Duktig Guffi

Guffi var riktigt duktig igår när jag tömkörde. Han böjde sig fint, men i vänster varv var det lite svårt som vanligt, men vi försökt och det släppte ibland. Traven var riktigt fin, han sökte sig neråt i formen och upp med ryggen med ett trevligt steg. Hade det nya äppelbettet med parerstänger även i dag och jisses vad det skummade! Jag har aldrig varit med om så mycket skum på honom förut, det hade stänkt på bogen! Det krävs jäkligt mycket för att få lite lite skum på honom, men med det där bettet kom det rätt fort. Inte för att jag kräver mer bara för att han ska skumma, nej nej, det var bara roligt att se att han kan. Inte ens efter en ordentlig lektion med tränarFrida brukar det bli något skum.

Vi testade även tölten idag. Har inte töltat så mycket när jag tömkört, det har inte riktigt fungerat. Han har nog inte riktigt orkat faktiskt, men nu när den blivit starkare från ryggen tänkte jag vi kunde börja jobba med den från marken också. Särskilt snyggt var det inte men han kämpade på och förstod var jag ville. Några steg sänkt han sig och böjde sig på volten, men det var inte långlivat. I igångsättningarna körde han upp huvudet och tog ett skutt, vet inte riktigt hur jag ska förklara. Så gjorde han alltid förut från ryggen när vi skulle tölta, men nu insåg jag att han faktiskt slutat med det. Så jag måste göra på rätt sätt från marken också och vi behöver träna mer så ska det nog fungera. Han behöver skaffa lite egen styrka för att orka också.

Ni skulle ha sätt min stil under tiden. Jag försöker "hjälpa till" och töltade själv, nästa gång får Frida filma mig så ni får er ett gott skratt!

På vägen hem skulle jag tanka. Tror ni inte att tanklocket frusit fast! Med lite hjälp från sambon hemma fick vi upp det iallafall och jag kunde tanka imorse på väg till jobbet.
 
Ungefär så här ostilig var han, bilden är från november 2011.

Kommentarer
Postat av: Mikaela

Jag brukar också "tölta" själv när jag lär hästarna att tölta i tömmarna.

Oddi var lite farligt att vara ute och gå med när det var halt ute och man börjar trampa mindre intensivare steg för att hålla balansen. Det kopplade ha till töltsignalen i tömkörningen!

Svar: Man ser ju heltokig ut! :p Jag får tänka på det när vi är ute och går på halt underlag, fast jag brukar be Guffi att sakna ner när det är väldigt halt så jag kan ta små lugna steg istället :)
guffiframidfelli.blogg.se

2013-02-12 @ 21:08:59 / URL: http://svippostina.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0