Camilla Hed kurs dag 1

Vad roligt jag haft idag! Som Andriette har sagt "det händer så mycket fast vi gör så lite". Mamma blev tyvärr sjuk så jag fick rida två gånger idag och eftersom första lektionen var så lugn fick det bra med foten.
 
Fokus låg på avslappnad häst och överlinje och få en rörligare mun och käke. Guffi är väldigt stum, det händer inte mycket där. Vi fick börja med att trycka lätt på en punkt i munnen som är kopplade till nacken och trycker man där börjar hästen tugga, räcka ut tungan och slappna av. Sen fick vi stå framför och röra på bettet, dom skulle aktivera munnen mer och gärna sänka sig. Det fortsatte vi med från ryggen sedan genom att röra händerna uppåt. Vi fortsatte med samma sak andra passet och gjorde det även i trav.
 
Guffi är som sagt väldigt stum i munnen, i början fick jag röra väldigt mycket för att det skulle hända något över huvud taget men sen började han förstå. Han får dock inte bli så avslappnad att han "somnar" och blir slö. Andra lektionen kändes det som att det klickat för honom. Jag fick hålla i tyglarna åt "fel" håll som ni ser på bilderna, det gjorde det svårare att spänna underarmarna som man lätt gör annars utan att tänka på det. Lyfta händerna uppåt istället för bakåt är också nytt, men helt rätt metod kändes det som. När han är så där stum har det känts som att det enda han lyssnar på är om jag blir hårdare, men det vill jag inte. Jag vill inte slita och dra, så det var väldigt roligt att få hjälp med det och hitta ett bättre sätt jag kan känna mig nöjd med.
 
Här är några bilder Anki hann fota under andra passet. Min häst kan skritta i uppförsbacke! Kursen fortsätter imorgon, då blir det ett pass själva.
 

Kommentarer
Postat av: Jenny

Intressant tanke med tygelfattningen, låter vettigt på din beskrivning!
Tycker man ser förändringen på bilderna också, han bär sig på ett helt annat sätt!

Svar: Det har känts som att jag har burit honom den senaste tiden så var så roligt att få lite verktyg att jobba med det och att inse att jag mesrider haha :)
guffiframidfelli.blogg.se

2014-09-18 @ 16:06:08 / URL: http://videungens.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0