Hade visst glömt oss

Idag skulle hovslagren komma så jag åkte ut och borstade Guffis ben och hovar ordentligt. Han blev tokstressad i stallet idag, antagligen för att det blåste så vi gick ut en stund igen i väntan på att hovslagaren skulle komma. En kvart efter utsatt tid hade hon inte kommit så jag ringde till henne. Magkänslan sa att hon glömt oss och det hade hon. Sånt som händer, så vi bokade om till på fredag.
 
Så vi gick till paddocken och sysselsatt oss i stället. Först fick han skritta och trava runt en stund. Idag var jag bestämd med att han skulle springa i vänster varv, för det märks at det är jobbigt för han även utan mig på ryggen och han behövs stärkas där. Det är antagligen jag som "förstört" för honom, så jag tror det hjälper att han får bygga upp det själv även lös. Sen flyttade vi lite fram och bakdel och det gick riktigt bra idag, åt alla håll. Det kändes väldigt bra. Tränade sen på att backa utan att jag rör honom och att försöka göra det rakt. Vilken han inte är så bra på, det blir lite krokigt men helt okej ändå idag. Sen körde vi följa Frida och backa när jag backade och sen kunde han faktiskt följa efter mig ut ur paddocken. Annars brukar har bara stå och stirra på mig, men idag följde han efter på nästan en gång.
 
Provade förresten en borste mamma köpte i helgen, den är inte speciellt för hästar, utan för alla pälsdjur men också för att ta bort hår från möbler, mattor eller till och med schabrak. Det fungerade riktigt bra på att få bort mycket päls från Guffi. Den är gjord av silikon så den sliter inte bort håren utan tar bara det som redan är löst och tar med smutsen som sitter långt ner i pälsen. De hade även större och mindre borstar och dessutom sopar som skulle vara väldigt bra i stallmiljö eftersom det inte skulle damma när man sopar. En sån skulle jag verkligen behöva så jag kan andas samtidigt.

Kommentarer
Postat av: Jenny

Vill se bild på den borsten! :) låter intressant. Mina ska också få träffa hovis på fredag, ny hovslagare för min del då min gamla precis slutat, så jag är lite nervös!

Svar: Jag ska fixa en bild :) Min är ju också ny, har bara skott en gång innan och då la hon bara om skorna så jag hoppas hon gör ett bra jobb när hon måste rikta in nya skor osv.
guffiframidfelli.blogg.se

2014-04-09 @ 19:47:55 / URL: http://videungens.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0