Två dagar

Det har snöat här tre dagar i rad, men i dag var det äntligen sol! Igår kväll blev det tömkörning och vi var lagomt täckta med snö när vi gick in i stallet igen.

Jag hade sötmalmsbettet och i skritten gick han riktigt fint. Satte tömmarna lite annorlunda, genom mitten ringen, genom bettringen och fast i den nedersta långt ner på sidan. En hovs övertramp eller som minst hov i hov eller vad man ska säga. Han gick fram villigt överallt fast Serstök inte var med, förutom när vi gick förbi åkern och han ville gå ut på den, vilket bara är bra fast vi inte skulle dit. Han krullade ihop väldigt mycket i traven med tömmarna så där, så då bytte jag och satte fast dom i bettringarna direkt. Vi travade sen i djupsnön och då gick han riktigt lång låg på egen hand istället.

Idag fick Frida en försenad födelsedagspresent, en egen rånarluva så hon slipper låna mitt pandband. Sedan red vi ut i kylan. Båda hästarna var lite olugna, jag vet inte riktigt vad jag ska kalla det. De var inte stressade eller på tårna, bara inte helt lugna.

Ridningen gick bra fast jag kände mig otroligt svag i överkroppen och som den bara vek sig. Guffi kände nog av detta och det blev lite spänt bitvis. Fick honom rätt mjuk i skritten, fast han blir mer orolig i munnen med det tredelade sötmalmsbettet. Fokuserade annars mycket på tölten idag och formen var helt okej och väldigt stadig där. Det var ingen toppen form men jag var nöjd med den och att han höll sig där 90% av tiden, inte nicka upp och ner hela tiden, var riktigt skönt och ändå ett framsteg för oss. Lite trav blev det också och en mysig galopp ute på åkern med en lika lycklig Serstök efter. Nu kan vi pulsa i snö igen!
Från en lektion med Frida i november. Formen var lite högre idag.

Kommentarer
Postat av: Mikaela

Det har snöat lite lite här med:D

Sv: Haha ja men det är mörkt... Letade regnställ på granngården och hittade ett som skulle kunna funka. Så nu har jag några alternativ att fundera över tills regnet kommer;)

2013-01-18 @ 21:24:07 / URL: http://svippostina.blogg.se
Postat av: Mikaela

Sv: Nej jag stannade hemma och idag har jag bara legat i soffan;) Har åkt på en riktig manlig förkylning;) Ingen feber idag men matt och hängig.

2013-01-19 @ 14:53:03 / URL: http://svippostina.blogg.se
Postat av: Mikaela

Sv: ja idag var det -15, men imorn får det bli en tur.

2013-01-19 @ 19:37:33 / URL: http://svippostina.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0