Onsdag

Idag blev det en liten tur till stallet. Jag kände inte för att rida, och hade ingen direkt inspiration till något annat heller så det fick bli mys och en rakning. Först stod vi ute i solen och borstade och myste lite. Es dotter och hennes kompis skulle rida Alda och Hervar så de stod också och borstade. Hovarna fick lite Thrust Buster också, hoppas bara det tar sig igenom alla lera. Sedan tog jag in honom i stallet och rakade där han redan var rakad, men den gången för att förstöra de små lömska pälsätarna! Försökte få bort så mycket som möjligt upp mot manen och fick nog med lite tagel, men bättre än pälsätare iallafall. Han tyckte det var lite läskigt med stod stilla. På vänster sida var det desstu svårare. Fick solen i ögonen, försökte hålla uppe sladden och lyfta på manen. Ibland behöver man mer än två armar...

Han fick en morot och fick sedna gå ut i hagen. Stod och myste en stund i solen. Hjälpte småtjejerna att göra iordning hästar sedan, fick något sorts sendrag i mitt fingar som inte mår så bra, utan att det gjorde. Slängde upp kompisen på ryggen, dom väger ju ingenting! Sedan bar det av hemåt och försäljningen av lägenheten blev klar. Nu är det bara nytt stall som fattas...

Tisdag

En helt fantastiskt dag! Förutom att jag fick spendera några timmar på förmiddagen med att göra om hela uppgiften, men då har jag ju bara lärt mig det lite bättre.

Solen sken och himlen var knall blå, Guffi var lite småpumsig av den varma solen han stått i hela dagen. Hade bestämt att vi ska skulle träna mycket tölt idag så det blev en tur ute. Dynur och Boalfur okuperade paddocken och inne i ridhuset en sån här dag vill man inte vara.

Vi tog det först i våran egna pensionärstakt ner vid hagarna, men efter ett tag fick vi upp lite tempo som passar oss perfekt. I lördags gick det lite väl fort för våran smak, men det behöver ju inte jämt vara söndagspromenadtakt heller. När vi kom ut på grusvägen var det något som var farligt och efter bron körde vi lite fyllegubbe så han skulle flytta sig från sida till sida med hjälp av min vikt bara. Samtidigt började jag förbereda för tölt. Den gick riktigt bra idag, försökte hålla honom i kort tempo så han verkligen fick jobba och det gick oväntat bra. Lite motsträvigt från början men lossnade efter lite bakdelsvändningar, sedan flöt det på riktigt bra. Mycket arbeta krävdes det och jag blev lite hård i handen ibland, men det är bara att träna bort, men jag kunde ändå sitta och njuta fullt ut! Efter tölten provade jag att böja honom åt båda hållen och han gjorde det riktigt bra, börjar nog bli av med lite stel hel äntligen. Vi avslutade med en busgalopp innan vi kom ut till asfalten och skrittade hem.

När jag släppte ut honom i hagen skakade han sig...det märktes ju inte att jag borstat massor. Ett stort rökmoln steg upp mot himmelen...

När jag cyklade hem kändes det riktigt bra och det gick fort. När jag kom hem mötte Müsli mig i dörren och ville gosa.

Måndag

Idag har jag tagit igen lite saker. Först jobbade jag eftersom jag inte gjorde det igår, kunde knappt röra min armar pga nacken, trodde ett tag att jag fått någon muskelinflamation. Idag var den mycket bättre, dessutom tror jag att en nerv har kommit ikläm på mitt funger sedan i fredags. Sedan har jag pluggat och varit på banken. Gissa varför? Jo, jag har blivit godkänd för f-skattsedel så nu är jag egen företagare! Så om någon är intresserad av fotografering har jag ett extra bra erbjudande just nu, gå in här om ni vill läsa mer.

Något annat roligt är att vi fått bud på lägenheten så den blir vi förhoppningsvis av med snart också. Dessutom har jag hittat en helt perfekt soffa, så nu hoppas vi att den kan leveraras efter flytten till det kampanjpriset.

