Fredag

Idag åkte jag med sambon till stallet tidigt eftersom cykeln fick stå kvar där igår och jag inte ville gå. Solen hade inte gått upp, det var någon minusgrad och alldeles tyst. Det var knappt ens tänt i husen runt omkring. Jag satte mig och fikade lite och la mig en stund på bänken. Är ganska varmt inne där pannan står. Sedan kom E in och jag skrämde livet ur henne, hon trodde inte att jag skulle ligga där. För att ha något att göra hjälpte jag henne att mata, släppa ut och vattna hästar. När A kom ut skulle vi flytta unghingstarna, Kongur och hans två kompisar in i ridhuset. Den ena är en söt liten skäck som var väldigt skitig. Deras ägare hälsar aldrig på så de ska få bo i ridhuset och paddocken några dagar så de kan torka så de kan borsta ren dom sedan. Jag fick gå med Kongur och han var så snäll fast han bara är 1,5 år.


När vi var klara kom Amanda lite senare än 10. Först mockade vi i ridhuset efter hästarna som stått inne på natten och sedan fikade jag. Man blir hungrig av att vara uppe så länge. Vi hämtade in hästarna och gav oss iväg på en lång tur till ett ställe där jag aldrig varit förut. Långa sträckor med tölt, trav och galopp. Tillslut kom vi fram till en riktigt mysig skog som man kunde galoppera och hoppa över ett träd i. Guffi blev riktigt busig och även Júni sprang på ännu mer. Det märktes verkligen hur mycket Guffi gillar skogen och han saknar nog att vara där. Vi hade lite svårt att få stopp på dom på tillbakavägen men när vi kom ut på grusvägen igen blev det tråkigt igen, så de lugnade ner sig. På hemvägen blev Guffi riktigt svettig och trött så det blev mest skritt, men lite galopp och trav orkade han ändå med. Vi var säkert ute i 1,5 timme i den mysiga vintersolen. Jag tog faktiskt på Guffi hans vintertäcke innan jag släppte ut honom. Han var riktigt blöt av svett och solen var på väg ner och under natten ska det bli många minusgrader. Egentligen vill jag inte ha täcke på honom, men jag tror det behövs i natt. E eller A ska ta av det imorgon när de får frukost så behöver han inte ha på det så länge. Insåg också vilken stor häst jag har, täcket var ju gigantiskt!


Kommentarer
Postat av: Linda

Sv: Jasså gillar han inte att hoppa när du sitter på :)?



Jo visst ingår dressyren i islandsridning, men det är liksom två skillda mål och stilar ändå, jag förstår vad du menar!

2011-12-30 @ 18:32:31 / URL: http://mittangsull.blogg.se/
Postat av: Evelina

Hur hög är han i manken?

2011-12-30 @ 19:03:15 / URL: http://saintinhell.blogg.se/
Postat av: Jenny

Låter som en härlig tur! Välkommen tillbaka förresten :)

Fick du dammsugaren i julklapp förresten?



SV: Haha, 4 meter? Han måste ha tagit väldigt fel. Min far kan inte haft ögonen med sig riktigt heller, så förbannat sned som granen var...



Ja, jag ville ju det men tomten var snål i år :(

2011-12-30 @ 20:13:26 / URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se
Postat av: Linda

Sv: Haha jasså hoppar han i skogen med dig, vilken tok, en liten apa i sitt förra liv kanske :) Nyfiken: Vad är han bäst på i dagssläget?

2011-12-30 @ 20:56:58 / URL: http://mittangsull.blogg.se/
Postat av: Jenny

SV: Mm, köp, köp! :D

2011-12-30 @ 20:59:23 / URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se
Postat av: Linda

Sv: Ja dom är superlika varandra, ska ta nå nya kort mer på ansiktet ska du få se.



Ja men att hålla isär gångarterna är ju superbra! Speciellt för våra trevliga islandshästar ^^ Vilken gångart är bäst nu?

2011-12-31 @ 17:01:07 / URL: http://mittangsull.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0