Tisdag

Idag var det varmt igen. Luften stod helt stilla i stallet så där inne var det inte mysigt när 10 hästar stod inne. När jag kom till hagen låg Guffi ner och halvsov, utan huvan så klart. Jag gick bland träden på väg till honom för jag kände på mig att huvan inte skulle sitta där den ska. Men jag hittade den inte. Jag gick upp till stallet och tänkte att jag kunde leta efter den sen. Pratade med Julia och Emma som har Geisli som jag brukar rida med. Dessutom försökte Fylkir ta en tugga av min rygg. Han har stått inne i två veckor pga fång och är lite småputt på allt och alla. Emma hade ridit lite i paddocken på förmiddagen men skulle rida en gång till så jag frågade om hon ville följa med mig ut eftersom hon inte rider ut på Geisli så ofta. Så vi tog en liten tur, Guffis favorit. Där vi red när jag fastnade med örat i ett träd. Den här gången gick det dock bättre, ingen som fastnade. Travade lite och några små galopper, annars skittade vi. Han fick gå på långa tyglar eftersom han var så irriterad över alla kusar som flög omkring honom. I traven fick han också springa på i valfri form men sökte sig ganska bra neråt själv, vilken är bra.

Tillbaka i stallet smörjde jag in hela honom eftersom han har kliat sig på några ställen. Han fick stå i spilta i stallet och jag glömde sätta fast honom när jag tagit på täcken, jag gick iväg och när jag kom tillbaka hade han vänt på sig men stod snällt och väntade. Söthäst. Mamma kom upp när jag var klar och vi gick tillsammans i hagen för att hitta huvan. Jag hittade den dock vid träden, så jag måste typ gått rakt över den tidigare. Typiskt. Vi cyklades sedan hem till mamma och åt glass och bullar.

Imorgon kommer min bror från Danmark och hälsar på. Han ska vara här i en vecka, och på torsdag har jag lånat min gamla medryttarhäst Bothildur som han ska få rida. Kan nog bli roligt, många bilder ska jag ta på honom! Hon är iallafall världens bästa barbackahäst, så jag kanske tar och rider henne lite i hagen. Saknar att inte kunna rida barbacka när jag känner för det och därför saknar jag att rida henne ibland. Guffi kastade ju av mig sist innan jag ens kommit upp.

Två gamla bilder på mina och Bottans äventyr sommaren 2008


Sydagen måndag

Som ni ser på bilden i det förra inlägget så hade Guffi gjort sönder sitt täcke ganska ordentligt igår så jag fick ta och sy efter våran ridtur. Tur nog hittade jag iallafall alla delar som hade lossnat och alla spännen var hela så det är bara att sy ihop den dagen jag orkar.

Vi red iallafall ner mot BSK och Lögdösjön och runt där. Mycket skritt, lite trav och tölt och några långa galopper. Vi hade väldigt mycket tyckte jag iallafall. Han fick en snabbdusch när vi kom tillbaka till stallet och mat att mumsa på. Smörjde in honom och sedan for jag hem till mamma och började laga rumplappen som lossnat på det gråa täcket. Så nu har han en beige rumplapp med kardborre så man kan sätta fast den runt svansen så skyddar den svansen ännu mer. Smart idé av mig själv tyckte jag att jag fick där faktiskt. Frågan är ju vad hästen egentligen tyckte om det. Tyglappen som de små spännena som sätter ihop täcket med magplatten mellan frambenen höll på att lossna också, och vet ni vad...RAKSÖM! Morr! Så nu har jag kört sicksack fram och tillbaka några gånger så det faktiskt HÅLLER! Jag förstår inte hur de tänker...Här har ni en inblick över hur det ska se ut, iallafall efter jag är klar med symaskinen.


Är det något som

mms_img50766 (MMS)

Är det något som inte stämmer med den här bilden?


Nya kattbilder

Nu har jag fotograferat katten och lagt upp fler bilder i hennes album. Måste bara visa den här bilden här, visst ser hon ut som katten Findus på just den här bilden? Pettsons katt alltså.

Jag lovar, imorgon kommer det mer häst och mindre katt!


Lördagkväll...tjejkväll?

