Nytt år

Kan inviga det nya året med att faktiskt skriva något här. Idag var nästa alla i stallet ute på en ridtur, vi var 7 från början men den ganska nyinflyttade Tibra som inte är van vid många hästar blev för stressad så de vände om. Stallägarna har röjt och fixat iordning en stig upp på berget, i skogen vid travägen, riktig klätterstig för hästarna. Rakt upp för bergsväggen traskade vi och Guffi tyckte det var riktigt roligt och ett vackert snöfall hade vi runt oss. Han gillar skogen och när han fick vara med nästan alla sina kompisar var han nöjd. Väl uppe på berget vände vi och gick ner igen, det är is överallt annars så det är inte roligt att ens försöka. Mamma och Marianne tog travvägen ner och det var tydligen svallis och riktigt obehagligt för dom ett tag. Vi andra tog skogen ner, där var det bara några få isfläckar. Efteråt blev det fika och prat, en mysig dag och något vi borde göra om oftare. Rida ut allihopa tillsammans.
 
Jag har alltid lite ångest över nyårsafton och tiden efteråt. Vissa år har Guffi blivit knäpp i flera veckor efter, han har varit sitt stressade jag konstant och det har knappt gått att få kontakt med honom. Förra året gick det bra, men jag var ändå orolig. I onsdags när jag var ute blev allting bara fel, men blåsande plast och el som slog i tråden, och då hade inte ens nyårsraketerna börjat. Det slutade med att vi bara tränade på att gå in och ur stallet, för nä fy där vill han inte vara på vintern. Men med godis går det att muta honom till rätt mycket, men inte kan man ta ett djupt andetag för det och kanske lugna ner sig lite. Hur skulle detta gå? Men som tur var var han sitt lugna jag idag. Jag var lite orolig och det tror jag han kände av, men han kändes avslappnad och det var nog bra att han fick jobba ordenligt upp för berget.
 
Nu hoppas vi att snön som kommer får ligga kvar så att vi äntligen får vinter och slipper all den här isen. Ridplan är skridskobana så där har ingen varit på veckor. Snögalopp och annat bus vill vi ha!
 

Kommentarer
Postat av: Jenny

Helmysig bild! :)

Det låter trevligt med ridtur i samlad trupp i vintervädret. Jag håller med om att man gör sådant alldeles för sällan, tyvärr.

Hoppas du och Guffi får ett riktigt gott nytt år!

Svar: Tack detsamma :)
guffiframidfelli.blogg.se

2016-01-08 @ 10:54:42 / URL: http://videungens.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0