Ofokuserad

Igår kväll blev det en tur till stallet, premiär för underställ och ullstrumpor! Burr vad kallt det blev fort men det ska bli lite varmare igen. Även om jag gillar vinter så var det där lite väl tidigt. Bara några få plusgrader och regn var ingen höjdare. Fick sällskap i stallet av Linda och Jennie, så vi red allihopa i paddocken samtidigt. Lite jobbigt för Guffis koncentration så vi fokuserade på lugn häst som lyssnade. Vilket inte gick så bra hela tiden. Därför blev det mycket skritt för det var där det fungerade mesta dels. Fortsatte med det vi fick göra på Camillakursen, skritta på ordentligt men avslappnat, lyfta händerna uppåt, volt i vänster varv utåtställt så han trampar in med vänster bakben och en liten åttvolt.
 
I skritt gick det mesta dels bra men att trava gick inte alls. Han ville hellre gena över ridplan till de andra hästarna och absolut inte sänka sig, upp med huvudet hela tiden nästan. Så när han hade sänkt sig några steg i båda varven fortsatte vi med skritten igen. Vi avslutade med att skritta runt kvarterat alla tre innan det hann bli mörkt och Guffi kunde gå först utan att protestera.
 
Så här varmt var det inte igår.

Kommentarer
Postat av: Jenny

Bra träning det där med att ha andra hästar så man måste jobba på att hålla hästen fokuserad, för Rósa räcker det att någon annan häst i hagen gnäggar när man rider i paddocken för att hennes fokus ska flyga all världens väg...

Svar: Precis så är Guffi! Hästarna bredvid behöver bara andas så ska han kolla vad det gör, suck.
guffiframidfelli.blogg.se

2014-09-25 @ 21:11:48 / URL: http://videungens.wordpress.com
Postat av: Mikaela

Jag la en stor order hos ullmax idag så nu hoppas att jag klarar vintern....

Svar: Det gör du säkert! Jag skulle behöva ett underställ som inte innehåller ull när det inte är så jättekallt.
guffiframidfelli.blogg.se

2014-09-26 @ 18:16:56 / URL: http://svippostina.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0