Trött myskväll med lite nerver

Jag och Frida var nog båda lika trötta ikväll så det fick bli en mys och pysselkväll i stallet. Hästarna ville gärna gå in men Guffi var inte lika lugn som vanligt. Han stod spänt och tittade ut genom fönsterna. Eftersom det är ganska mörkt i stallet tog jag ut honom i gången när jag skulle smörja eksemen, men där kunde han inte stå stilla. Så då tänkte jag att han får stå i Serstöks box eftersom hon skulle stå i gången. Men då blev han sitt gamla jag helt plötsligt. Kunde inte stå stilla, gick runt runt, tryckte sig mot dörren och bara stressade. Så då gick vi tillbaka till hans box och där kunde han stå lugnt och stilla utan några som helst problem, fast spänd var han fortfarande ett tag till. Jag vet inte vad han såg för spöken, eller älgar...
 
Nu är jag ledig hela helgen och imorgon kväll kommer mamma och hälsar på.

Kalla kvällar och ny bil

Den här veckan har det inte varit varmt, i måndags kväll drog jag på mig min nya lurviga tröja och vindjackan i stallet och längtade efter långkalsonger. Det blev longering över bommar den dagen. I början var både han och Serstök helt förskräckta över alla saker vi ställt ut, men med mycket beröm för minsta lilla steg över en bom så insåg Guffi hur roligt det var, speciellt med mer beröm. Han är ju lätt att övertyga vissa gånger. Han gick riktigt fint i traven och sänkte sig fint med hjälp av halsförlängaren. Tog upp mobilen för att filma, men nej det gick inte. Då körde han upp huvudet och såg riktigt trotsig ut. Men jag fick ju se hans finfina trav iallafall.  När jag kom hem insåg jag att jag glömt telefonen i stallet så det var bara att åka tillbaka, typsikt, men då drog jag på mig vinterjackan faktiskt.
 
Hade tänkt ha sötmalmsbettet men upptäckte att det blivit vassa flisor på koppardelen redan, så det ska få åka tillbaka till Hööks. Tänker definitivt kräva pengarna tillbaka för det ska inte bli så efter bara 2-3 gånger i en hästs mun. Men jag ska köpa ett annat utan koppar delen i mitten, men det blir på något annat ställe.
 
Igår på väg hem från jobbet ringde Helens mamma och sa att Guffi dragit av sig täcket. De hade försökte sätta på det men inte fått till det. Dessutom var han väldigt irriterad på alla insekter så han slog med benen och höll på, så de hade gett upp. Så det var bara att ta bilen ut till stallet och ta på ett annat täcke. Han hade lyckats riva upp sömmen på halsen, hela vägen ner till bogen, så det var ju inte konstigt att det inte gick att få på igen. Huvan hade han också tappat, så nu är två borta. Han fick istället ta den med trasigt öra, men jag offrar hellre ett öra än hela ansiktet. Filmade lite när jag letade huvor i hagen och Guffi gick efter mig nästan hela tiden och ville gärna gå in. När jag hade tagit på täcket gick han iväg mot utgången och jag började gå åt andra hållet, då stannade han och tittade som "Ska vi inte gå in? Men jag vill ju!" och sen kom hem emot mig igen. Det är bara synd att han inte kan berätta var han lägger huvorna.
 
Idag har min sambo även fått sin nya företagsbil så vi har varit ute och provåkt. Jag kommer sakna den gamla, den nya känns alldeles för ny och stor. Men jag ska få köra den hela vägen till Strängnäs på fredag, så jag får säga hejdå ordentligt.
 


Lite fin trav från i våras.

Letar nosgrimma och andra tränsproblem

Eftersom jag köpte ett nytt nackstycke måste jag nu hitta en ny nosgrimma också. Inte det lättaste eftersom jag är lite snål, och det ska vara rätt färg på läder och spännen. Vill gärna ha det så billigt som möjligt, bara det är helt och fint är jag nöjd, så jag letar mycket begagnat. Men nu har jag nog hittat en.
 
