befinner sig där med en annan häst är det ganska enkelt att vara "egen" vad man än har på sig och sin häst :)

Dom hade ju väldigt billigare priser men frakten var ganska dyr för bara ett bett.

Mamma har också sån, men hon har ju utekatter som inte använder lådan så ofta heller. Min syster har också sån tror jag och med hennes katt verkar det fungera. Det lät ju väldigt smart, ska se vad vi hittar på när den vi har tar slut.
guffiframidfelli.blogg.se

2013-08-27 @ 19:57:53 / URL: http://videungens.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0