Jag och Müsli tittar på Sex and the city.


Uppdatering från hagen

Mamma var upp till Guffi för någon timme sedan och gissa vad, hon fick leta huvan i hagen. Man kan väl inte vara helt påklädd på midsommar, eller vad tror ni Guffi tänkte? Besvärlig är han iallafall. Hon hittade den hel som tur var och sedan fick han gå in och bli lite insmord där exemen är som värst. Han har några små kala fläckar i manen precis mellan öronen som man får smörja in ordentligt så det inte blir ännu mer. Jag vill att min häst ska ha man i höst!

Ny header

Jag har lite tråkigt så jag gjorde en ny header, vad tycker ni? Jag tycker det blev bättre med fler bilder, men jag hade svårt att välja vilka jag skulle ta.

Förresten, det där bildvisningen jag gjorde med Pixbox syns inte för mig, är det någon som kan kolla om det fungerar normalt för er och säga till mig? Annars får jag väl göra om det, suck.

Igår och idag

Igår var det väldigt varmt här och jag åkte smart nog till stallet mitt på dagen, hm. Tur som var så blåste det en del så man svettades inte ihjäl helt. Vi tog våran favoritsväng, förut upp i skogen och vid elljusspåret, ut på grusvägen och sedan in i skogen igen tillbaka. På grusvägen blev det mcyket tölt träning korta sträckor så han skulle stärka ryggen lite. Red också förbi där vi brukar svänga in för att han inte ska tro att man bara kan gå samma väg hela tiden, men när han var lugn igen vände vi och svängde in där ändå. I skogen blev det lite spring och ett hopp över trädet som ligger över stigen. Jag vill göra fler hinder där, ska kolla om någon vill hjälpa mig nästa vecka kanske.

Idag har det varit grått och tråkigt hela dagen. Tänkte först rida i paddocken en stund, men två som sommarjobbar i stallet skulle ut med unghästarna Pricken och Majsan och ville att jag skulle visa dom den korta svängen i Per-Olaskogen, så jag följde med dom. Mycket roligare med sällskap ändå när det regnar. Guffi gick på bra idag även i skritten, han brukar vara lite seg på bortvägen, men eftersom Majsan är väldigt väldigt framåt så hängde han på henne. Travade på några ställen i skogen men eftersom stigen gått sönder på galoppstället blev det ingen galopp där, men vi tog några små när vi kommit ur skogen igen. Tog lite tölt en bit också, men han var lite trött då och det var tungt underlag så släppte ner honom till trav efter en kort bit bara.

Några tjejer som var i stallet frågade också om han var en "vanlig" häst, de tyckte han såg så smäcker ut. Ska man ta det som en komplimang eller inte?

Guffis ögon 2009-2011

Ser ni också skillnaden?

Februari 2009 mer än ett halvår innan jag började rida honom.

Oktober 2009, här hade jag ridit honom i en månad eller två.

Juni 2010

Augusti 2010

Maj 2011

17 juni 2011


Gamla bilder på Guffi

Igår gick jag igenom gamla bilder och gjorde två album åt Guffi, ett för 2009 och ett för 2010. Något jag tyckte var roligt att se var hans utvecklig av kroppen. När jag började rida honom hösten 2009 hade han inte många muskler, men jämför man med nu så har han massor! Nästan iaf. Dessutom tänkte jag på att hans ögon har ändrats, han såg väldigt ledsen ut på vissa bilder under 2009, en del är från innan jag började rida honom när han bara stod och ingen tog hand om honom. Men nu ser han mycket gladare ut på ögonen. Lägger in någon så ni kan jämföra. Vad tycker ni?


Hösten 2009, efter runt en månads ridning.


Mars 2010, han hade hemskt mycket pälsätare den vintern.


Maj 2010


Juni 2010, jag tog av exemtäcket i hagen så jag kunde fotografera honom lite utan.


Augusti 2010, här tycker jag man börjar se mer muskler.


Juni 2011, bara några dagar sedan jag tog den här bilden, mer muskler?

Jag lägger jämförelsen med ögonen i ett eget inlägg, det här blev så himla långt!

