Tömkörning i lördags

I lördags tömkörde jag en stund i värmen och mamma fotograferade. Guffi skötte sig bra efter sin lilla vila och vi tog det ganska lugnt. Mycket skritt, men lite trav och ännu mindre tölt blev det iallafall. Hade satt ut konor som i ett kors, så vi kunde köra slalom och flytta runt koner i en fyrkant. Så här kommer lite bilder.
 
Ja, trött är han fortfarande...
Bra att någon använder hela kroppen iallafall...även tungan.
Han har blivit väldigt duktig på att flytta bakdelen vid tömkörning nu, efter något varv vet han precis vad jag vill och han fuskar bara mindre och mindre.
Här tror jag nästan han somnade men han tog ett ordentligt steg iallafall.
Trav är ju hans favorit och vid tömkörning fungerar den alltid, han är också mycket stabilare i formen när vi tömkör och söker sig hela tiden nedåt själv.
Lite tölt fick vi som sagt till. Han gör det rätt bra tycker jag, för tre år sedan tog han knappt ett steg i tölt. Vid ridning har det verkligen hänt mycket, men det börjar ta sig vid tömkörning också även om det är lite svårare att få ihop honom då.

Kommentarer
Postat av: Jenny

Ser trevligt ut! Vilken fin form han är i förresten, önskar jag kunde säga detsamma om min sommarrunda häst ;)

Svar: Tack! Han är ganska lätt att hålla i samma storlek, han går varken upp eller ner. Upp behöver han inte, men det bli ju lite svårare att få ner honom. Dom har gått på väldigt magert bete nu, helt perfekt och det har hjälpt till med kroppsformen :) Nu håller vi på att vänja in dom i den nya hagen med mer gräs några timmar per dag, Marken i andra hagen behöver vila lite och mark/stallägaren vill inte slå gräset så nu får det bli så här.
guffiframidfelli.blogg.se

2013-07-23 @ 17:22:44 / URL: http://videungens.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0