Jag har fått börja om med min bokföringsuppgift eftersom datorn inte vill vara med längre. Är det någon som har skrivor till att formatera om en Mac som jag kan få låna? Mina har rymt i flytten och jag tänkte prova att formatera om den. De kostar 900kr att köpa nya, jävla rån!

Guffi får vila en dag till, jag behövde komma ikapp med uppgiften och försöka göra klar den i kväll. Men imorgon ska vi hitta på något roligt.

Flera dagar

Jag har hamnat lite efter med dagarna, datorn är fortfarande inte som vanligt så jag har inte orkat ta tag i det hela. Hoppas ni orkar ta er igenom hela texten.

I torsdags blev det löshoppning i ridhuset. I början ville han mest smita undan och slippa jobba, så jag tog faktiskt fram ett långt spö så jag lättare kunda korrigera honom. Han har tidigare alltid varit rädd för spön, men nu accepterade han det och lyssnade riktigt bra utan att stressa upp sig. Ett stort framsteg alltså. Han fick hoppa upp mot en meter tror jag, vet inte hur högt det blir faktiskt. Sedan gjorde vi lite stretschövningar som Linda skrivit om, det så kallade morotstricket. Fast för oss blev det digistivetricket...Och jag blev ännu mer stolt över hans framsteg här. Han tyckte det var jobbigt att böja sig bakåt mot rumpan, men att gå ner med huvudet mellan frambenen var det inga problem med och letade själv gott där fast jag inte gjorde något. För 2 år sedan, inte ens ett år, hade han litat på mig för att våga göra detta! Man blir så glad. Sedan kastade jag de stora gummibollarna lite hit och dit och rullade runt dom vid honom, dom är fortfarande lite konstiga, de kanske attackerar? Mer träning med dom får det bli.

Årets första fjäril satt på marken och försökte flyga iväg, den var nog lite trött efter vintervilan.

I går jobbade jag och bjöd på pizza hela dagen så när jag väl skulle sova såg jag bara pizza framför mig, men genom att tänka på hur jag gör när jag ska till stallet in i minsta detalj så lyckades jag till slut somna.

Idag skickade jag iväg ett sms till E och frågade om de skulle rida ut i det fina vädret. Så det bar av till stallet, fick låna bilen. Det blåste endel som Guffi inte brukar gilla men jag ville verkligen rida ut så då kändes det bra med sällskap. Kom dit samtidigt som Frostros ägare så vi gick och hämtade hästarna samtidigt och pratade en del. Det verkar gå bättre med Frostros nu, de kan iallafall rida i ridhuset. Innan vi red iväg fick jag bygga om mina träns. Guffi har helt plötsligt fått en kal fläck ovanför ena ögat, väldigt underligt. Så det svarta tränset vill jag inte använda eftersom pannbandet ligger precis där och det går inte att ta av om man inte tar till saxen. Och äppelbetter har fått lite flisor i sig så jag ska sandpappra bort dom så det inte skadar honom i munnen innan jag vill använda det.

En annan tjej följde med på Urga och E red Dynur, det blev en tur till bergtäkten där vi aldrig varit förut. Det är några kilometer efter vägen och man måste gå under motorvägen. Jag hoppade av eftersom Guffi aldrig gått under någon bro eller liknande, så vill inte riskera att åka in i någon betongvägg... Han tyckte mest bilarna som åkte ovanför var läskiga, men annars gick det bra. Vi klättrade i skogen, det blev trav och galopp så ett riktigt konditionspass fick han idag. Det var riktigt fina vägen förutom att grusvägarna hade ganska mycket is, men de klarade av att springa även där i högre tempon. De rider ju med lite högre tempo än vad jag brukar så det blir lite annorlunda och Guffi vill gärna hänga med fast jag kanske fegar lite på vissa ställen.