Pixboxalbum

Nu har jag lagt in en liten grej här på bloggen. Jag skaffade ett konto på Pixbox så jag kan lägga in massa bilder på Guffi och katten som ni lätt kan titta på. I menyn här till höger en bit ner kommer det synas så fort jag uppdaterat med nya bilder. Jag kommer fortfarande lägga in bilder i inläggen, men ibland tycker jag det blir för mycket bilder och då kommer jag hänvisa till ett album på pixbox. Jag hoppas det gör det lättare även för er som läser, annars får ni säga till mig så får jag ändra så ni blir nöjda.

Jag slänger in den i det här inlägget också, än så länge finns det bara bilder på kissekatten, men hon är ju så söt så jag tror inte ni blir ledsna för det!

Ladda upp, spara och dela dina bilder gratis!

Veckans film v.25

Här kommer veckans film. Den är lite längre än vanligt, men det tar tid att busa ibland.


Gårdagens ridpass

Jag hade en himla tur i går. Det spöregnade hela morgonen och förmiddagen, men när jag klev utanför dörren på väg till buss så hade det slutat nästan. När jag väl kom upp till hagen hade hästarna bustimmen. Alla lekte med varandra och Guffi och Geisli for omkring så jag filmade dom. Den kommer upp senare som veckans film.

Borstade av honom lite fort och red i väg längs stora vägen. På några ställen tyckte han att det vore roligare att gå hem, men han fick inte vända. På ett ställe blir det en stor vattenpöl när det regnar mycket och den gick vi igen fast han försökt undvika den. Red sedan in i skogen på ett ställe där man kan rida runt och komma ut på samma ställe, en väldigt kort stig men han blev riktigt pigg av att gå i skogen och galoppera tillbaka. Sedan tog vi Lögdövägen hem igen och töltade en del. Inga långa bitar eftersom jag inte ville att han skulle bli trött och bryta av till trav, så innan jag kände att han skulle tappa det saktade jag av och skrittade en bit och började om. Sedan tog vi trav och galopp upp för en backe, saktade av til trav och tog galopp upp för nästa backe också. När vi sedan gick in på stigen som går mot skogen så blev han väldigt pigg som vanligt och vill gärna bara springa hem, så jag gjorde många halter så han skulle lyssna på mig. Vi måste träna mer på att han inte alltid får springa där han vill, även om han inte alltid får det så försöker han.

När vi kom tillbaka till stallet stod det en hel drös med småtjejer på stallbacken som var på gården på ett litet dagridläger. De frågade ut mig om Guffi och var söta. De tyckte han var söt och snäll också, han kan ju vara som ett litet lamm ibland och bara stå och mysa när han får uppmärksamhet.

Gårdskatten Sigrid har fått kattungar också, men dom är inne i huset, men väldigt söta är dom.

Bild från 8 juni, har Guffi blivit ännu längre?


Katten har kommit!

Nu har äntligen katten kommitt! Åh, vad hon är söt. Fast hon har gömt sig under soffan nu så jag kan inte titta på henne. Hon gick runt och nosade och tittade massor när Linda var här, men när hon åkte hem gömde hon sig under soffan och har inte kommit fram. Så vi får väl vänta ut henne helt enkelt. Det har inte blivit några bilder på henne, vill inte skrämma med stora hemska kameran. Men imorgon tänkte jag nog vara hemma med henne hela dagen, så jag hoppas hon trivs.

Jag hann med en sväng till stallet idag också, men jag skriver om det imorgon, så håll ut!

Katt!

Imorgon blir vi med katt! En liten sköldpaddsfärgat söt tjej från Ånge. Linda kommer hit med henne och idag har jag varit på kattshoppingrunda och köpt saker till henne. Vi hoppas att hon kommer att trivas med oss i lägenheten. Det kommer iallafall att komma en del bilder på henne när hon kommit hit!

Här kan ni se bilder på hon och hennes syskon som redan flyttat hemifrån. På första och andra bilden är hon till höger, men svart på nosen.

