Regnskurar och kossor

Idag fick vi sällskap av Marielle och Andvari ut på en ridtur. Andvari är lite spänd av sig och rädd för ett och annat, och Guffi som är så lätt påverkad av sitt sällskap blev likadan. I lite mildare form men värre än vanligt. Men det var iallafall en trevlig tur och de kunde slappna av ibland. Det började med ett riktigt spöregn och slutade med ett riktigt spöregn och hagelskur, men däremellan var det ganska behagligt. Blev mycket skritt och trav. Andvari har inte så mycket långsamt tempo så att för oss tölta var inte riktigt att tänka på. Istället tränade på att skritta fort, vilket Guffi är riktigt dålig på, så det var ju bra. Lite galopp blev det också. Var lite orolig när vi låg brevid varandra och skulle springa första gången. I vanliga fall bryr sig inte Guffi om någon springer om han, han kan istället sakta ner. Men nu var det Andvari och Guffi bestämmer ändå över honom, så jag var lite osäker på hur han skulle reagera när Andvari ökade. Det helt gick hur bra som helst iallafall, han brydde sig inte alls. Vi träffade även på massor med kossor. Mycket konstiga saker som inte riktigt gick att lita på. Tror det var kalvar från i år de flesta för stora var de inte och väldigt nyfikna. Hade någon av dom råmat åt oss han vi nog flugit i luften, så avslappnade var hästarna. Men vi kom förbi utan större problem.
 
Bilden är från i onsdags när det var hagbyte igen. De har redan nästan ätit rent i den gamla hagen grabbarna så nu går de i hagen närmast sjön. Fantastiskt nog har Guffi gått ner i vikt ändå. Stona går precis brevid, eftersom dom bara är 3 helt plötsligt får de gå i gången där vi annars brukar rida för att det ska bli mindre jobb för plastpåsemannen/gårdstomten.

Kommentarer
Postat av: Jenny

Du måste jobba på bra med honom om han ändå lyckas gå ner i vikt med tanke på det betet!

Vädret har varit väldigt ombytligt här med, man vet inte riktigt hur man ska klä på sig när man ska ut och rida...

Svar: Det är det som är så konstigt, för han har inte alls fått arbeta hårt de senaste veckorna. Snarare vilat mer än vanligt, så han borde ju verkligen inte gå ner i vikt av att gå på bete. Jag har en lite teori om att han inte riktigt hade tid att äta när det kliade som värst och han förstörde täcke efter täcke och att han därför gick ner. Nu har han iaf slutat klia sig så går han inte ner mera så var det därför. Annars får jag kolla om han har mask.
Nä, tar man på sig regnkläder så blir det strålande sol och har man inte regnkläder så spöregnar det...
guffiframidfelli.blogg.se

2014-06-22 @ 21:32:40 / URL: http://videungens.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0