På slutet blev Guffi och Urga lite trött och vi provade lite tölt, men E och Dynur hade mycket energi kvar. Tölten gick inte så bra, han var redan så trött då. Vi sprang även en del på vägen hem sedan, och innan motorvägen lyckades jag faktiskt få stopp på honom och stanna så jag kunde kliva av medans de andra sprang på. Ett tag trodde jag inte det skulle gå, och jag hade nog uppskattat om de andra saktade av en liten stund innan de fortsätte, men sån är jag. Han var lite lugnare den här gången och jag lyckades komma upp ganska lugnt efteråt.

Han fick lite mer mat än vanligt och massa morötter. En svettig Gufflan fick gå ut i hagen och Frostros ägare sa att hon såg honom galoppera bort till de andra och lera ner sig under magen. Inget han gör i vanliga fall, han kanske ville berätta om sin spännande dag. Mockade en kärra i lösdriften innan jag åkte hem.

Så här ser den kala fläcken ut, lite kladdig efter en tvätt, men lika underligt för det. Pälsätare brukar ju äta ett lager in taget, här var all päls borta helt plötsligt. Monsterpälsätare kanske?

Helvetes jävla skit!

Nu får ursäkta min rubrik, men så känns det just nu. Min dator dog ikväll, verkligen inte vad jag behövde just nu. Som tur är hade jag lagt över alla bilder till den externa hårddisken, så ingen direkt viktigt har gått förlorat. Ska ringa till en Applebutik imorgon och kolla vad det kostar att diagnostisera datorn, men det lär väl kosta så vi får se hur jag gör. Pengar finns inte direkt i överflöd här just nu. Så nu får jag använda sambons dator eller den bärbara stationära (batteriet fungerar inte så man måste ha sladden i). Jag som är så van vid Mac kommer sitta och svära åtskildiga gånger åt att knapparna är på fel ställe osv, men en dator har jag iallafall.

Iallafall så har jag haft två trevliga dagar tillsammans med Guffipuffi. Igår kom min moster med familj förbi på vägen upp till Sundsvall och hälsade på. Vi gick en promenad eftersom Siska behövde rastas lite och sedan blev det fika. Müsli gömde sig under soffan. Sedan skjutsade de ut mig till stallet och hälsade snabbt på Guffi innan de åkte vidare. Jag hann inte med så mycket men han var riktigt mysig och följde efter mig även när han var lös. Den nya halsförlängaren kom igår så han fick ha den och vi körde lite löslongering. Halsförlängaren satte jag fast i grimskaftet som jag satte runt magen på honom. Ja, har man inget annat så får man hitta på andra lösningar. Han arbetade på riktigt bra och var riktigt överens med den vissa korta stunder. Sedan ringde jag till E i väntan på att sambon skulle hämta mig och sa upp stallplatsen. Usch och blä, är riktigt tråkigt faktiskt. Men Guffi får vara kvar så länge han vill, längre än uppsägningstiden om det behövs. Måste ju hitta något nytt också.

Idag tog jag cykeln, ut i det fina vädret. Det mesta av isen var nu snöslask, men det var svårt att hålla cykeln rakt på vissa ställen. Det fick bli en uteritt men mest skritt. Tog två sträckor med tölt, men han var ganska stel och stressad och eftersom vi red förbi den röda huset men människor, skottkärror och besök av älgar ville jag inte äventyra något med tanke på att det var en del is på vägen. Han skötte sig ändå riktigt bra och höll sig på sidan av vägen som jag ville. Tölten kändes riktigt bra, han hade eget driv och det underlättar ju lite. Han var riktigt mysig idag så jag stod kvar ganska länge i hagen och gosade lite, inte ens en antydan på att han ville gå ifrån. Sånna stunder är verkligen guld värda.


Flytta på oss

Lägenheten vi tittade på igår är nu våran! Åh, den var precis vad vi ville ha och dessutom ligger den på 7e våningen med utsikt över Västerås och man ser till och med Mälaren, så man kan ju säga att det är sjöutsikt. Vi har tittat på en del andra lägenheter men ingen har passat oss så här bra, och det var inte riktigt tänkt att vi skulle stanna i Arboga resten av livet. Vi behövde boende snabbt när sambon fick jobbet och då blev det här vi hamnade. Så nu finns det en mysig 2a till salu i Arboga om någon är intresserad.