Dagens träning

Idag tog vi ett pass på 45min i paddocken. Jag hade grinden öppen så han inte ska känna sig så instängd, det känns som att han trivs bättre då. Började med att skritta på ganska långa tyglar och ställe honom inåt i hörnen och göra halt lite här och där så att han skulle lyssna på mig, och inte höja huvudet när jag gör halt. Sedan red jag på en stor åtta och böjde igenom honom, övergick sedan till serpentiner. När det fungerade tog jag trav på långsidan och saktade ner igen innan jag gick in på nästa serpentin. Första trav sträckorna fungerade inte så bra, eftersom han stressade lite och jag glömde att rida, men sedan fick vi till en bra trav med bra form.

Sedan red jag vid några koner som stod utställda och flyttade bakdelen, han flyttar ordentligt i vänstervarv, men i höger trampar han inte under lika mycket, han är fortfarande ganska stel i det varvet. Kortade sedan upp skritten och skrölttöltade lite på en volt i båda varven, det gick ganska bra. Han vill gärna bara springa iväg när jag kortar skritten eftersom det blir jobbigt för honom, så man får ligga ett steg före honom hela tiden.

Sedan tog jag trav och fattade galopp och saktade av till trav med bara sätet och rösten, gjorde så några gånger. Gick över ett litet pyttehinder som låg i paddocken, krävdes några försök innan han gjorde det, men han försökte komma undan ändå. Sedan tog jag galopp uppför backen till stallet. Han var väldigt duktig idag tycker jag och fick mycket mat. Nu ska han nog få vila i två dagar om jag inte får någon inpuls i helgen.

Fredag

Den här helgen är jag ledig så idag kunde jag åka ut till Gufflan. Vi kom mycket bättre överens idag. När jag kom ut i hagen låg han och sov och hade det mysigt med de andra killarna. Jag tror dom har siesta runt 12 varje dag för då ligger nästan alla och dom är väldigt sega. Kanske ska börja anpassa mig lite efter det. Jag tänkte skriva om dagens träning i ett eget inlägg, så här blir det lite bilder och en fundering.


Pojkarna i hagen


Jag passade på att mysa lite när han låg ner.


Hvellur


Draupnir sover som en riktig sjusovare

Hur tycker ni han ser ut i kroppen?

Sedan har jag upptäckt en sak, eller han blev så förra året också. Framme vid bogen skaver täcket av håret lite, han blir inte kal men det är inte som på resten av kroppen. Har ni något tips på vad man kan göra åt det? Så här ser det ut.


Veckans film v.24


Precis när jag stängde av gav han ifrån sig ett väldigt roligt ljud, synd att det inte kom med på filmen.

Torsdag

Idag var det inte riktigt våran dag kände jag. Guffi hade tagit av sig flugmasken fast jag satt fast den i täcken! Fast inget var ju trasigt iallafall. Jag red bara en kort sväng på Guffis favoritställe. Dock var han väldigt seg först, bara slängtravade och lyssnade inte alls på min skänklar. Vi gick förbi där vi brukar svänga in i vanliga fall, och då försökte han vända några gånger men det fick han inte förän han gick snällt rakt fram. Hoppade lite i skogen och fastnade i ett träd med mitt öra. Haha. Jag skulle rida på en stig som går precis bredvid elljusspåret som vi brukar rida på. Det brukar vara några hinder där men nu hade ett träd vält så hela trädkronan låg över stigen och jag fattade inte det förän vi var mitt i den och mitt öra fastnade i en gren. Guffi höll sig lugn iallafall som tur var, men mitt öra var ganska ömt och rött när vi kom tillbaka till stallet.

Han fick lite mat och sedan tog jag fram vattenslangen, usch och fy tyckte Guffi. Men jag kämpade på med att blöta manen, svansen nådde jag inte så då fick jag hämta en hink med vatten. Tog och tvålade in manen och svansen ordentligt så han skulle blir ren, och det behövdes kan jag säga. Man såg på vattnet som rann av hur skitig han var. Men nu är han ren och nyinsmörd. Fast det gick inte så bra att smörja med bio-skin idag, han ville inte alls stå stilla. Annars brukar jag smörja när han äter för då står han stille. Det var folk och hundar ute lite överallt så han blev lite orolig när han inte såg dom. Den ena hunden brukar jaga hästarna i hagen, så han trodde väl att den skulle göra det nu också. Så tillslut fick vi gå in i stallet och stå i en spilta så han inte kunde komma någon vart. Sedan åkte flugmasken på igen och nu satte jag fast den ännu mer! Jag ger inte upp ännu! I hagen rullade han sig och såg ganska nöjd ut, fast vi inte riktigt var överens hela dagen.