Just nu har jag tre träns plus ett bettlöst, men det är inte i läder utan ett repträns i lila. Mitt första är med flätad nosgrimma och pannband och mässingsspännen. Det köpte jag på blocket när jag skulle köpa Guffi och jag gillar det verkligen. Nu sitter hacket på det för att det passade bäst och därför används inte nosgrimman, men hacket är silver så det passar ju inte helt.
 
 
Mitt andra träns är mörkbrunt, med käkrem, aachennosgrimma och silverspännen. Det köpte jag på tradera i vintras. Just nu har jag det raka bettet på det tränset. Käkremmen funderar jag på att klippa av för den gillar jag inte, och den behövs inte.
 
Sedan har vi det nya. Svart med silverspännen och de lila tyglarna, som sötmalmsbettet sitter på. Det är här det behövs en nosgrimma. Jag skulle verkligen älska om jag kunde ha den flätade nosgrimman, men det funkar ju inte med spännena, och att hitta en ny sån verkar helt omöjligt med just silverspännen. Den mörkbruna aachennosgrimman funkar så länge, eftersom det är så pass mörk brun, men det är inte helt perfekt.
 
Så nu är frågan om jag ska möblera om igen, och prova hacket med det nya nackstycket, för det skulle nog kunna fungare. Då är bara grejen att de lila tyglarna har också silverspännen, så då kommer det se dumt ut på det flätade tränset med mässing. Och ja, jag stör mig på om det inte är samma färg och jag är lat och vill därför ha ett träns till varje bett och det här är ett stort i-landsproblem, jag vet!

Stretching med häst

Att stretcha en häst är något jag aldrig fått lära mig, så igår under dagen tog jag tag i saken och läste lite på internet. Jag hittad en sida men en del information och ett schema över hur man skulle gå tillväga. Det innehöll bra förklaringar för en nybörjade, så det fick följa med till stallet också började vi. Här hittar ni det.
 
Vissa saker tyckte vi verkade lite krånliga så här i början så de hoppade vi över, istället har vi gjort de mer grundläggande övningarna. I början går de igenom morotstricket som Linda skrivit om, och det har jag och Guffi redan gjort många gånger och det är han duktig på. Hans favoritövningar än så länge verkar vara att dra bakbenet utåt och dra i svansen. Då kände man hur han hjälpte till själv och verkligen sträckte ut sig.
 
Den sak som inte fungerar på någon av våra hästar är att trycka under magen så ryggen ska resa sig. Inte en rörelse har vi sett än så länge.
 

Dagens regniga ridtur

Igår spöregnade på vägen ut till stallet men solen kom fram sedan så vi kunde ta en promenad i skogen på andra sidan om åkern. Guffi var även då väldigt pigg och på, roligt att se hur han har vaknat till liv. Vi försökte ta oss igenom till vägen på andra sidan, men det gick inte så bra. Guffi hade riktigt mycket sår i ansiktet så han fick ha nosludd på grimman så det inte skulle skava. På vägen hem var jag in och handlade och köpte zinksalva åt honom som jag ska testa, som Carro tipsade om. Hennes Bingó är från samma gård på Islands som Guffi.
 
Idag har det varit fint och soligt väder hela dagen, förutom den stund vi var ute och red. Självklart kom det ett kallt duggregn precis då. Kändes verkligen som hösten var på väg där ett tag. Guffi hade lite svårt att stå stilla när jag skulle sitta upp, men Frida tyckte han såg mycket mer avslappnad än sist så det går åt rätt håll. Vi kunde skritta lugnt redan från början också så det var skönt. Det blev mycket skog, mest för att undvika regnet och det flöt på riktigt bra. Han var fint i traven när jag tryckte på och ihop honom lite, men det är ju hans bästa gångart. Testa lite tölt idag också, det var inte riktigt lika lätt eftersom han ville ikapp Serstök och han hade huvudet väldigt högt. Det kan dock bero på det tredelade sötmalmsbettet, men vi får väl se framöver. Tog en liten busgalopp innan vi gick in i skogen igen. Vid det sista stora diket kastade sig Serstök över så jag tror Guffi trodde hon kom springandes, så han for i väg i några galoppsprång, men man kan ju få busa till det lite. Skrittade runt i skogen innan vi gick hemåt igen, så där lagom blöta.
 
