Två olika

Idag gjorde vi samma sak, men inte lika länge. Jag har träningsvärk sen igår, ja jag är nog lite klen, så jag orkade inte riktigt lika mycket. Men han höll sig lugn hela tiden. Satt upp två gånger idag innan vi travade ut mot stora vägen, tog galopp tillbaka och sen gick en sväng i skogen. Han bråkade lite vid ett dike men jag lyckades övertala honom att kasta sig över tillslut. Insekterna var rätt irriterande men det gick bra så länge vi rörde oss framåt. På de få ställen man kan springa lite travade vi för att bli av med dom. Är på två ställen på kanske 20-30 meter det går att springa. Helt kravlöst även idag, men rätt mysigt.
 
Sen tog jag en sanbb fika innan jag satte igång med Serstök. Hon var på bättre humör än i söndags. Förresten, igår skulle jag träna longering med henne. Hon har verkligen inte fattat att hon ska gå runt förut, men igår så bara kunde hon på en gång. Hon lyckades även hålla traven ett helt varv i båda varven. Men idag då, hade satt ut lite konor som vi red runt. Från början går hon och tittar åt höger och släpper inte efter. Hon tog bettet i början och ville inte alls, men sen sa det klick och det fungerade. Visst är hon som en sladdrig gummisnodd och bogarna far åt alla håll och kanter stup i kvarten, men hon släppte efter och kunde böja sig runt skänkeln och fortsätta gå framåt iallafall. Högre krav än så kan man kanske inte ha på henne än så länge, men det går ju framåt iallafall. Sen tog vi trav några varv för att få lite framåtbjudning och sen lite mer trav och en liten galopp ute på vägen.
 
Man får verkligen rida på den där hästen, det är så annorlunda mot Guffi. Tror jag börjar hitta lite knappar nu. Man måste verkligen ha koll på sin egen kropp för hon vet nog inte ens var hennes egna öron sitter. Det är så obalanserat ibland. Visst får man rida Guffi ordentligt också, men de enkla sakerna som att böja och flytta gör han nästan bara av att jag tänker det. Det blir liksom så lätt då. Sen listar han ju ut på två sekunder vad han ska göra och sen kan han, Serstök däremot är lite långsammare och när hon lyckats en gång tycker hon det räcker.
 
 

Kommentarer
Postat av: Jenny

Bra att du tuktar Sterstök lite, det låter som att det behövs :p det är nog nyttigt både för henne och dig :)

Svar: Jag hoppas vi båda lär oss något utav det och hon behöver få röra på sig och tänka lite för att inte bli odräglig tror jag :) Helt plötsligt hade hon igår lärt sig longering, var kom det ifrån liksom?
guffiframidfelli.blogg.se

2013-06-27 @ 22:09:22 / URL: http://videungens.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0