Full rulle

Inte hinner jag med och skriva här när Guffi trasar sönder sina täcken ett efter ett. Men jag får skylla mig själv lite också eftersom jag faktiskt hittade orsaken igår kväll. Han har börjat klia sig i svansen, han är svullen och tjock och har fått några kala fläckar. Det har varit sånt här väder med sol och regn om vart annat, och är man inte i stallet precis när det slutar regna så är det svårt att hänga med i svängarna. Men igår kväll blev det ordentlig smörj av man och svans. Från att jag hämtade honom och släppte ut honom hade det gått 1,5 timme och då smörjde jag bara. Vilken tid det tar! Nu blir det smörj några dagar i rad i svansen så vi får bukt på det här innan det blir värre och så hoppas jag att täckena håller sig hela nu, iallafall längre än ett dygn. Manen är fortfarande fin som tur är, ett litet sår hittade jag uppe i nacken där varken täcke eller huva täcker över.
 
Det har även hänt lite annat i veckan. I tisdags red jag och Kristina ut på en härlig uteritt i det då fina vädret. I 1,5 timme var vi ute. Mycket skritt och galopp blev det. Även trav, men tölten blev bara några få korta bitar. Det var inte våran grej i tisdags helt enkelt. Men de andra gångarterna var riktigt bra. Några stunder fick vi till en riktigt fin skritt. Han hade lite bråttom på hemvägen (pga kissnödighet upptäckte jag när vi kom tillbaka) och den energin fångade jag upp och han jobbade genom hela kroppen. Lite fokus på lång låg blev det också.
 
Efter ridturen fick Guffi några nya hagkompisar. Det blev lite bråk bland killarna tidigare så vi fick göra om helt enkelt. Guffi och Soldan fick flytta till hagen precis brevid deras gamla, ute på betet. Sen flyttade Odinn och Hugur in hos dom. Det hela gick bra. Det peps och skreks lite, men det lät värre än det var. Inget bråk alls. Eller ja, Guffi försökte bita Odinn precis när jag filmade men det var det enda. Hugur skrek värst av alla, hemsk låter han. På söndag ska Andvari flytta in där och Hugur ska sedan tillbaka till Tyr och Frodi. Han är med nu för att de ska bli en stark grupp innan Andvari kommer, så det blir lugnt sen hoppas vi. Guffi har tagit ledarrollen och Soldan hänger på honom. Hugur och Odinn går på sitt håll. Men när Guffi inte är med är det Hugur som bestämmer. Anki tycker Guffi är en bra ledare eftersom han aldrig hävdar sig eller ska bråka. Han bara är. Hans självförtroende har växt de senaste åren, för i Viby var han ingen bra ledare. Det jobbiga för mig är ju att han vill ha koll på de andra hela tiden och är lite besvärlig när vi ska gå från hagen. Han ville inte lämna Soldan med Odinn igår, men tillslut tog vi oss därifrån.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Jenny

Hoppas täckena och hästen får vara hela! Vi har också haft sånt där dumt väder med regn och sol om vartannat, väldigt fuktigt/kvavt i luften.
Guffi låter verkligen som en bra ledarhäst, det är ju så de ska vara - bara finnas där.

Svar: Man blir så less när vädret gör det svårt för en att hålla ordning på eksemet och täckena är trasiga varje dag. Nu hoppas jag det blir bättre framöver, nu har det varit något trasigt varje dag i en vecka.Det är roligt att han växt så mycket i sig själv, han som hade så dåligt självförtroende förut.
guffiframidfelli.blogg.se

2014-06-06 @ 19:56:53 / URL: http://videungens.wordpress.com
Postat av: Yrsa - Wild Hoofbeats

Låter ju som om han tar sönder sina täcken i samma takt som min tös sticker ut mellan trådarna.. ;)

Svar: Ja, exakt! Man blir så ledd på dom :)
guffiframidfelli.blogg.se

2014-06-07 @ 17:50:15 / URL: http://wildhoofbeats.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0