Guffi blev helt inkladdad i zinksalvan som la sig väldigt bra på huden, så nu hoppas jag den hjälper. Hans nosgrimma ligger precis ovanför ett av såren, så jag tror det blir utan den imorgon. Vi har börjat stretcha hästarna, sedan igår, och det har redan blivit lite bättre. Vissa saker är visst väldigt sköna att göra tydligen. Men jag tänkte skriva om det i ett annat inlägg, det var inte alls så svårt som jag trodde.

Vi har hittat en paddock

Igår bestämde vi oss för att gå över stora vägen och hem till dom som brukar hjälpa till med höet och fråga om vi får låna deras paddock ibland. Guffi var jättepigg och på, gick med huvudet vid min sida hela tiden och det brukar han inte göra. Han såg ut att tycka att det var jättespännande. Solen sken och det var riktigt härligt kvällsväder efter en dag med bara korv. När vi kom fram var det knappt någon som kände igen oss. Eller ja, mig är det väl inte så konstigt, men Frida och Serstök kan man ju tycka att de sett någon gång. Ägaren såg iallafall att det var Serstök och tyckte hon blivit smal sedan förra året när hon väntade föl. Hennes kille undrade också om Guffi också var en islandshäst, han var ju inte så kraftig tyckte han, och lite päls dessutom. Ja... Men vi fick låna paddocken när vi ville, så det ska bli jätteroligt. Nu behöver vi bara en tränare. Deras hästar tyckte vi var väldigt intressanta och kom galopperande i hagen och kolla in oss.
 
Är ungefär 1km dit, så det är inte allt för långt bort, man hinner värma upp på vägen. På vägen tillbaka gick en annan häst framför oss, och Serstök blev nog lite kär. Först hade hon väldigt bråttom efter, men när de vända stannade hon nästan och tittade bakåt en lång stund. Men den hade ju samma färg som Guffi, så det kanske var det. När vi kom tillbaka var mina ben helt slut efter en lång dag, men vi fick gå lite mer eftersom Guffi tagit av sig alla huvor i hagen, så det var bara ut och leta.
 
När jag kom hem var jag in på affären och hämtade ut mitt paket, med den fina lila tröjan och nackstycket. Tröjan var jättemysig och fin. Nackstycket var svart med silverspännen, precis vad jag ville ha. Perfekt! Det var ganska brett och platt, men fint ändå. Hoppas det passar bara, för det såg nästan lite kort ut.
 

Tömkörningsfilm

Eftersom ingen annan ville åka till stallet med mig idag så åkte jag själv och filmade även själv när jag tömkörde. Pall och myggmedel är bra att ha till annat än vad man tror. Först var jag dock och köpte lite saker, nypon, en korg att hänga på stallväggen med saker i och ett sweetironbett som jag använde idag. Tänker använda det hela veckan, så får vi se vad han tycker sedan, men idag gick det bra.
 
Det var jäkligt varmt idag så jag tog in båda hästarna som var väldigt varma och svettiga, de stod faktiskt uppe i skogen i skuggan. Vi höll till på stallplanen för längre orkade vi inte gå och där var det också lite skugga. Filmen är ganska lång men jag hoppas att någon orkar titta iallafall lite grann. Han var trött och loj så jag fick använda spöet som jag väldigt sällan behöver, så första delen är på snabbspolning så ni slipper se sömgångaren. Men sedan blev det lite fart på honom och han försökte iallafall. Han drar sig mot stalldörren en del, men annars gick det ändå bra för att vara en sån här dag. I slutet av traven i vänster varv sänker han sig riktigt fint, så dit kan ni ju hoppa om ni inte orkar titta på allt. Stallkatten Tova syns också i början som en svart klump.
 
 
Lägger också upp filmen från första gången vi tömkörde i januari med hjälp av Alexandra, så kan ni jämföra om ni tycker vi blivit bättre på det hela. Flaxar med armarna gör jag ju fortfarande.
 

Var är mina äpplen/digestivekex?

Guffi har verkligen börjat lära sig det här med att han får äpplen när jag sitter upp eller bara lägger lite tyngd i stigbygeln från marken än så länge. Igår när de stod i stallgången fick de varsin bit äpple och sedan försökte Guffi, fast han satt fast, att kolla om det fanns något mer vid magen där stigbyglarna brukar vara.
 
