Hästhelg

Det blev en riktigt hästig helg, en sån helg man behöver ibland. Bara glömma allt annat och leva i nuet och ha roligt. För det har jag haft.
 
Söndagen började kl 10 i stallet för en uteritt med Maria och Tibra. Vi började iofs ute i hagen med en snabb fotosession så Maria kan få en bild till facebook. Naturligt gladare människa på bild kan man ju leta efter. Sen red vi iväg, Maria gick men hon går fort och springer ibland så det blev några trav och töltsträckor. Det var bilar och gräsklippare överallt! Släpvagnar, traktorer, människor, men det var inget som var farligt förän vi kom till kossorna. Oj oj så läskiga dom kan vara. Men Guffi höll sig i skinnet fast de kom springandes efter oss. Han bjöd på härlig tölt och ett glatt humör. När vi inte hade så långt kvar hem bytte vi häst, så jag red på Tibra och Maria gick med Guffi. Rida i repgrimma är lite annorlunda men hon är så mjuk och svarar så lätt på kroppen så det gick bra.
 
Efter den ridturen blev det kaffe utanför stallet och Guffi fick stå inne och sova. Det är så skönt att han kan gå in i ett stall och faktiskt slappna av, lika förvånande varje gång det inte är räserbana i boxen efteråt. Medan han sov tog jag en ridtur på Isold. Den damen har blivit storförälskad i Guffi, som de flörtar över tråden. Hon kunde iallafall inte skritta eller trava igår. Grisepass och bananbanan på bortåtvägen. Galopp var inga problem och ibland lite ren tölt. Och fort gick det, tills orken tog slut. Jobbigt var det, men tillslut, när vi nästan var tillbaka kom skritten och hon började länga steget och skritta igenom hela kroppen.
 
Idag känner jag mig mörbultad efter masserande och ridandet, men då känns det att man faktiskt gjort något.
 
Tänk vilken skillnad det kan vara på fluff och fluff

Kommentarer
Postat av: Jenny

Sådana helger är livsnödvändiga, och behövs ofta!
Söt bild på de två bredvid varandra, det är sannerligen skillnad på behåringen :) men Guffi är otroligt söt i sin pufflugg!

Svar: Det är synd att man inte har dom oftare, för som du säger, de är livsnödvändiga v:)Dom är som hela och halvan de där två, fast Hugur är lite trött på att Guffi vill leka hela tiden. Idag flyttade det in en ny kompis så jag hoppas han kan fördela buset lite :)
guffiframidfelli.blogg.se

2016-06-14 @ 14:57:15 / URL: http://videungens.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0