När man inte riktigt förstår

Idag blev det "ridning från marken". Hade tänkt träna uppsittning men kände att mitt humör inte var det bästa så jag ändrade planerna. Guffi hade svårt att gå in i stallet och stå stilla idag och eftersom han var lös gick han runt runt. Tog det bettlösa tränset och gick ner till paddocken. Det blev mycket fokus på att förstå varandra, det är inte riktigt hundra med det bettlösa. Korta och länga skritten, styrning, halt, fram osv. Tillslut fick vi till styrningen genom att jag la tygeln tryckande mot halsen på sidan han ska svänga ifrån eller hur man ska säga. Han svänger ju åt fel hål om man styr som med bett och att använda kroppen är ju liksom svårt från marken. Kanske något man ska använda med bett också. När han inte förstod vad jag ville stannade han bara och undrade väl vad jag höll på med. Vi lyckades faktiskt få till lite tölt också, men jag tror jag störta honom, skulle vilja ha ett par långa tyglar så jag inte behöver hänga över ryggen på honom.
 
Han fick trava lös innan vi tog en promenad runt "kvarteret" och jag tror han börjar vänja sig vi den korta vägen nu. Han stannade några gånger vid en traktor som flyttade runt stockar, men mest bara för stannandets skull kändes det som. Sen hade vi en diskussion om vi skulle in i stallet igen, men jag lyckades övertala honom.

Kommentarer
Postat av: Jenny

Du gör rätt i att inte rida när humöret inte är på topp, risken finns ju att det blir en massa onödiga missförstånd då. Och markträning är ju nyttigt som tusan :)

Svar: Ja, även om det inte gick så bra ändå så är det lättare att hålla koll på humöret från marken faktiskt :)
guffiframidfelli.blogg.se

2014-03-07 @ 19:36:00 / URL: http://videungens.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0