Det går...

Sådär just nu. I lördags totalkvaddade Guffi ett täcke, men han har inte så mycket eksem än iallafall. I söndags tänkte vi rida, men det var gassande hett, inget blåst alls och hästarna ville bara in och sova i stallet. Så vi fotade Guffi en snabbis och gick en promenad i skogen dränkta i flugmedel istället. Sen fick de stå inne några timmar.

Igår var det svalare så vi red då istället. Så jäkla bra gick det ju inte. Guffi ville inte gå ut ur stallet och när jag skulle lägga tyglarna över huvudet var jag jätteläskig! Tog det väldigt lugnt med uppsittningen, fick hänga två gånger innan jag kände att det var lugnt att sitta upp. Sen kunde jag inte riktigt rida, vågar liksom inte kräva något när han är så här, oarbetsvillig till tusen. Men vi fick till lite helt okej tölt ändå. Han tog sina chanser ute på åkern och fick utbrott när det blev för jobbigt och for iväg i galopp, men då får man faktiskt jobba ändå. Försöker man tvärbromsa honom kör han bara upp huvudet och springer fortare, så bästa sättet är att göra det jobbigt för honom. I skogen sen uppförde han sig iallafall.
 
Han ska få börja stå inne några timmar på kvällarna nu, han behöver få komma in och vila och då slipper han även när det är som värst med insekterna. Men längre än några timmar vill han inte vara inne, därför blir det inte hela nätterna.
 

Kommentarer
Postat av: Jenny

Usch vad frustrerande med ett kvaddat täcke :( klokt av dig att inte kräva något av honom när han är på det humöret, då slipper ni bli osams. Förstår att han uppskattar att komma in en stund och slippa undan knotten, det är säkert skönt för honom!

Svar: Ja, man blir så irriterad varje gång de förstör täcken. Ibland önskar jag att jag hade en medgörlig häst i alla lägen, men då skulle det ju inte vara Guffi :) Han gillar det de dagar han är trött, annars ser han liten kluven ut om det är bra eller dåligt att vara inne själv, så nu i början blir det inte mer än 2 timmar. Men jag tror det är bra mot eksemen att han får slippa undan när insekterna är som värst ibland.
guffiframidfelli.blogg.se

2013-06-06 @ 21:33:45 / URL: http://videungens.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0