Snart kommer veckans video upp, kan ni gissa vad det är på den filmen?

Det där jag sa igår

mms_img58398 (MMS)

Det där jag sa igår om att det borde sitta stämmer inte...


Flughuvan borde sitta nu

Idag red jag med Julia igen, mycket kondition blev det igen. Han orkade inte lika mycket tölt idag men han var duktig ändå. Försökte böja honom både i trav och tölt, han är fortfarande ganska stel fast det blivit mycket bättre. På hemvägen blev vi omkörde av en bil med en båt på släp, vilket jag och Guffi inte varit med om förut förut, men han skötte sig bra och tittade bara på den. Vi pratade även om att tävla till hösten, tror ni vi skulle klara det? Vi tänkte köpa abonnemang på Krafturbanan så vi kan träna i sommar. Guffi behöver miljöträning om vi ska lyckas tävla någon gång så vi tänkte ta med oss lite folk som kan leka publik under tiden.

Han har varit utan flughuvan i natt men hade inte kliat sig något vad det såg ut som, det är skönt. Men han fick ta på sig den idag eftersom jag lagade den innan jag cyklade till stallet. Kan någon förklara för mig varför man använder raksöm när man tillverkar saker till hästar som borde vara hållbara? Då går det ju sönder på en gång! Sicksack ska det vara! Jag upptäckte en bra sak med det blåa exemtäcket, längst fram vid halsen sitter ett band med kardborre, så det är bara att trä det i huvan så sitter den fast! Fast nu ser Guffi ut som en smurf.

Blå kropp och vit mössa?


En tisdag mitt i veckan

Idag tog jag äntligen tag i det där med att sy in täcket. Åkte till mamma på förmiddagen och började sy för fulla muggar! Klar blev jag efter någon timme så det gick ganska snabbt, dock gick nålen av en gång men jag lyckades laga den. Jag hade även sällskap av min knäppa katt Åskar, han tycker nämligen att exemtäcken är bland det mysigaste som finns. Han ligger gärna och gnussar och gosar in sig i täcket om man lägger det på golvet, och sedan får man lyfta av honom och dra åt sig täcket snabbt om man ska ha en chans att lyckas sy. Så här kan han se ut:

Själv blir man alldeles kladdig även fast täcket är tvättat och tycker inte alls det är så kul.

 

Tillslut var jag iallafall klar och kunde cykla upp till stallet med en överfull cykel. Mötte Julia i hagen som jag tänkte rid ut med. Guffi stod inte så långt ifran utgången, men eftersom han tagit av sig huvan fick jag ta ett varv runt träden, och där låg den, trasig. IGEN! Morr. Fast den här gången går den att laga själv så jag orkar inte lämna tillbaka den. Ska hädan efter försöka sätta fast den i täcket också så går den inte sönder på marken.

Vi red iallafall en sväng vid ridstadion, i kanske 1,5 timme. Väldigt skönt att vara ute länge. Vi travade mycket, långa sträckor för att träna lite kondition. Jag tog även några långa tölt sträckor och vad det är skönt att vi äntligen kan tölta mer än 5 steg! Nu bara flyter det på långa stunder, Underbart! På hemvägen blev han väldigt trött och hängde inte riktigt med Geisli, men det gjorde inget så han fick lulla på i sitt egna tempo.

När vi kom tillbaka blev det mat och insmörjning. Han fick ingen huva på sig för den tog jag hem till mamma på tork och så jag kan laga den imorgon.

Just nu håller jag på att göra plättar till middag, mums!

 

Täckesmaffian - Blossi, Pjakkur och Guffi, Våfflan i bakgrunden fuskar med ett regntäcke, i vanliga fall tillhör han inte täckesmaffian.