En annan rolig sak han gör ibland är när jag smörjer in honom i "armvecken", mellan frambenen alltså, så stoppar han ner huvudet och tror vi ska stretcha och kanske få lite digestivekex.
 
Det är inte bra att en häst tigger, men han undersöker bara om det finns något där. Han försöker inte ta något ur handen på mig, eller bita mig, utan kollar först om det finns något. Finns det ingen den gången så accepterar han det, men man kan ju alltid kolla nästa gång igen. Den enda gången han får tigga är när jag sitter upp, så han förknippar det med något bra.
 

Dagens uteritt!

Idag blev det en mysig uteritt med en del fart i ungefär en timme, våran längsta på länge. Först hade vi lite problem med att komma iväg. De andra höll på att lägga tak på lösdriften så jag ville inte hoppa upp under tiden, så vi fick beordra dom att ha lunchpaus medans vi kom iväg. Visst gör det inget med ljud här och där, det är bara bra, men just när jag hoppar upp just nu vill jag inte ha något störande moment som kan förstöra för oss. Jag vill kunna lita på att Guffi inte bockar av mig innan det får byggas omkring oss igen.
 
Jag hade nog satt lite krav på mig själv idag att jag måste komma upp så jag kan rida två dagar nu ordentligt, och därför blev det lite nervöst. Jag ville ju verkligen upp. Allt gick faktiskt bra, tills jag satt på ryggen ordentligt för då spände han sig och hoppade till några gånger innan allt var lugnt. Vi gav oss iväg ut i skogen och bort till den nya slingan vi hittade på ett litet berg. Vi tog ett varv där och det gick riktigt bra, hästarna verkade tycka att det var roligt med lite klättring. Det är ju så platt här så det är inte lätt att hitta, men nu har vi en liten slinga i närheten iallafall.
 
Men vi kände oss inte nöjda då utan red bort mot där vi varit förut, där det är en bom över vägen som man får rida runt i skogen. Där inne blev det både trav och tölt och gud vad skönt det var att tölten fortfarande satt! Han bara flöt fram, det var så lätt och ganska fort gick det också, kunde bara sitta där och njuta! Frida och Serstök hade dock lite svårt att hänga med i tölt så vi fick ta några meter i taget. Visst hade han huvudet lite högt och hela den biten, men man kan ju inte kräva för mycket så här första ordentliga töltsträckorna efter all vila i sommar. Kunde dessutom släppa en bit på tyglarna innan han föll ner i trav, men åh vad duktig han var! Blev en lite busgalopp innan vi kom in sista biten i skogen också, Guffi bara flög iväg och tyckte det var jätteroligt. Det var bara att åka med och njuta igen. Två svettiga hästar och ryttare kom tillbaka till stallet, men nöjda var vi allihopa.
 
En gammal töltbild från i höstas.

Avbeställt och beställt

Jag började tycka att det tog lite tid för halsbandet till Guffi att komma, det mot insekter, så jag har faktiskt avbeställt det. Känns som att insekterna snart har dött och då är det lika bra att vänta till våran istället med att prova. Visst måste han ha eksemtäcke och hela köret ett långt tag till, men nu fick det bli så här. Därför avbeställde jag också sweet iron bettet, så ett sånt ska jag köpa någon annanstans istället.
 
Eftersom jag avbeställde och ändå ville ha lite paket så har jag beställt en lila fluffig mysig munktröja. Kan behöva lite nya stallkläder och den här såg för mysig ut så den ville jag ha. Det blev också en ny nackrem, men jag vet inte vilken färg för det stod inte så det blir en rolig överraskning, men för 63kr kan man ju chansa... Ska jag ha ett till bett behövs ett till träns, helst med silverspännen så det matchar mina fina lila tyglar, men vi får som sagt se vad det blev.
 

