Frivillig tölt från marken

Lagomt tills man slutar jobba vräkte regnet ner så klart, men jag hade bestämt mig för att tömköra och köra igång med fettförbränningen av Guffi. Så det var bara på med regnkläder och gummistövlar så gick det rätt bra ändå. Började på baksidan av stallet och ville bara att han skulle skritta på i ett rask tempo genom hela kroppen, men hur roligt är det på en sån liten yta. Så jag tänkte att vi kunde gå ut på åkern istället, och just precis då kom Frida och Serstök ut. Vet ni vad Guffi gör då? Jo, han tänker springa i kapp dom och börjar tölta! Bara liksom så där! Jag sprang efter så gott jag kunde medans jag bara gapade av förvåning och försökte få kontakt med Frida, men hon hörde inget pga huvan på regnjackan. Han töltade kanske 10 meter! Ute på åkern blev det både skritt och lite korta travsträckor, att springa i gummistövlar är inte det enklaste när man knappt kan springa i vanliga skor. Sista traven försökte jag trycka ihop honom och forma honom och det gick riktigt bra. Men man skulle behöva vindrutetorkare på glasögonen...
 
Imorgon ska jag prova en sadel, vi får se hur det går. I tisdags när ET var ute hittade hon en liten knöl på Guffis rygg, antagligen en infekterad talgkörtel eller hårsäck, som hon tyckte jag skulle försöka ta bort. Vi försökte båda två med naglar men det gick inte, så i torsdag när jag kom ihåg det provade jag med en pinsett och fick ut skiten. Lite äckligt var det faktiskt, men det ser ut att läka bra. Men jag är ändå lite orolig att det ska göra ont om jag ska provrida i sadeln imorgon. Försökte trycka massor på den och han reagerade inte, men man vet ju aldrig. Vi får helt enkelt se, sadeln kanske inte alls passar heller. Den kan ju ha bidragit till hans konstigheter den senaste tiden också om den nu gjort ont.

Kommentarer
Postat av: Jenny

Nämen, det var som sjutton! Vad kul att han tog till tölten helt av sig själv :) de kan när de vill!

Låter lite äckligt med knölen, men vad bra att du fick bort den och att han inte verkar ha ont av den. Någon teori om hur han kan ha fått den? Kan det vara av skav eller nått sånt?

Vad är det för sadel?

Svar: Tänk om de kunde när vi vill också :)
Dom kan tydligen uppstå helt utan anledning, min sambo har fått några sånna där som han fått ta bort hos doktorn och de verkar inte ha någon riktig orsak vad jag kunde läsa mig till på internet iallafall. Eftersom sambon tog bort sina hos doktorn blir man ju lite fundersom om det var så bra att ta bort den själv, men ET sa att hon brukar ta bort sånna på sin häst själv.

En Globus Gloi, så nästan vad du hade att erbjuda :)
guffiframidfelli.blogg.se

2013-10-06 @ 20:42:09 / URL: http://videungens.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0