Komma-igång-vecka

Guffi har haft semester han också medans jag var borta, så sammanlagt har det inte blivit någon ridning på 3 veckor. Tycker det ser ut som att han blivit lite runt om magen... Därför har vi börjat lite lugnt den här vecka för att komma igång igen. Nästa söndag ska vi vara med på kurs för Malin Bengtsson och jag hoppas hoppas att underlaget i paddocken blir bättre. Just nu ha vi skridskobana med ett ridbart fyrkantspår ungefär. Det gör ju möjligheterna oändliga...eller inte.
 
Än så länge har vi hunnit med lite arbete från marken och uppsittningsträning. I tisdag var vi uppe i rundkorallen där underlaget var väldigt bra. Oplogat så det var fortfarande snö och upptrampat av andra. Han fick mest springa på i trav. Försökte oss på några vändningar på kommando, men det var svårt eftersom han hellre ville komma in till mig och mitten, men ibland så. Avslutade med några flyttningar av både bakben och bog och det gick bra. I torsdag red jag från marken nere i paddocken. Hade glömt mina broddar hemma så fick låna Ankis som var förstora, men det gick ändå en liten stund. Gick både på sidan och framför, och han komma ihåg det mesta. Det behövs mer träning på de nya övningarna vi fick av Linnea men nu följde han med mig runt väldigt bra när jag gick framför. Så länge det fungerar så blir det hela mycket lättare. Anki och Marianne var i paddocken samtidigt och eftersom det är skridskobana i paddocken bestämde jag mig för att gå upp till stallet för att träna uppsittning istället. Kändes inte så lockade att hoppa runt på is utan broddar. Det var lite sandat och mer slask uppe vid stallet så där var det inga problem. Hoppade upp tre gånger och Guffi stod helt stilla hela tiden, rörde inte en fena. Kändes väldigt bra! Sen red jag 20 meter fram till stalldörren ungefär.
 
Nu i helgen ska vi försöka rida ut. Idag lyser solen och det är riktigt fint ute så det ska bli trevligt att åka till stallet om en stund.
 

Kommentarer
Postat av: Jenny

Är nog bra för er båda med lite mjukstart, musklerna glömmer snabbt av ridning och det krävs inte ett så långt uppehåll för att man ska få redig träningsvärk tycker jag, månne det är samma för hästarna?

Svar: Ja, idag har jag ont i sittbenen, haha. Tänk vad dom glömmer fort, dom borde ju vara härdade kan man tycka :)
guffiframidfelli.blogg.se

2015-02-22 @ 20:52:46 / URL: http://videungens.worpress.com
Postat av: Marie

Fin blogg du har, och så fin kille!

Svar: Tack så mycket :)
guffiframidfelli.blogg.se

2015-02-24 @ 21:17:22 / URL: http://lilloletta.blogg.se
Postat av: Fanny

Riktigt fin bild! :D

Svar: Tack så mycket! Det är en av mina favoritbilder :)
guffiframidfelli.blogg.se

2015-03-15 @ 16:47:19 / URL: http://fanzyy.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0