Ridit min häst!

Idag har jag ridit min häst igen, senast var för ca 2 månader sedan. Åh så härligt det var! Gick väl kanske inte så bra själva ridningen men han skötte sig annars rätt bra. Han blev lite stressad i stallet när han satt fast och jag försvann in i sadelkammaren, men det är bara att träna på. När vi kom ut ur stallet lugnade han ner sig och kändes lugn. Började med uppsittningsträning och det gick väldigt bra. Han var lugn hela tiden även när en bil tutade. Sammanlagt blev det 5 upsittningar idag, 3 för att träna, en för att det kändes som han lagt tungan över bettet och en när han vägrade gå framåt på vägen. Vi höll oss först i paddocken. Skrittade runt och tränade på att hålla oss efter "spåret". Tillslut kom vi överens om hur det skulle gå till och då provade vi lite tölt och trav. Inga stora krav men helt plötsligt så for huvudet ner och ryggen upp i tölten! Sen tyckte jag vi prova en sväng efter vägen, men det var vi inte heller överens om. Men vi tog oss framåt en bit i tagen och när han gick rakt framåt vände jag och red tillbaka. Sen gick jag nog lite för långt och inte lät honom svänga upp på gården direkt utan vi skulle gå förbi åt andra hållet, men det var lite mer accepterat av herrn.
 
Sen kladdade vi ner min overall och halva stallet igen med Proviva och provade en ny box på eget bevåg när man ändå var lös och matte försvann in i sadelkammaren. Han fick också gå lös ut till hagen och uppförde sig ypperligt!
 
Nästan alla hästarna låg ner i hagen när jag kom. Guffi och Iza låg i höbalen och Guffi hade huvudet i marken först. Det är Nina i bakgrunden.

Kommentarer
Postat av: Fia - med islandshästen som passion

Åh, vad härligt att du kan rida han nu igen! :D
Men måste fråga, är inte proviva en yoghurt, eller? Är jag helt ute o. cyklar? Känner jag har koll, haha

Svar: Ja, det är så roligt! Fast nu har jag ont i sittbenen :)Nä, den med blåbärssmak är som blåbärssoppa. Sen finns det ju massa olika andra smaker. Men jag tror att det kanske finns nåt yoghurtaktigt som har ungefär samma namn.
guffiframidfelli.blogg.se

2014-01-28 @ 00:30:47 / URL: http://meistaraverk.blogg.se
Postat av: Fia - med islandshästen som passion

Haha, man blir nog fort ovan! Ah, okej, apoliva finns det kanske något, eller, haha?

Svar: Apoliva är ju Apotekets egna märke på apoteksprodukter! Haha :)
guffiframidfelli.blogg.se

2014-01-28 @ 19:29:53 / URL: http://meistaraverk.blogg.se
Postat av: Fia - med islandshästen som passion

Hahaha! Bra koll xD *upsie

Svar: Haha, ett gott skratt fick jag iaf :)
guffiframidfelli.blogg.se

2014-01-28 @ 21:49:39 / URL: http://meistaraverk.blogg.se
Postat av: Fia - med islandshästen som passion

Scchh, tyst med dig x)

2014-01-29 @ 15:31:29 / URL: http://meistaraverk.blogg.se
Postat av: Mikaela

Kul att va igång igen:) vad lika dom är Guffi och Nina.

Svar: Det är väldigt skönt :) Jag antar att du menar Iza :) Hennes ena ägare påpekade idag att han hade svårt att se skillnad på dom.
guffiframidfelli.blogg.se

2014-02-01 @ 11:09:53 / URL: http://svippostina.blogg.se
Postat av: Jenny

Han ser ju i alla fall ut att trivas jättebra :)

Svar: I hagen och med flocken trivs han tror jag, men han är fortfarande osäker när vi är ute själva men det är bara att vänja honom. Har vi sällskap går det bra iaf :)
guffiframidfelli.blogg.se

2014-02-04 @ 18:47:58 / URL: http://videungens.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0