Samma visa denna dag - men min häst är underbar!

Ja, denna dag började dåligt den med, men sluta väldigt bra. Strax efter frukosten på förmiddagen upptäckte jag att vi hade en lätt invation av mjölbaggar! Usch och blä, bara att slänga massa saker och städa. Kröp i hela kroppen och när jag skulle åka och hämta Frida från skolan fick jag tvinga i mig lite yoghurt. Hade ont i magen och lite lätt illamående efter det där. Kopplingen i bilen var täckt med is så foten gled hela tiden, så min körning blev katastrofal. Tillslut kom vi ut till stallet.

Även fast vi redan frös bestämde vi oss för lite ridning. Kallt var det ute -15 men man överlever det helt klart. Guffi kändes pigg påben gång redan från marken och när jag suttit upp lugnt och fint kände jag hur han tänkte tölt genom hela kroppen. Började med att böja honom och flytta bakdelen, mjuk och följsam var han och flyttade fint. Vi över gick sedan till tölt och det kändes härligt idag, jobbade med att han skulle sänka sig mer och böja sig. I höger varv gick det bra, men i vänstervarv som är vårat dåliga gick det också bra idag! Han böjde sig inte riktigt inåt så mycket som jag ville men han höll sig iallafall rakställd och försökte inte böja sig utåt som han oftast gör i det varvet.

Sen red vi en sväng på åkern och i skogen. Travade en del men Guffi började varje gång med några galoppsteg, pigg och glad som sagt. I skogen blev vi täckta med snö, jisses alltså. Såg ut som att vi varit ute i en lokal snöstorm. Frida fick gräva bort en del i nacken på mig när vi var tillbaka i stallet.

Men innan dess, ute på vägen fick jag känna på naturtöltaren Guffi! Jag tänkte att vi skulle trava så vi hade kvar den bra känslan från tölten innan men Guffi tyckte annorlunda. Han for i väg i en ökad tölt, på lösa tyglar, med rätt bra form och jag bara satt där! Jag var helt inställd på trav men inte kunde jag byta gångart när han visade upp den där talangen. Jag var helt mållös och Frida lika förvånad över farten. Han kan! Älskade underbara häst, vad han förvånar mig med allt han kan ibland.
 
Det kändes så mycket bättre än tölten som fastnade på bild i söndags.

Kommentarer
Postat av: Mikaela

Han kanske blir en T2 häst om ett tag?:)

Sv: Ja det blir nog bra oavsett vilket. Det är inte så svårt att få mig att trivas;) Idag fick jag ännu ett alternativ och jag önskar bara att nån säger vi behöver dig mest här så får det bli.

Haha tack. Det är mest såna bilder jag har. Fast just nu ville jag ha en vinterbild men ville inte att det skulle vara för mycket Oddi, eftersom jag inte har kvar honom. Så en rumpa med min snygga overallrygg. Måste kolla om jag inte kan få Hestbolagettryck på min nästa overall också så jag tycker det är rätt snyggt:)

2013-01-23 @ 21:05:54 / URL: http://svippostina.blogg.se
Postat av: Julia

Haha, ja det är otroligt vad de här djuren kan ändra ens humör! Vad kul att det går bra :)

Sv: Ja det får vi verkligen hoppas, jag börjar få allvarlig ridabstinens... :P

Svar: Haha, ja men det är tur att dom gör det sånna där dagar när allt annat bara går fel :)
Jag förstår dig!
guffiframidfelli.blogg.se

2013-01-24 @ 07:22:39 / URL: http://semtegensis.blogg.se
Postat av: Anna

Vilken fin blogg du har :)

2013-01-26 @ 11:35:38 / URL: http://kyngala.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0