Hovslagardag

Idag har Guffi och Serstök fått nya fötter. Tog några timmar men resultatet blir alltid bra med världens bästa hovslagare. Pratade på om allt och annat gjorde vi också. Solen sken men jag frös ändå av att stå stilla i det kalla stallet. När vi var klara fick de gå ut i björkhagen medans vi skulle fika, en liten stund fick vi sitta i badenbadenstolarna (som Frida tokfnittrade åt varje gång jag sa så) i solen innan himlen öppnade sig och allt blev blött. Så någon promenad över stora vägen blev det inte idag. Vi hade tänkt gå dit och kolla med de som har en paddock där om vi kan låna den när vi vill rida för någon tränare, men det får vi göra en annan dag istället. Vi tog och städade i det lilla fika/syrummet istället. Nya små söta gardiner och torkade bort en hel del döda flugor.
 
Nu skiner solen igen.

Spadag

Idag fick Guffi en spadag eftersom hovslagaren troligtvis inte kommer förän på fredag. En ordentlig dusch av hela kroppen och sedan torkning i björkhagen. Fast det var tydligen lite jobbigt utan Serstök. Han skrek efter henne och när hon och Frida gick på baksidan av stallet blev det en jädra fart på honom så jag sprang och hämtade kameran. Guffi springer typ aldrig om man inte jagar på honom, så det här måste fastna på bild. Dock var det lite svårt, hagen kallas inte för björkhagen av ingen anledning, det är verkligen björkar överallt. Så på många bilder tar han fint steg men huvudet syns inte. Sedan skrek Frida på hjälp för Serstök hade lagt tungan över bettet så då missade jag en hel massa race, men det blev några bilder iallafall.
 
 
 
 
 
 
Också avslutar vi med två gäspbilder på världens tröttaste häst.
 
 
Hans man blev riktigt fluffig och fin, så det kändes tråkigt att kladda ner den igen men det måste ju göras. Han är väldigt fin, mjuk och len, så mycket eksem har han inte just nu. Bara en liten kal fläck där det var lite skorvigt, men det försvann efter duschen. Han ansikte är ju inte så fint, som ni ser.

Jag har ridit Serstök

Idag har jag ridit på Serstök och hon var riktigt rolig. Väldigt obalanserad jämfört med Guffi, men det var ingen överraskning. Eftersom Guffi tappat sin sko finns det inte mycket man kan göra med honom så jag lagade lite huvor och han fick stå och sova i sin box.
 
Frida började att skritta runt lite på Serstök och hon verkade mycket mer framåt än vanligt där på baksidan. Sedan fick jag hoppa upp, var väldigt ovant med hennes små steg. Det blev både tölt, trav och galopp för kunde, det gjorde hon. Töltade bara några få steg i taget innan vi saktade av och tog om, och det var en hyfsat ren tölt men det gick inte fort, väldigt dålig form och inte så långt, men det handlar bara om att träna upp den. Hennes trav är väldigt obalanserad, speciellt om man jämför med Guffi som travar i alla lägen och hastigheter, så där behöver hon verkligen stärkas. Avslutade med en kort galopp och hon tog galoppskänkel, fast jag egentligen inte riktigt vet hur man ska göra, men mitt sätt fungerade iallafall. Red kanske 15-20 minuter och var helt slut i benen så man fick vekrligen jobba henne hela tiden. Driva i varje steg i traven för att hon inte skulle falla ur. Försökte lära Frida att göra det sedan, hon fick till det till slut och då kunde de trava ett helt varv på baksidan av stallet för första gången. Tölten fick de också till riktigt fint.
 
Nu vill jag verkligen hitta en tränare så vi kan komma ihåg och få hjälp med alla småsaker. Vi ska bara hitta någon...

Tappsko

Guffi den jäkeln har tappat en sko! Jag som hade tänkt att vi skulle komma igång ordentligt den här veckan eftersom jag bara jobbat två dagar. Hovslagaren har jag ännu inte fått tag på och hon är ju ganska populär, men jag hoppas hon kan komma någon av de närmaste dagarna.
 
Jag har kramp i min tumme. Tydligen är det väldigt jobbigt att hålla i en tång och lyfta korvar hela dagarna.

Småköp och kladdig häst

Idag blev det några små inköp till Guffi efter jobbet. Strosade runt på Hööks en stund, men det blev bara lite salva. Tänkte köpa en korg att sätta upp i vid hans box och ha sakerna man använder varje dag där, men det glömde jag helt bort. Tittade också på nya vinterskor, min gamla är det lite hål i. Man håller sig varm i dom, ett par gamla Eccoskor faktiskt, men känner att det behövs nya till i vinter. Så i höst ska jag köpa ett par sånna.
 