Så nu måste jag tyvärr hitta en ny stallplats. Skittråkigt egentligen för vi trivs så bra där vi är nu. Bättre ställe blir svårt att hitta. Men förhoppningvis slipper jag cykla, vill hitta ett stall dit jag kan ta mig någolunda lätt med kollektivtrafik och med mer skog. Vi saknar skogen kan jag säga! Visst finns den här med, men man får rida en bit först och då blir det sällan vi kommer dit. Så om ni vet något bra stall med lösdrift omkring Västerås så får ni gärna tipsa mig. Dessutom måste vi börja lastträna nu, så det inte blir som sist...

Goa, fina, älskade lurvboll

Fredag

Idag har det varit jättefint väder, strålande sol, blå himmel och varma grader, men jag hade inte tid att åka till stallet innan det blev mörkt. Vi var nämligen och tittade på en jättefin lägenhet i Västerås och sedan fick jag följa med sambon på när han jobbade. Åt en snabb middag när vi kom hem och sedan lånade jag bilen, hihi.

I stallet var det tomt och tyst. Stallägarna har åkt bort och jag lovade att ta in några hästar och ge mat till ridskolehästarna och Guffis flock. Alla var väldigt intresserade av mig, men Guffi fick följa med in i ridhuset för lite tömkörning först. Det gick riktigt bra idag, han jobbade på bra. Vi har fortfarande problem med att hålla oss på fyrkanten, göra fina volter, men det blir bättre. Provade på att göra serpentiner också, men det blev nog mest spagettiformat...

Traven var riktigt fint, när jag lät honom vara sänkte han sig riktigt fint av sig själv, men jag vill att han skulle böja sig lite också. Tillslut fick vi till det riktigt bra och när vi slutade efter ca 20min hade han massa skum i munnen! Snacka om en stolt ägare då! Jag har aldrig sett så mycket skum efter arbete från marken, och det var länge sedan jag såg det i den där munnen överhuvudtaget om jag ska vara ärlig. Så han var otroligt duktig idag! Han såg även ganska nöjd ut när han fick så mycket beröm och jag blev så glad.

Guffi fick gå ut och jag hämtade Dynur och Bualfur, som var riktigt glada för att få komma in. Dynur pratade lite mer ridhuset och båda kastade sig in i boxarna och på maten. Sedan hämtade jag Sprengur själv, Krafla är ju lite taskig när de får mat så det kändes enklare att ta dem en och en så behövde jag inte få problem. Han är en sån söt liten kille, följde snällt med och gick snällt in i boxen. Krafla hade lika bråttom som de andra två och var lite bråkig när grimman skulle av, men annars gick allt bra. Sedan fodrade jag till de andra. En kärra till ridskolehästarna och en till Guffi och hans tjejer. Blev riktigt svettig men skönt att få arbeta lite. Hungriga var de allihopa och lite småbråk om vilken hög som var vilkens. Sedan åtstod bara färden hem i dimman och en semla väntade hemma.

Bjuder på en hemskt ful bild på Guffi och skummet (men det syns iaf!) och en på Müsli som myser i soffan med världens gosigaste filt.


Genom plasten

Igår när vi var klara i paddocken och gick in med sockerbiten i ridhuset igen bestämde jag mig för att vi skulle prova att gå igenom plastdraperiet som var uppställt där inne. Han började pusta och frusta bara vi gick in i ridhuset och var väldigt avvaktande. Vi kunde gå hela vägen fram, nosa på plastbanden och jag kunde lägga dom över huvudet på honom. Men inte mer än så. Tog bort banden och då kunde han gå igenom, inga problem. Tog ner hälften, en gång kom vi igenom! Men jag ville prova igen och då gick det inte riktigt lika bra, så jag tog bort några band igen och då kunde vi gå igenom flera gånger.

