Två sidor av samma häst

När man haft en riktigt tråkig dag med sitt urtråkiga jobb är det skönt att åka till stallet och bli glad av sin häst. Det var ett tag sen jag kände mig glad när jag åkte från stallet men det gjorde jag idag. Det kändes verkligen som att Guffi ville vara med mig idag och allt fungerade väldigt bra.
 
Tömkörde idag och han kändes bättre än på länge. Började med att köra lite slalom och kringelikrok. Åt höger var han väldigt mjuk och böjde sig genom hela kroppen, men åt vänster satt han fast lite men det blev bättre eftersom. Och det var ändå tusen gånger bättre än det varit sen senaste tiden. Travade sen på volt och där var min fina travhäst. Även igångsättningarna fungerade perfekt, han höll sig lång låg och slängde inte alls med huvudet. Han jobbade på fint och ryggen kom upp.
 
Har han ont borde han ju inte kunna göra detta, isåfall är det sadeln han får ont av. Så just nu känns det troligast som att det bara är pälssättningen som påverkar honom eller en dålig period. Equiterapeuten ska ändå få komma, men det blir nog tidigast nästa vecka hon hade tid. Sadeln ska jag försöka lista ut om den passar eller ej fortfarande också, men jag misstänker att den inte gör det faktiskt.
 
Han ville gärna vara med i stallet och kändes väldigt lugnt. Jag har sagt nu när han krånglat att han inte riktigt varit sig själv, men det är faktiskt en annan sida av honom, den gamla Guffi var så där nästan jämt. Men det är lätt att glömma när man fått träffa hans "bra" sida så länge nu.

Kommentarer
Postat av: Fia - med islandshästen som passion

Hästar är bra medicin :)

Svar: När de gör en glad är de den bästa medicinen :)
guffiframidfelli.blogg.se

2013-09-25 @ 00:32:20 / URL: http://meistaraverk.blogg.se
Postat av: Jenny

Det kan ju vara en svacka rent allmänt, som inte beror på något särskilt också, eller bara småsaker. Hoppas det går över, hur som helst.
Rósa har också svårare att böja sig åt vänster, har haft ända sedan hon hade en hålvägg höger fram förra sommaren, antar att det kortade upp musklerna i högersidan när hon avlastade. Skönt att det blev bättre efter ett tag med honom.

Svar: Ja, det kan ju bero på så mycket. Vi får se hur det går på söndag när jag rider lektion och sen på tisdag kommer equiterapeuten och tittar på honom :)
Det har alltid varit Guffi svåra varv, säkert mitt också så vi hjälper väl inte varandra direkt heller :) Vilken sida har hon manen på? De säger ju att den sida där de har manen ska vara den starkaste sidan.
guffiframidfelli.blogg.se

2013-09-25 @ 08:41:00 / URL: http://videungens.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0