Sedan åkte jag till Citygross och deras hästavdelning. Där blev det ett svart nosludd till det lila bettlösa tränset jag inte har visat ännu. Det är nylontråd, så det känns som att det kan skava på nosen. Hittade också ett longerdelta, har insett vad smart det är efter att ha lånat Fridas. Mycket enklare att byta varv. En dunk linfröolja tog jag också.
 
Ute i stall höll de på att dra om all övertråd i hagen så Serstök inte kan rymma. De bytte tråd, höjde den och klippte massa buskar och sly så elen kan ta sig fram. När jag skulle hämta Guffi tror jag jag lyckades skrämma de båda. ca 15 meter ifrån kastade de sig iväg i världens fart innan de stannade en bit bort. Då kom Guffi gående emot mig igen och ville gärna gå in. Han hade kliat bort en liten liten fläck med man! Men den var väldigt liten så det får jag väl vara glad över. Tog och smörjde in honom riktigt ordentligt så hela han nästan var kladdig.
 
Helens mamma hade dragit upp några små morötter han fick, men han verkade inte fatta vad det var för något. Jag stoppade in dom i munnen på honom så blasten hängde ut, och där stod han. Tills han släppte alltihopa efter några minuter och jag fick ta bort blasten och mata honom, då gick de att äta.
 

En väldigt dålig mobilbild på det hela.
 
En leende eller trött Guffi? Från i onsdags, bara för att hans underläpp är så söt.

Veckans som gått

Den här veckan har jag verkligen varit trött hela tiden, vill bara sova när jag är hemma men jag har åkt till stallet ändå och haft det riktigt trevligt. I måndags blev det som jag tidigare skrivit en lite ridtur i regnet, så i tisdags ville jag inte tråka ut honom utan tog och tömkörde istället. Vi tog ett varv runt åkern medans Frida red Serstök. Han ville gärna vända hemåt så det blev en del extra volter, men det är ju också bra träning. Tog lite trav på baksidan av stallet sedan och det gick riktigt bra. Försökte få lite tölt också, men nej, det gick inte.
 
I onsdags cyklade jag och Frida ut på dagen. Jag kände mig lite yr och hade ont i huvudet så vi tog en promenad. Det slutade med att vi var ute i ungefär en timme och gick 3,5km. Först skulle vi bara gå i skogen, men sedan tyckte jag att vi kunde prova att gå runt ute på vägen. Serstök är inte så van vid bilar så Frida tar det lite försiktigt, men det gick riktigt bra ute på asfaltsvägen. Guffi brydde sig inte alls, Serstök ryckte till lite, men läskigast var nog cyklisten vi mötte. Sedan hittade vi en ny väldigt trevlig slinga i skogen där man kunde gå runt. Var lite upp och ner, och torrt eftersom det låg lite högre upp än skogen vid stallet. Det här låg inte alls långt bort så det kommer nog bli en väl använd tur tror jag. När vi cyklade tillbaka öppnade sig himlen över oss och vi blev helt dränkta.
 
Serstök har för övrigt börjat rymma. På onsdags morgon hade de hittat henne utanför hagen, glatt ätande, och Guffi på insidan. Enda förklaringen vi fann var att hon skulle hoppat över där det var ganska lågt, max 60cm, men hon har ju aldrig visat oss dessa hopptalanger tidigare. I dag hade hon rymt igen berättade Frida på telefon. Helen hade hittat en stolpe som låg ner, så där tog hon sig nog ut denna gång. Hon hade varit ute på stora vägen, men Guffi var snällt kvar i hagen. Han tycker nog hans rymningsdagar är över sedan i Sundsvall, så han låter helst bli. Så nu ska de få lite hö i hagen, om det är så att hon tycker det är dåligt med mat och bättre utanför. Vi får väl se om hon håller sig kvar. Frida hade också snällt smörjt in Guffi åt mig, så jag kunde åka hem efter jobbet och äta middag alldeles för fort eftersom jag var så hungrig.
 
Mina tomater på balkongen börjar bli orangea!
 
