Den här dagen gick ju...

...bra...
 
Eller ja, den blev inte alls som jag trodde. Var verkligen helt säker på att Guffi skulle få massage idag, men när vi stod där och väntade 5 minuter efter utsatt tid så kollar jag mina meddelanden från Anki och inser att det är nästa vecka. Virrpanna. Innan detta, redan på väg in från hagen ser jag att Guffis ena framhov ser konstig ut, skon syns inte på ena sidan. När vi kommer in i stallet lyfter jag på hoven och möts av detta...
 
Hur lyckas han? Den var inte ens lös igår när jag var ute. Den halvan som satt kvar satt fast riktigt hårt dessutom, eller iallafall hårt för mig som aldrig dragit av en sko tidigare. Tur det finns hovslagarverktyg i stallet som jag kunde låna. Hovslagare ska jag då inte bli. Jag har iallafall en väldigt snäll häst som snällt stod stilla medans jag slet och drog innan den lossnade. Så försiktigt jag kunde så klart för att inte förstöra hoven och dra ut sömmen rakt.
 
Så det blev bara lite borstning och gräsätning idag, efter mitt lilla styrketräningspass alltså, vilket verkade passa Guffi riktigt bra. Han slapp ju anstränga sig iallafall. Hovslagaren kommer imorgon och skor om, förhoppningsvis håller sig hoven fin till dess. Resten av dagen har jag spenderat med att göra rent ryktlådan som inte städats på över ett år. Den var mer gråbrun än svart så det behövdes. Så nu kanske det är enklare att borsta ren hästen, när inte borstarna är lika skitiga som hästen. Imorgon tror jag att Guffi ska få en dusch innan hovslagaren kommer.

Kommentarer
Postat av: Jenny

Oj! Det var "bra" jobbat av honom med skon ;)

SV: Valacker har väl sina fördelar på den punkten, men jag är väldigt glad över att ha ston!

Svar: Verkligen :)
guffiframidfelli.blogg.se

2014-05-15 @ 22:02:12 / URL: http://videungens.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0