Enmilatur

Idag blev det en lång härlig tur med Kristina och Saga. Vi skulle prova en nya väg, en ganska lång med en tredjedel skog och resten grusvägen typ. Det var inte så jättevarmt idag så det passade perfekt med en lite längre tur. En riktigt trevlig ridväg blev det, en mil runt som för oss tog 1 timme och 30 minuter. Hästarna var faktiskt inte så pigga idag utan tog det ganska lugnt, fast dom gärna sprang på ändå. Det var rätt blött på vissa delar i skogen, men man tog sig förbi och bara det för tina ordentligt i marken och torka upp blir det nog en väldigt bra väg. Vi höll oss till skritt genom skogen, sen kom vi ut på en lite bättre skogsväg där det gick att springa lite mer.
 
Guffi skötte sig utmärkt, det var bara trevligt att få sitta på hans rygg idag och njuta. Vi kunde tölta bakom dom andra, när de verkligen ansträngde sig på att tölta långsamt, och jag kände inga tendenser till att han bara ville springa i kapp när vi hamnade lite efter. Jag tror jag helt plötsligt har börjat rida med händerna lite högre, de är fortfarande inte högre än 90 graders vinkel från överarmen men högre än vad jag brukar, och det verkar fungera väldigt bra. Jag tror jag har tänkt att om jag sänker händerna så sänker Guffi huvudet, men nu behöver jag inte tänka så mycket på att han har huvudet för högt för det har han faktiskt inte. Han jobbade på väldigt bra iallafall. Traven vet jag inte vad som hänt med, jag far omkring i sadeln som jag vet inte vad, min fötter åker fram i stigbyglarna och jag kan inte rida. Då åker hans huvud upp och han spänner sig, så jag försökte verkligen tänka på vad min kropp höll på med och det gick väl bra ibland, men sen for den iväg igen. Några härliga galopper blev det också där han bara fick springa på. På vägen hem red vi över åkrarna där det ska bli sommarhagar senare och red över träbron och han gick över, men var lite försiktig. I fredags när jag red med Ida och min kusin gick han över en stenbro med massor med vatten som forsade under och då gick han helt normalt över.
 
Det blev både stretching för Guffi och mig idag, men jag känner att jag kommer ha träningsvärk imorgon. Känns lite som att jag kanske sträckt något i rumpan och när jag hoppade av Guffi hade jag väldigt ont i knäna. Men det var det värt!
 
 Inne i skogen, eller just då gammalt kalhygge / Över åkrarna och sommarhagen, stallet ligger bakom husen man ser till höger

Kommentarer
Postat av: Jenny

Ser så härligt ut!

Svar: Det var det :)
guffiframidfelli.blogg.se

2014-05-01 @ 15:31:55 / URL: http://videungens.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0