Regn

Usch vilket väder det är idag. Eftersom jag lånat bilen av mamma idag fick jag åka ut till henne till kl 8 imorse. Hade tänkt att jag skulle rida då och sy täcken och så, men eftersom det regnade redan då och jag visste att det skulle göra det resten av dagen ställde jag inte mina planer. Guffi klarar sig i täcket han har nu en dag till och man blir bara negetiv när man försöker göra något vettigt på hästryggen.

Men vi åkte iallafall till hagen innan mamma skjutsade hem mig igen innan hon åkte på jobbet. Där möttes jag av 4 nyfikna killar som kom springandes emot mig. Det har åskat i natt så det var nog lite uppskrämda och jag hade min självlysande lila regnjacka. Sedan hängde några fler på och började gå emot mig, men när Guffi såg att det var jag så stannade han. När jag väl kom fram till honom såg jag att flughuvan satt som den skulle, men täcket hade lossnat från bakbenen och åkt av rumpan och ryggen. Tur nog hade inga spännen gått av så det gick att sätta på igen. Det enda som var trasigt var tygbiten som sitter över svansen, den har lossnat. Jag får leta efter den imorgon när jag ska byta täcke på honom. Annars såg de ut att må bra och den lilla gråa Hvellur följde med mig en bit på väg ut ur hagen också. Jag var inte lika farlig när de märkte att Guffi inte brydde sig om mig, utan bara stod där snällt när jag satte på täcket igen.

Killarna som mötte mig i hagen, tydligen är man lite farlig i lila regnjacka.

En blöt Guffi men täcket på plats.

På väg mot bilen följde Hvellur med en bit, men dom andra stannde kvar vid Guffi.


Bildbomb!

Jag tog en sväng till hagen när jag ändå var hos mamma för att kolla om huvan satt där den skulle, men det gjorde den inte. Den låg iallafall i närheten av Guffi så jag behövde inte leta så länge. Eftersom det var så himla fint väder tog jag lite bilder med mobilen, synd att man inte har med kameran vid sånna tillfällen, men mobilbilderna duger faktiskt ganska bra ändå. Så här har ni en bildbomb och en liten presentation av Guffis hagkompisar. Sist är en film när två av dom busade lite.

Guffi och bästa(?) kompisen Djakni

Guffi och lillkillen Tyvar

Jag, Guffi och Tyvar

Djakni och Guffi i den fina kvällssolen

Det var himla mycket knott just då så jag förstår om det kliar lite här och var, gjorde det på mig med.

Kolbakkur "KB" i motljus och Glampis mule kom med på ett hörn

Solargeisli och lilleplutten Hvellur

Hvellur och kompisen Draupnir. Dessa två killar är födda samma sommar, men Hvellur är så minimini så han ser ut att vara många år yngre. Jag har aldrig varit med om en häst som växer så dåligt, men han är söt.


Pricken och Lykkur busade lite och jag jagade på dom lite så det skulle hända något, haha.

Flughuvan

Jag fick byta flughuvan igår, väldigt skönt. Så nu hoppas jag att den håller.

Det blir lite dåligt uppdatering här i helgen, jag jobbar och hinner inte med Guffipuffi. Men mamma ska hälsa på honom. Jag ska försöka titta till honom ikväll, slutar vid 18 och ska hem till mamma kanske för att gå över till grannen som tagit studenten, min barndomskompis. Och efteråt hinner jag nog hälsa på pälsbollen. Funderar på om jag ska rida lite, men kanske blir väldigt sent och jag ska ju upp och jobba på lördag också. Idag börjar jag inte förän 13 så jag ligger i sängen och tar det lugnt, skönt.

Ha en trevlig helg!

Ännu varmare

Nu har jag precis kommit hem från stallet. Som ni ser satt inte alls flughuvan på Guffi idag så jag fick leta den i hagen, jag som aldrig brukar hitta det jag letar efter. Men helt plötsligt så låg den där! TRASIG! Så jag ska åka in på Hööks och kräva en ny. Det ser ut som att det gått sönder vid en söm, och om dom inte kan se ordentligt så är det deras fel tycker jag.

Idag tänkte jag rida i paddocken, men Guffi såg så trött ut och det var så varmt så jag longerade och gjorde lite annat med honom. Jag lånade ett par boots från några i stallet och jisses vilka steg han tog först! Men sen vande han sig och tog ganska normala kliv. Ska prova att rida med dom också någon dag. Vi hade det iallafall trevligt i paddocken även fast det inte blir så seriöst.

