Ledrep

Idag ringde Helen när jag jobbade, de var oroliga för Guffi åt inget, han bara stod där. Han sov antagligen tror jag. Han åt tydligen inget på några timmar, men när jag och Frida kom ut på kvällen var han som vanligt och hade ätit.

Jag har köpt ett ledrep, 3,6meter långt, som jag testade idag med repgrimman. Det fungerade bra, longerade lite, flyttade lite och lite stretching. Han fick också springa lite i trav, han såg ut lite som en kamel men ville inte sakta av så han fick springa tills han ville stanna. Sen sprang vi på vägen efter Frida och Serstök. De försökte sig på lite tölt och jag tror det gick bättre än sist. Guffi kunde trava långsamt efter dom. Sista svängen fick jag honom att galoppera! Fast jag kunde inte riktigt hänga med då så han sprang före mig innan jag fick stopp. Men det är ändå duktigt av honom, kanske hjälper att få till galopp vid longering och tömkörning sen. Han fick stå inne ikväll, hoppas det går bra, det har det gjort tidigare iallafall.

I helgen ska jag ta hand om alla tre hästarna. De andra åker bort så jag ska passa på att rida Serstök. Förra gången de åkte bort och jag skulle rida henne på egen hand, bockade Guffi av mig, så den här gången börjar jag med Serstök. Dessutom ska jag försöka hinna med att duscha Guffi och göra rent min sadel. Och bilen måste få lite manikyr, listen runt framrutan tänkte flyga av idag så nu är den fasttejpad med silvertejp.

Kommentarer
Postat av: Jenny

Vad kul att du ska rida Sterstök, hoppas det går bra :) se nu till att hållas kvar på din häst bara ;)

Jag tycker det är svårt att longera med ledrep, men det beror nog på att Rósa inte kan springa på liten volt än, hon utnyttjar gärna hela longerlinan :p

SV: Rósa är däremot sådan som inte vill gå tillbaka till hagen efteråt, det begriper jag mig inte alls på :p

Du är tydligen inte ensam om att vara ormrädd ser jag när jag läser övriga kommentarer :p fast det är en rätt förståelig fobi, jag har mer obehag av stora gräshoppor dock, de är fruktansvärt obehagliga!

Svar: Det gick bra med Serstök men det är väldigt annorlunda mot Guffi :) Jag hoppas jag får sitta kvar imorgon, men det återstår att se!
Det gick riktigt bra för oss, jag brukar aldrig använda hela längden på longerlinan så det känns bara onödigt långt. Guffi han kan han! :)

Haha, hon verkar inte som sån. Hon känns som en sån häst som borde springa tillbaka till hagen istället :)

Någon sån har jag inte träffat på, men harkrankar är förskräckligt äckliga och väldigt seglivade! Men inget är så äckligt som ormar.
guffiframidfelli.blogg.se

2013-06-06 @ 21:05:48 / URL: http://videungens.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0