Långtur

Igår tog vi en långtur till Ljustorpsån, lite trav, mycket tölt och några långa galopper. Roligt och mysigt hade vi i 1,5 timme. Skönt att inte behöva tänka på klockan, då är det lätt att glömma bort tiden, men det gjorde inget igår. Han skötte sig ganska bra, ville inte riktigt gå framåt i början, men sedan gick det bättre.

Det är bra att få springa av sig lite dagen innan ridlektionen så är han lite lugnare när det blir så mycket folk samtidigt. Jag tror han känner sig lite instängd i paddocken, för han det är bara där han har fått panik och sticker, nästan skenar. När man rider ut kan han blir rädd ibland, men då stannar han oftast eller försöker vända, men han får inte panik. Han blev rädd för några hästar förra sommaren och vända i galopp, men stannade efter bara några meter. Hade det varit i paddocken tror jag att han hade sprungit längre.

Bild från i lördags 28 maj som mamma tog på oss.

Ikväll har jag sista ridlektionen för terminen, tror jag iallafall. Hoppas det går bra så vi kan avsluta terminen bra och vara ännu bättre till hösten.

Film 28 maj

Nu blir det väldigt många filmer hela tiden här, men jag tycker det är väldigt roligt att se oss på film så ni får ta det just nu. Funderar på om jag ska göra "Veckans film", inte filmer där vi rider utan mer som hoppningen i skogen som jag visade tidigare i veckan. Ja, en liten kort film när vi är och rider, pysslar i stallet osv varje vecka.

Men nu tänkte jag iallafall visa er en film som jag klippt ihop från igår när mamma var med och filmade. Hon hittade zoomen på slutet kan man ju säga. Och jag gillar lila som ni kanske börjar förstå...
Han var mycket renare igår än i torsdag när de andra filmerna filmades. Han har lättare för tölten på grusväg än gräshage kan man konstatera. Och han hade ingen kompis med som han ville busa med igår.

Porträtt till stallets hemsida

Det blir nog lite uppdatering i helgen ändå, jag skulle egentligen inte alls jobba, men gjorde det ändå i dag. Så kan det gå. Tänkte jag skulle bjuda på en bild från i helgen. Vi tog nämligen nya privathästbilder till stallets hemsida. Det var väldigt roligt att se hur vi alla matchar med våra hästar, ungefär som på sånna här tävlingar, sådan matte/husse sådan hund.

Jag och Guffi är brunhåriga med lite rött i.


Lång dag

Idag blev det en lång dag med mycket häst. Klev upp och tog bussen till mamma som nästan bor vid stallet. Cyklade till hagen och bytte täcke på Guffi och letade efter huvan han tagit av sig eftersom spännena var trasig. Sedan var det bara att cykla tillbaka och sy täcke i några timmar, men nu sitter alls som det ska. Cyklade sedan upp igen och tog in Guffi från hagen och började göra ren sadeln, den var mer grå än svart. Gick och väntade på två tjejer som vi sagt skulle filma tillsammans med, men de kom inte så jag började ringa. Tillslut kom en av dom, den andra hade glömt och kunde inte vara med. Men hon som kom hade med sig sin mamma så hon fick hålla i kameran när vi red. Resultatet ser ni i det tidigare inlägget. Roligt att se hur vi ser ut i action äntligen!

Nu kommer det nog blir ganska lång uppdatering i några dagar, för jag jobbar och hinner inte med Guffi då. Men mamma kommer nog hälsa på honom och på måndag är jag tillbaka i stallet. Ha en trevlig helg alla!

Filmer från idag

Idag red jag och en till tjej och hennes mamma filmade oss. Guffi var väldigt rollig med annars gick det ganska bra. Har aldrig sett oss på film förut, bara bilder så det är väldigt roligt att äntligen få se oss i rörelse!


Tölt


Tölt och trav


Busgalopp med Våfflan


Trav

Nu ser jag det som min ridlärare tjatat om, jag har benen och fötter alldeles för långt fram! Det är bara att träna ännu mer framöver!


Hoppning i skogen

Här kommer videon jag filmade från hästryggen idag när jag vi var ute i skogen och hoppade ett litet hinder. Inte den stabilaste videon efter som jag håller i telefonen med en hand bara.

Guffi i hagen

mms_img27164 (MMS)

Här stod Guffi i hagen när jag skulle hämta honom. Nu har vi varit ute på den bästa turen på länge. Tölten var underbar! Synd att ingen var med och kunde filma. Ska försöka fixa det imorgon. Filmade iaf lite från hästryggen i skogen och när vi hoppade där. Den filmen kommer nog upp sen när jag är hemma igen.


Mot stallet

Nu ska jag bara äta upp frukosten och sedan åka iväg mot stallet. Men först ska jag ta en liten shoppingrunda och köpa lite småsaker vi behöver.

Min snälla vän Linnea var nere på Gekås för någon vecka sedan, med sig hade hon en inköpslista från mig. Blev bara ett rakt bett, en repgrimma och en lila schabrak. Hon beskrev det bara på telefon och gissade på att jag skulle gilla det, och det gjorde jag. Så här ser det ut, tänkte inviga det idag på våran ridtur.


Ridlektion

Idag hade vi våran ridlektion som vi har varje vecka. Allt började bra, han var snäll och go och lugn. Vi skulle hoppa lite i dag, ett liten hinder på varje långsida. Han lyssnade bra och hoppade ordentligt över, så jag fick nästan lite ont i magen. Haha. Efter ett tag blev jag så varm så jag tänkte ta av mig jackan. En tjej höll i Guffi medans jag började ta av mig jackan och helt plöstligen blev han livrädd. Antagligen för jackan la sig på rumpan. Han gjorde en tväromvändning och vi galopperade runt en himla massa varm och jag höll i mig i manen. Åkte bara med och försökte lugna ner honom. Tillslut stannade han och det roliga var över. Efter det tog vi det lugn och skrittade mest och travade och då lyssnade han bra igen.

Jag är mest glad för att han inte bockade något alls! Han har alltid gjort det förut vid sånna tillfällen, även med andra innan jag började rida honom. Så det är en förbättring att han faktiskt inte vill bli av med mig från ryggen. Och det är tur man har bra balans.


Guffi frá Midfelli

Den 1a september 2010 blev Guffi äntligen min, då skrev jag på papperna. I ungefär ett år hade vi fått lära känna varandra och jag hade förstått att jag inte ville släppa taget om honom. Kanske inte den bästa tidpunkten att köpa häst, eftersom jag pluggade på Folkhögskola och levde på studielån. Men om jag låtit honom säljas till någon annan hade jag ångrat mig för resten av livet.

Våran första ridtur hösten 2009 gick väldigt lugnt till. Han hade stått i ett år och förlorat alla muskler. Tidigare hade han kommit från ett hem där jag gissar på att han inte blev så bra behndlad och kastade av de som försökte rida honom, om de inte tog det väldigt lugnt. Vi skrittade sakta några varv och när han tyckte det räckte, så la han sig ner. Jag kastade mig av för jag tänkte att han skulle väl rulla sig eftersom han har exem, men han ställde sig lika snabbt upp igen. Där stod han med sin sorgsna ögon och tittade på mig. Och jag var fast.

Nu 1,5 år senare har han fått tillbaka sina muskler, har precis släppts ut på grönbete och lever livet.

Valack
1997
e.
Naggur frá Miðfelli
u. Fiðla frá Enni

 

 RSS 2.0