Sedan blev det lite mat och smörjade av kropp. Det känns som att jag kladdar ner hela hästen. Måste ducha honom ordentligt nästa vecka så han blir lite ren en stund iallafall.

Nu ska jag äta klart och ta en dusch för att sedan åka iväg och byta flughuvan och lite annat.

Nej men

mms_img67555 (MMS)

Nej men titta vad jag hittade, TRASIG!


Jag är just nu ute och går

Jag är just nu ute och går i den stora hagen och försöker hitta flugmasken...


Veckan film v.23

Nu kommer veckans film. En liten film på hur det ser ut när man kommer in i ett av stallen.Varm ridtur

När jag kom ut i hagen igår så stod Guffi och åt, men flugmasken på! Äntligen något som han vill behålla på.  Det blev en liten uteritt igen, var så himla varm så vi skrittade mest och bara lite galopp och trav upp för några backar. Han var riktigt seg, antagligen eftersom det var så varmt så satte inga krav utan hade det bara mysigt och att han gick där jag ville. Han fick en dusch när vi kom tillbaka till stallet, han är inte helt bekväm med vattenslangen. Han dansar runt lite men det går att spola av honom iallafall. Sedan blev det smörjande och kladdande över hela hästen.

Hemma hos mamma

mms_img73421 (MMS)

Sitter hemma hos mamma och äter glass med hjälp åt katterna. Blixten blev väldigt glad, Åskar tyckte glasspapperet var roligare. Sen ska jag byta om och åka upp till stallet.


Signatur och tips

Igår satt jag och pysslade ihop en liten signatur som syns under varje inlägg. Vad tycker ni?

Jag undrar också om det är något ni som läser skulle vilja läsa om eller se bilder kanske? Kom gärna med förslag, då blir det mycket roligare för mig att skriva.

Skrittur

Idag tog vi en skrittur med Lena och Fylkir. Eftersom jag är så pass förkyld men Guffi ändå måste röra på sig så ville jag inte göra så ansträngade saker för mig. Men att skritta är bra för hästens muskler så det blev bra träning för honom ändå. Väldigt skönt och fint väder, och en trevlig tur. Skönt när man bara kan njuta.

När vi kom tillbaka kastade hans sig på saltstenen och vattenhinken och sedan fick han mumsa på lite mat. Smörjde in honom med Bio-skin oil under tiden. Han var jättetorr på främre delen av halsen så nu får jag smörja där varje dag jag är i stallet så han inte börjar klia av manen. Han fick även på sig sin nya flugmask och den passade väldigt bra. Jag tror att han inte kände sig lika instängd i den, och jag hoppas att han behåller den på!

Så här snygg blev han i den!

På väg hem tog jag en sväng i Birsta för att hitta mer flugmedel till ett så billigt pris som möjligt, och det fick blir Hööks igen. Behöver mer Skillingaryd salva också, men den var visst slut så det blir en annan dag. Funderade ett tag på att köpa Linfröolja, men det tar jag en annan dag också på Dille för där var den billigast. Jag vet, jag är snål! Men varför köpa något på första bästa ställe när man kan få det billigare någon annanstans?


Nu kanske han behåller den på!

Jag har inte varit i stallet sedan i onsdags. Har jobbat hela helgen, men hann iallafall fotografera Kraftur Nationella under fredag förmiddag så några snygga hästar fick jag se.  Dessutom lyckades jag dra på mig en kraftig förkylning så idag tar jag det ganska lungt så jag kanske blir frisk någon gång. Har varit på en liten shoppingrunda med mamma och mormor och köpt massa säng tillbehör till mormor. Var också in på Hööks och köpte en flugmask åt Guffi. Han måste ha huva till exemtäcket, men han vill inte ha den på sig så han tar av sig den varje dag. Antingen hänger den under hakan och är hel, eller så har han tagit av den så den ligger någonstans i hagen och man måste laga den och alla spännen är trasiga. Därför tänkte jag att jag köper en flugmask som han kanske inte känner sig så instängd i men som ändå täcker ganska mycket. Får smörja och spraya med flugmedel mer ordentligt där täcket inte täcker så tror jag att han klarar sig. Har kliar sig ändå inte särskilt mycket. För jag och mamma orkar inte leta huva, laga huva och köpa nya dyra spännen hela tiden. Så nu hoppas jag att det här fungerar.