Det här är någon som jag tror att han aldrig hade gått med på för 2 år sedan. Det är så roligt att kunna se vilken skillnad det är nu jämfört med då. Men vi har lagt ner mycket träning på det också.


Dagens ridning

Ja, nu ska ni få se! Jag tog med mig en sockerbit till paddocken och satt mobilen på den som fick filma när jag red. Den klarade av 28min sedan dog den. Nu har jag klippt ner det hela till 10min så ni inte behöver bli allt för uttråkade. Jag hoppas ni orkar titta på alltihopa och ni får gärna komma med snäll och konsturktiv kritik!

Det hela gick ganska bra. Han gick jättefint i skritten först, böjde ordentligt och arbeta på bra. Tölten var inte så bra som den kan vara ibland och han kastade runt med huvudet en aning. Sista klippen på den var det bästa vi fick till idag. Dessutom hände något som aldrig hänt förut, den som tittar får se! Traven var lika fin som vanligt och i dag ville han helt av sig själv helst ha hakan i marken, det är ju bra att han sänker sig, men man behöver ju inte överdriva. I galoppen vågade han inte riktigt ta i för det var nog lite halt under snön. Så ta och titta nu och berätta gärna vad ni tycker.


Påhitt

Idag när jag red hittade jag på något nytt, eller egentligen inget nytt med själva ridningen, men ni ska få se! Jag ska bara redigera lite först.

Just nu vräker snön ner ute, jag som trodde det skulle bli vår igår...

Måndag

Åh, vilken trevlig dag det varit idag! Ändå dåliga var att min sambo åkt bort för att jobba i Dalarna och kommer hem på torsdag, och att mina nya ridbyxor blev lite tajta i midjan med alla kläder under, så det blev tungt att andas och mådde lite illa.

Guffi stod ute i hagen uppe på kullen, såg mig på en gång men han går ju inte i onödan så fick gå fram till honom ändå. Han såg ut att njuta av solen men följde snällt med in. Stod lugnt vid bommen, pillade med saltstenen och tittade vad jag gjorde. Så det blev en uteritt idag, jag var riktigt sugen och när han är så lugnt är det bra att passa på. Han var osäker i början och väntade nog lite på att jag skulle visa att vi faktiskt skulle ute, och då skärpte han till sig. Han var fortfarande spänd då och då, men han stannade bara en gång och småvägrade lite. Insåg väl att jag hade bestämt mig så det inte var någon idé. Vi hade sällskap av en traktor som åkte fram och tillbaka så vi fick ändra ridväg för att slippa möta den på den smala grusvägen. Vi red bort dit unghästarna och stona med föl står på sommaren och myste. Inga stora krav blev det, bara att han skulle ha rätt gångart, lyssna och försöka vara lugn. Blev mycket skritt och bitvis var det riktigt fin, han gick på i en bra tempo. Han kan bli lite seg ibland annars. Blev lite mys innan han fick gå ut sedan. Passade på att mocka lite i halmen i lösdriften också. Konstigt nog var jag klar på två timmar utan att stressa eller bara ta en kort ridtur. Konstigt hur mycket man hinner med när man väl tar tid för det.

E frågade också om jag vill vara med på kurs på söndag, får se om örena räcker till, för det skulle vara riktigt roligt. De ska också bort i helgen så jag ska ta någon av fodringarna, ska bli mysigt att få göra något faktiskt. Även om stalltjänsten var jävligt jobbig i förra stallet så vill man mocka och dona lite ibland ändå, det hör liksom till hästlivet.

Som jag skrev i början hade jag mina ridbyxor idag, första gången. Det blev lite smalt i midjan med alla kläder under, och knäna tyckte samma sak. Men annars var de riktigt bekväma och man satt nästan fast i sadeln. När jag använt dom lite och inte behöver ha så mycket under kommer de sitta bättre.Dåligt med häst, men lite hästfoto

Det blev lite dåligt med besök i stallet igen, men efter vaccination ska dom väl vila lite. I fredags hann jag inte med mig riktigt innan jag åkte med Ann hem till henne och fotograferade hennes busiga hästar, Merlin och Hilma. Merlin är araben som stod i Viby förut och flyttade i höstas.