 

Filmer från NM P1

Här kommer det lite filmer från P1 försök 3 och 4 för både seniorer och YR. I andra filmen nämner jag en man i gult, det är Gummi om någon undrar, men vad jag skulle säga till de andra har jag glömt. I tredje filmen ser ni Albin och Nitroglusserin slå världsrekordet, och ni ser mitt trevliga sällskap.
 
 
 
 
 

Regntur

Idag var det lite jobb igen, och vad det var långtråkigt. Tiden gick väldigt sakta och jag ville bara åka ut till stallet och prova mina nya tyglar. Det började regna på eftermiddagen så när vi kom ut var det bara på med regnkläderna. Fridas pappa satte upp två ugglor i stallgången så nu har vi två uppbindningsplatsen. Guffi har sin med lila grimskaft som de köpt åt oss. Han satte också upp två nya tränshängare eftersom vi börjar få så mycket saker, fast vi har ett helt stall att bre ut oss i.
 
Sedan invigde vi stallgången och det gck riktigt bra där de stod emot varandra och spekulerade. Guffi blev lite spänd, men det släpper nog när han vant sig. Sedan var det ut i regnet med äppelbitar i fickan. Började att gå bredvid honom i ca 15min, kolla hur han kändes och jobba lite med honom så. Det kändes riktigt bra. Serstök var lite osäker på regnsmattret på taken, men Guffi brydde sig inte alls. Så då provade jag att sätta foten i stigbygeln och han sökte på en gång efter äpple, så han fick två bitar innan jag satte upp. Inga problem alls, han var lugn hela tiden. Så nu känns det som att det går åt rätt håll igen. Det här är nog ett väldigt bra sätt för oss att träna på det här. Regn är bra, det går bra för oss då.
 
Red en lite stund bara i skritt, böjde honom lite men hade inte så stora krav mer än att han skulle vara lugn och det ska ju vara roligt att jag sitter på ryggen. Blev en lite sväng på vägen. När Frida sa att hon trodde hon såg en blixt ville jag avsluta, för då kan ju åskan komma och då är inte jag så säker. Nä, fy, åska klarar jag inte av. Men det kom ingen som tur var. Guffi fick stå med sitt lila jättefleecetäcke och torka lite medans vi var inne och fikade och Frida åt middag. Hon hade bakat väldigt goda muffins som man blev väldigt mätt på, så det blev ingen middag för mig idag.
 

Bilder från NM

Snacka om att sätta under sig i galoppen.
 
Herkules frá Pegasus
 
Hur många hästar kan du se till vänster?
 
Albin och Nitroglusserin som slog rekord.
 
Jorik från Lönneberga. Såg detta ekipage på vm 2005 och de hade verkligen utvecklats sedan dess.
 
Den här hästen gav oss idén om att Serstök skulle ha vitt träns/tyglar, riktigt snyggt var det.
 

Reynir frá Hólshúsum

Alltså, vilken snygg häst det här är!
 
Bildstölder faktureras! www.fridabennerman.se

Lite shopping på NM

Igår åkte jag med Frida, Helen och Alexandra och tittade på NM. Jag ville så gärna se Reynir frá Hólshúsum, så därför blev det lördagen. De gick ju till a-final ändå, men jag kunde inte riskera att missa honom! Kommer bjuda på lite bilder sedan, och även film från passen, Albin och Nitroglusserins fina rekord fastnade. Men nu över till vad som blev inhandlat, inte blev det mycket, endast två saker men jag är så glad över den ena saken så jag måste berätta ändå.
 
Hihi! Äntligen har jag köpt de här fina lila tyglarna som jag dregglat över ett tag nu. Det kommer bli så fint på Guffi! Jag ska bara lära mig att rida utan stoppar på tyglarna, men det ska nog gå det med.
 
Den andra saker var Probs sommardeo som jag ska prova och se om det fungerar som myggmedel. Inget verkar riktigt fungera på Guffi, men jag hoppas att det här gör det.
 
