Jag hittade den!

Jag måste dela med mig av det här ohästiga, men musikiga och hundiga som hände idag. När jag var 9-10 år (1999-2000) hörde jag en låt och såg videon till, på ett program jag tror hette Voxpop. En väldigt fin låt men det jag kommer ihåg mest var den sorgliga videon. Den handlar om hunden Lajka, ni vet den första hunden som skickades upp i rymden. Jag var inne i min hundperiod då, så det är väl inte så konstigt att den fastnade. Men grejen är att sedan dess har jag bara kommit ihåg vad videon handlade om och alla jag beskrivit den för har sett ut som frågeteckan. Ingen annan kommer ihåg den eller verkar ha sett den! Jag har letat som en tok i perioder, men inte hittat den. Ibland har jag funderat om det är något jag fantiserat eller drömt, men jag kom ihåg den så tydligt. När de går genom en lång korridor och han måste lämna över sin hund till några människor i vita rockar. Så idag när jag satte mig i bilen och åkte hem från stallet spelas en låt på radion som jag kände igen, en låt jag hört för länge sen. Och när dom börjar prata efter låten, så inser jag vilken det är! Något i stil med "Och videon är så sorglig när de skickar upp hunden i rymden". Så jag gasade hemåt så fort jag kunde i snöyran och börjar söka. Åh vad glad jag blev! Nu vet jag att den heter Into the night, gjord av The Motorhomes. En skiva har de gjort, så inte konstigt att alla verkar ha glömt dom. Men nu har jag hittat den och tänker aldrig tappa bort den igen.
 
Så här har ni, videon som gjort att jag och säkert andra tror jag är knäpp i min jakt efter den. Men jag varnar er, det är svårt att inte gråta.
 

Kommentarer
Postat av: Mikaela

Det bästa med bilturerna till och från stallet är Musikguiden på radion:)

Svar: Det är sällan jag är i stallet då, men det är ett av de bra programen på p3 nu för tiden. Jag mailade Tina Mehrafzoon och berättade och idag fick jag svar! :)
guffiframidfelli.blogg.se

2015-01-07 @ 19:05:07 / URL: http://svippostina.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0