Regnet det bara öste ner

Ja, vi blev rätt blöta och hästarna såg rätt eländiga ut idag. Men med ett glatt humör och regnkläder gick det bra, fast min regnjacka var inte riktigt tät och Fridas skor sög åt sig som svampar, men vi överlevde. Satte upp en lina runt planen på baksidan så vi kunde ha hästarna lös så de fick springa av sig. Tog båda två först samtidigt, men Serstök var på riktigt muckagrälhumör och skulle sparka på Guffi, som gav igen, men såg rätt less ut på henne. Så hon fick stå utanför med Frida och titta på en stund så sprang jag och Guffi själva.
 
Han gjorde det riktigt bra idag och slappnade av mot slutet. Den fina traven kom fram ibland, men han tar det helst i sitt egna behagliga tempo. Sen är han lite svår att berömma när han faktiskt sänker sig för jag måste smacka på direkt efter om han inte ska stanna, och då åker huvudet upp igen. Men på slutet åkte det ner igen lika fort. Fick faktiskt till lite galopp i vänster varv också! Höger gick det inte alls, men det har nästan inte alls fungerat förut i något varv så det var roligt. Tror det hänger i hopp med att han blivit så mycket mjukare och smidigare i kroppen, och mer styrka så klart.
 
Sen tog vi Serstök. Frida fick ont i huvudet så jag fick hjälpa till att springa med tanten. Det är lättare med Guffi, han behöver man bara gå med runt och han springer på själv. Men hon gjorde det bra idag, bjöd på fin trav och det finns nog en liten racerhäst där inne som är på väg ut. Några galoppsteg fick hon till när Frida sprang med också.
 
Nu har jag impregnerat mina regnkläder, ska ta och stryka regnjackan så det sätter sig ordentligt. För man behöver ju egentligen inte stycka den...

Kommentarer
Postat av: Jenny

Ja fy vilket jäkla väder! Man tänker aldrig på impregnering innan det är för sent :p ni var duktiga ändå som såg till att hästarna (och ni själva) fick motion trots vädret.

Svar: Man känner sig väldigt nyttig när man varit ute i sånt där regn :)
guffiframidfelli.blogg.se

2013-06-16 @ 22:19:25 / URL: http://videungens.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0