Tyvärr fanns inte halsbandet mot insekter att köpa, de hade inte fått hem dom från leverantören innan de skulle åka så därför har jag nu beställt ett istället. Lite synd att de inte kunnat maila och sagt det när jag faktiskt frågade innan, men det får man väl ta. Nu hoppas jag att det kommer ganska snabbt iallafall, så Guffi får lite frid och fröjd. Det blev ett tredelat sweetiron bett till honom också. Efter vad jag testat så vill han bara ha raka bett, men jag vill ändå testa och se vad han tycker om ett sånt här bett. Annars får någon snäll människa köpa det av mig.

Guffi min Guffi

Jag och Frida åkte ut tidigt imorse för att förhoppningsvis slippa alla insekter, men det gjorde vi inte. Kom regnskurar då och då så så fort de inte regnade kom de alla flygande och irriterade oss. Men det var ändå ganska lite mot var det varit, så man får väl vara glad för det.
 
Det var iallafall uppehåll när vi var ute och motionerade. Frida tömkörde och jag gick brevid Guffi, men sadel på, och gjorde massa skrittövningar från marken. Det borde finnas ett namn på detta, eller ska jag komma på ett? Han hade hacket på eftersom jag ville kunna ge honom äppelbitar när det gick bra om jag skulle träna uppsittning också. I början var vi lite osams över var vi ville, jag försökte svänga åt höger men han försökte trycka ner mig i diket. När vi sedan hade lärt oss att förstå varandra för dagen så gick det hur bra som helst! Volter, ställa och böja, flytta bakdel och en hel del tempoväxlingar i skritten blev det. Det går helt klart bäst när jag går på höger sida, min vänster arm blir lite svagare och tar inte över lika mycket som när höger ligger över på andra sidan och blir ännu svagare. Att gå på höger sida känns ju helt bakvänt först, men han gick riktigt fint där till slut. När vi kände oss nöjda provade jag att sätta foten i stigbygeln och bara stå och han brydde sig inte alls. Det enda han vill var att få äppelbitar som han fick. Det kändes väldigt bra att han inte reagerar längre, men jag slutade ändå där eftersom det gick så bra. Lite stretching blev det innan vi gick in också.
 
Guffi tog även i dag en tupplur i stallet både före och efter sin mat. Tror nästan han snarkade när jag smörjde in eksemen, väldigt djup andning var det iallafall. Provade också att göra rent sadeln och tränset med läderservetterna och det blev ju riktigt bra. Väldigt smidigt och enkelt var det, min utrustning kommer nog vara mycket renare nu än vad den varit. Vi lämnade hästarna inne så allt smörj fick torka in ordentligt om det skulle regna mera och Helen skulle släppa ut dom senare, men än så länge har det inte regnat så det kanske var onödigt. Guffi tycker nog det är skönt att få sova lite till.
 
Han känns lite piggare och positivare nu. Idag fick han väldigt bråttom ut ur stallet när vi skulle motionera när Serstök gick ut före, och det är ju ett glatt tecken från honom. Även om han har väldigt bråttom in från hagen...
 

Arg ensam Müsli

Just nu är sambon borta så Müsli är ensam hemma hela dagarna, i nästan 12 timmar och snacka om sur katt när jag kommer hem! Hon skriker och skriker på mig som om jag varit bort i flera år och att hon inte fått någon mat, men det har hon. Hon har visst vant sig vid att jag är hemma väldigt mycket, så nu när jag jobbar blir hon sur på mig för att jag inte hemma med henne. Jag vet inte, men jag tror Lindas hund lärde henne lite att vara hund innan hon flyttade hem till oss.
 

Skogspromenad

Äntligen var det lite svalare men blåst idag, så det var riktigt lite med insekter mot för vad det varit de senaste veckorna. Jag och Helen tog en promenad med hästarna i skogen och det var riktigt behagligt fast det var kväll. Hästarna verkade också tycka det var trevligt. Helen plockade svamp och jag letade blåbär till Guffi, hon hade mer lycka än jag. Hittade ett, och massa smultron.
 
Guffi tog en tupplur med öppna ögon och tänderna ute, lutandes mot boxdörren...
 
 
Dessutom tror jag att det är herr häst som ger mig loppbett. Så på fredag blir det storstädning av både honom och täcken och switch så kanske vi blir av med dom. De dyker bara upp efter jag varit i stallet, så vi får väl se om jag fått fler i morgon igen.


RSS 2.0