Tömkörning, dusch och puts

Idag blev det en lång lugn dag i stallet. Tog in Guffi och gjorde iordning honom för lite tömkörning, med det bettlösa tränet och bootsen. Vi höll på i ca 20 minuter. Har bestämt att han ska få ta det lite lugnare nu ett tag, jag jobbar mycket och sen får vi besök nästa helg och det känns som att Guffi behöver lite tid att smälta saker just nu, så därför tar vi det lugnt med korta träningspass eller bara roliga aktiviteter. I början kändes han väldigt okoncentrerad och inte riktigt lyssnade, flöt i från mig och tittade på annat. Så jag tog in honom närmare på kortare tömmar, böjde honom inåt mot mig och flyttade bakdelen. Han skulle slappna av, lyssna och flytta ordentligt, inte fuska som han lätt gör när han stressar och försöker komma undan. Men det gick riktigt bra och han slappnade av och släppte efter. Sedan kom vi överens mycket bättre, han lyssnade och vi fick till det riktigt bra. Övertramp i skritten, ibland riktigt mycket. Tog traven sen och han tog trav på en gång, och höll sig lång låg, varje gång i höger varv och oftast i vänster. Där spände han sig lite mer helt enkelt. Sedan släppte jag honom lös och tänkte vi kunde springa lite tillsammans, men han sprang mot gräset istället så det gick så där. Var nöjd med honom iallafall.
 
Sedan gjorde jag iordning för en dusch. Hade kånkat med mig 14liter varmvatten hemifrån bara för hans skulle. Och lite min eftersom vattnet i stallet är så satans kallt att jag också hade förfrusit mig annats. Tvättade bara manen och svansen med det nya schampoot från Hilton Herbs. Jag hoppas att det hjälper eksemen bli bättre, men än så länge kunde jag inte se eller känna något torrt eller skorvigt. Det var riktigt lätt att jobba med och det kändes som att det gick fort att skölja ur men foderskopan. Har man ingen vattenslang får man ta det man har. Guffi gick in i björkhagen två gången men annars skötte han sig och stod stilla och jag fick till och med tvätta manen bakom öronen utan allt för mycket protest. Han fick ha sitt gigantiska 145cm fleecetäcke på sen medans han torkade och alla tre hästarna fick gå i björkhagen. Fast det är kanske inte så stort egentligen om man tittar på bilden, lite långt bara...
 
Under tiden han torkade gjorde jag rent och smörjde in mina träns. Det behövdes verkligen, var nog senaste i somras jag gjorde det ordentligt. Några avtorkningar med servetter har det blivit sen dess iallafall. Satt ute vid hagen på Guffis regntäcke, njöt av solen och lyssnade på hästarnas mumsande på det lilla gräset som kommit upp. Det är rätt roligt att studera dom. Vindur går iväg och äter lite grann, går tillbaka och tar en slurk vatten och skvätter lite innan han börjar äta igen. De andra två går mest bara och äter, letar efter det godaste gräset och om det går till vattnet dricker de ordentligt på en gång. Men dom är ju inga blötdjur som Vindur.
 

Kommentarer
Postat av: Carro

Hoppas det funkar lika bra på Guffi som på Bingo! Visst luktar det ganska gott också? :D lite tjärdoft ^^

Svar: Det gjorde det faktiskt :) Det var lätt att jobba med också, fast det där med att det bara behövdes en lite klick fick jag inte riktigt till :p
guffiframidfelli.blogg.se

2013-05-03 @ 10:56:45 / URL: http://Http://whyevenbother.blogg.se
Postat av: Mikaela

Hur fick du med dig 14 liter varmvatten? Jättetermos;)?

Svar: Haha :D Två 5 liters dunkar och två 2 liters cola flaskor :)
guffiframidfelli.blogg.se

2013-05-03 @ 21:16:48 / URL: http://svippostina.blogg.se
Postat av: Jenny

Vilket företag att tvätta alltså, jobbigt att inte ha tillgång till varmvatten i stallet (det har jag i och för sig också varit van vid, men nu när jag har varmvatten är det underbart). Vad söt han är i sitt lila täcke förresten, passar honom bra och färgen är ju bara så ni ;)

Svar: Det finns varmvatten i huset, men de har egen brunn så vill inte ta därifrån så de står utan vatten sen. Krångligt ja, men det är värre att tvätta eksemtäckena för hand än Guffi :) Haha, ja det är tur han passar i det :)
guffiframidfelli.blogg.se

2013-05-03 @ 22:16:53 / URL: http://videungens.wordpress.com/
Postat av: Jenny

SV: Rósa är en tjurskalle mest hela tiden, men jag har väl vant mig rätt mycket vid det :p

Jasså, det är på det viset. Lite jobbigt, men du har nog rätt i att det är enklare att tvätta Guffi än hans täcken för hand!

2013-05-04 @ 09:35:56 / URL: http://videungens.wordpress.com/
Postat av: Carro

Inte? jag klickar ut en liten klick i en hink vatten :)Typ en liten klick till 5liter som jag sen tvättar in hela hästen med ^^ Räcker gott och väl :D sen brukar jag ta en extra klicka som jag sätter direkt i manen där Bingó har sin mesta eksem ^^

Svar: Det räcker säkert men jag är sån att jag vill att det ska luddra...haha :D Jag får väl helt enkelt ta det lite lugnare nästa gång så flaskan räcker, men nu är han ordentligt ren iaf!
guffiframidfelli.blogg.se

2013-05-05 @ 19:59:12 / URL: http://whyevenbother.blogg.se
Postat av: Carro

haha, ja. Den är ju rätt dyr har jag för mig!. Måste själv beställa en ny, vartifrån beställde du? :) Ja köpte ju min på SM för hundra år sedan..

Svar: Från hon du tipsade om i Enköping, tror det gick på typ 230kr med frakt.
guffiframidfelli.blogg.se

2013-05-05 @ 20:53:05 / URL: http://whyevenbother.blogg.se
Postat av: Carro

Juste, vilket minne jag har.. hehe
Då blir det bara att beställa för mig ^^.
Har väl så de räcker en 4-5 tvättar till, men lika bra att ha det hemma! :)

Svar: Haha :) Ja, det är ju lika bra :)
guffiframidfelli.blogg.se

2013-05-05 @ 21:43:35 / URL: http://whyevenbother.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0