Uteritt med mamma och kurs

Igår var jag och mamma ute och red. Hade lånat Nina till henne. Ninas ägare ska sälja eller låna ut henne på foder, så mamma ska provrida några gånger så får vi se vad hon tycker. Guffi hade först väldigt mycket nerver på utsidan. När jag band fast honom utanför stallet fick han panik och började backa, men jag lyckades lugna honom innan han drog sönder grimskaften. Sen fick han stå lös, och då lyckades han ställa sig på grimskaftet, fick panik igen och då gick det av. Sen var det lite svårt att stå stilla. Det var kurs i stallet så det var extra mycket folk, kanske berodde på det. När vi kom ner till paddocken hade han iallafall lugnat ner sig och ridningen gick bra. Vi red upp på berget. Vi tog det ganska lugnt, mycket trav, en kort galopp och en bit fin tölt. Det känns så där lätt att bara tölta på nu igen. När vi kom längst upp och vände hemåt taggade Nina till, även Guffi gick på fortare men när han taggade till lyssnade han bra och lugnade ner sig igen. Istället bjöd han på fin skritt men bra påskjut. Mamma hade lite problem med Nina men det blev bättre och bättre. Hon vill gärna springa fort men gör inget om man inte tillåter det.
 
Idag åkte jag till stallet med kameran och fotade kursens andra dag. Idag var det värre väder än igår och blåste riktigt kallt. Jag fick låna en stor tjock vinterjacka av Anki så jag slapp frysa. God lunch och fika fick jag också. Det var kurs för Camilla Hed och det fokuserades mycket på ryttarens kropp, höfter, knän, bäcken och allt det där. En del red med halsring och helt utan träns. Det var riktigt roligt att stå där och se och lyssna, få lite inspiration. Man kanske skulle prova halsring på Guffi någon dag. Han fick bara lite mat för zinkens skull, gos och lite flugmedel idag.

Kommentarer
Postat av: Jenny

Det är imponerande att vissa får det att se så lätt ut när de rider utan träns! Något som alla borde eftersträva med sin ridning men få klarar av, jag hör inte till en av dem :p

Svar: Jag har aldrig provat själv, men det verkar roligt fast svårt samtidigt. De som kan gör det väldigt bra :)
guffiframidfelli.blogg.se

2014-05-03 @ 10:31:18 / URL: http://videungens.wordpress.com
Postat av: Mikaela

Låter som en roligt kurs:) hoppas din mamma får låna hästen, det är roligt att kunna göra nåt gemensamt. I min familj skulle vi nog inte hinna ses så mycket om vi inte hade ett gemensamt intresse:)

Svar: Det var det fast jag bara var med en dag. Hon får låna den, hon ska bara vilja gör det. Det är roligt att vi kan rida tillsammans :)
guffiframidfelli.blogg.se

2014-05-04 @ 23:16:10 / URL: http://svippostina.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0