Veckans film v.22


En helt vanlig onsdag

Red ett pass i paddocken själv idag, var ett tag sedan jag gjorde det utan sällskap. Började med att rida som i ett timglas över hela paddocken för att böja igenom honom. Han är lite mer böjbar än tidigare men vi har mycket mer jobb att göra med den där stela halsen. Red sedan på en stor volt i båda varven och tränade på kortskritt och fånga upp honom för att kunna tölta på böjt spår. Han brukar ofta gå ifrån mig antingen framåt eller åt sidan när jag försöker korta skritten, men vi har blivit bättre på detta, jag är mer konsekvent i ridningen och har jag bestämt mig för något så ska vi göra det. Han töltade på bra i båda varven men har väldigt svårt för att böja på halsen samtidigt. Han går väldigt rakt i kroppen fast vi rider på en volt och det behövs verkligen tränas på.

Tänkte sedan att vi kunde ha lite roligt och tog trav, sedan tänkte jag att vi kunde ta några skutt över hinderna som låg kvar efter gårkvällens lektion. Men där sa Guffi nej. Han vägrade hoppa! Jag som verkligen ville och tänkte att vi skulle ha roligt, men han bara krumbuktade och stack iväg förbi hindret precis innan. Lyckades få honom att hoppa en gång, precis ute på sidan över hinderstöder, en grön sockerbitaktig sak.

Så jag gav upp efter många försök, blev så irriterad ett tag på honom så jag hoppade av och gick några varv för att lugna ner mig. När jag hoppat upp igen tog jag trav igen och tog galopp, lät honom rulla utan att hålla särskilt mycket i tyglarna, och när jag ville att han skulle sakta ner lutade jag mig bara lite bakåt och får honom att stanna utan att använda tyglarna, bara sits och rösten. Brukar göra så när vi behöver springa av oss och göra något ganska roligt utan så stora krav, och han lyssnar väldigt bra på mig då.

Sedan blev det exembehandlig för fulla muggar. Han kliar av sig huvan, fast den sitter fast i täcket och hänger runt halsen på honom så jag slipper iallafall leta efter den. Men nu hoppas jag att han inte kliar sig i helgen när jag ska jobba.

Ni får ursäkta att det blev mycket text och inga bilder. Jag tänkte försöka lägga upp en lite kort film jag filmade i hagen idag, som Veckans film nummer 1. Så ni har något roligt att se fram emot iallafall. Och jag slänger in en bild här nere från några veckor sedan tagen med mobilen. Söthäst!


Sista ridlektionen

Årets sista ridlektion blev ganska spännande. Ingen skentur denna gång, men vi hade åskväder inpå knuten. Det går dessutom en stor elledning rakt över paddocken och jag är livrädd för åska, så det blev lite spänt. Vi fick hoppa igen, men eftersom det åskade blev jag lite feg. Jag vet att om jag blir rädd så blir även Guffi det och då vet man inte riktigt vad som kan hända. Men han var coollugn och reagerade inte alls, så jag gjorde det bra med min inre mentala träning, haha. De gånger vi väl hoppade så hoppade han iallafall ordentligt! Rakt upp så högt han kommer ungefär. Jag skule vilja löshoppa honom någon gång och se vad han gör egentligen.

Efter ett tag kom alla knotten och började bita på oss. Slängde därför på Guffi exemtäcket innan han fick lite mat. Innan vi hann bli klara och släppt ut hästarna började det regna och åskar kom bara närmare. Men jag hann iallafall hem till mamma innan himlen öppnade sig och det värsta kom. Stannade där en stund för jag ville inte riktigt köra bil själv när det var sånt väder, men till slut fick jag åka. Radion fick vara på högt så jag inte hörde åskan, men blixtarna såg jag.

Så här vackert var det när jag satt i bilen och skulle åka hem.


RSS 2.0