Mysdag

Helt plötsligt blev det vinter igen, precis som jag trott. Vit överallt blev det igen, så man måste blunda när man går ut. Idag hade vi en mysdag, började med en promenad upp på berget. Först ville han inte riktigt följa med, men efter att han snubblat en gång skulle han nästan gå om mig. På vägen ner tror jag han tog ett jämfota hopp ner för en brant. Han fick gå lös hemåt, och helt plötsligt brakade det liksom till bakom mig och han tvärstannade vid mig. Tokhäst. Gick sen upp till rundcorallen och han fick jogga lite lugnt. Dåligt underlag, halt under snön och knöligt, men det blir inte bättre av att ingen använder den.
 
Guffi in the center of attention, mitt bland sina tjejer (och Soldan).
 
Sen gick vi in i stallet, åt zink, borstade bort massa hår innan vi gick ut i hagen och hade mystund. När jag släppt honom stod han först och gäspade sen vände han och kom tillbaka och vi stod där och myste en lång stund. Fotade med mobilen och när jag skulle kolla på bilderna böjde jag mig framåt för att se nåt och då lägger han mulen i nacken på mig och stod och blåste varmluft. Han var varit riktigt mysig i hagen de senaste dagarna och det säger jag inte nej till så länge han vill. Iza kom och vill vara med efter en stund.
 
Jag provade förresten schabraket på sadeln. Det är lite kort på sidorna, så jag får nog skippa att stoppa ner sadelstropparna i öglan, och bara sätta fast med karborren fram. Så jag hoppas det ligger still ändå.

Kommentarer
Postat av: Jenny

Haha, helt underbara bilder alltså! :D
Hur bedömer du hur mycket zink han ska ha förresten? Höanalys? Får han extra koppar också?

Svar: Tack :) Vi har ingen analys på hösilaget eftersom det är från olika vallar osv, så jag går på vad min equiterapeut har sagt och vad som står på burken. Men jag hade gärna velat ha analys, men nu chansar jag. Förhoppningsvis är det inte att kasta pengar i sjön... Koppar? Vad är det bra för? :)
guffiframidfelli.blogg.se

2014-03-19 @ 19:34:44 / URL: http://videungens.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0