Tidig förmiddag

Idag var jag tvungen att kliva upp tidigt om jag ville ha sällskap i stallet. Hästarna hade inte fått sin lite försenade frukost än, så Guffi fick äta igen medans jag borstade. Vi gick ner i paddocken för att få något vettigt gjort och mja det blev väl så där. Det är bra träning för oss att rida med någon annan där. Han följer nu fyrkantspåret utan problem så vi ökade svårigheten att ställa lite, mest i hörnpasseringarna. Några volter för att böja igenom honom. När vi sedan övergick till trav fungerade det bra i vänster varv, vårat bra varv. Ställning och böjning på rakt spår och volt gick bra och han sökte sig neråt. I höger varv vet jag inte vad vi gör, eller det är nog mest jag. Om vi bara rider rakt fram så ställer han sig utåt i det varvet och när jag försöker göra något åt det spjärnar han liksom emot och genar. Är säkert något fel på min kropp och jag vet inte vad jag ska göra av den. Till slut fick vi iallafall till det en hel volt med böjning genom hela kroppen åt rätt håll. Då tog vi några varv i tölt som kändes väldigt lätt idag efter det jobbiga travarbetet och avslutade med några varv i galopp.
 
Vi hade fortfarande tid på oss så vi tog en sväng upp på berget. Båda hästarna gick snällt ut ur paddocken och ut på vägen utan att försöka gå upp mot stallet. Lite trav och galopp blev det uppe på berget innan vi gick hemåt igen. Då var Guffi så svettiga att det rann i ansiktet på honom men han gjorde det bra idag och vi avslutade bra trots att det kanske inte gick så bra i paddocken. Det är en bra backe upp för det där berget, bra styrketräning. En skön avsvampning fick han sen innan han gick ut och rullade sig i leran.
 
 

Kommentarer
Postat av: Linda

Jag har inte hängt med riktigt men har ni flyttat tillbaka till sundsvall?:)

Svar: Ja, det har vi :) Flyttade i december och sen hämtade jag Guffi i januari :)
guffiframidfelli.blogg.se

2014-03-28 @ 20:34:21 / URL: http://www.mittangsull.blogg.se
Postat av: Linda

aha vad härligt!:D Kanske vi kunde rida på ovalen ilag nån gång ;)?

Svar: Det hade varit roligt och vi skulle ju behöva träna på att åka bort, men han är ju inte så förtjust i att gå in i och åka transporten eller nya platser så det kan bli svårt :) Han står i stallet Josefine hade Herkules i förut så jag har sagt åt henne att hon måste ta med honom och hälsa på, då kunde ju du och Fifa också komma :)
guffiframidfelli.blogg.se

2014-03-29 @ 14:27:35 / URL: http://www.mittangsull.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0