Igår lyckades min kära sambo nocka mig över näsan och sedan dess har jag haft huvudvärk. Idag var också tiden knapp fast ridsuget var stor och en fantastiska väder ute. Men imorgon tar vi nya tag och förhoppningsvis ska vi komma igång ordentligt.

Men nu bjuder jag på två fina bilder på Merlin och Hilma. Fler kommer jag nog lägga ut i fotobloggen, fridabennerman.blogg.se.


Torsdag

Idag blev det en lång dag i stallet. Kl 13 skulle veterinärern komma och vaccinera Guffi och några småpluttar. Cyklade ut 1,5 timme innan så jag skulle hinna rida. Det blev en töltpass i paddocken. Det snöade lätt och var riktigt mysigt. Ville få Guffi att släppa efter lite i tölten, han blir stel och vill inte alls böja sig. Ibland känns det som att man töltar på tvären. Men vi gjorde några framsteg och det släppte lite iallafall. Blev lite kravlös trav på slutet också, men det var en lyckat pass. Sedan fick han stå vid bommen och äta i väntar på veterinären som var sen. Jag fikade tunnbröd och varm oboy under tiden.

Sedan kom hon och började med de små. De funderade på om Kongur hade pälsätare och det har hon nog. Han ser hemsk ut ovanför virveln bak, stora sår har stackarn. Men de andra busarna tuggar nog på honom lite också när de busar. Sedan fick Guffi sin spruta, inga problem. Fast han blev ju stressad som vanligt när det kommer någon ny som ska hålla på med honom. Efter det var det Kraflas tur. A ville ta blodprov för att kolla så hon inte har Borellia. Hon har varit lite konstig, så hon ville kolla för säkerthetskull. Ingen sammarbetsvillig häst det där, nålar är tydligen väldigt äckligt. De kollade tänderna på henne också, spännande att se vad det gjorde. I mars skulle Frostros vaccineras och då ska vi kolla tänderna på Guffi också, för hon hann inte idag. Ska bli skönt att göra det, kanske därför han är lite stel när det går fortare än skritt.

När veterinären hade åkt hjälpte jag A att släppa ut de små. Vi fick lite problem kan man säga. För att släppa ut dom i sin hage måste man gå igenom verksamhetshästarnas hage. A satte upp en provisoriskt plastband, men Flúga har lärt sig att om man biter tag och drar så lossnar det. Varför ska det vara plastband i hennes hage liksom? Så när vi kom med Dis, Djörfung (?) och Naggur som var lös, gör Flúga just detta. Jag stod på en isfläck och Djörfung vägrade gå in i deras hage, för Dis stod ju stilla med A som höll i tråden och försökta mota bort de andra. Så det var bara att snabbt ta Dis och gå in med henne så följde de andra med in utan att blandas ihop med Flúga och hennes vänner.

Sedan gav jag mig av på cykelturen hem. Mina knän gillar inte mig och cykeln just nu, började förra veckan med att göra ont i dom. Skitknän. När jag kom hem tog jag tag och städade och körde den underbara dammsugaren, det är nästan roligt att använda den. Nu har jag ätit middag och tittar på Äntligen hemma, ska nog försöka plugga lite också.


Müsli tittar på reklam

Innan jag skulle cykla till stallet var jag i somrummet och bytte om. Så klart var Müsli med och tittade vad jag gjorde. Tvn är på i vardagsrummet och en reklam början. Müsli springer fram till sovrumsdörren så hon ser tv. Reklamen handlar om kattmat och en tävling där man kan vinna kattleksaker. Müsli står helt stilla och stirrar på tv och vänder sig om och tittar på mig, sedan tillbaka till tv. När reklamen är slut går hon därifrån. Vad tror ni, vill Müsli ha nya leksaker?


Chefen undercover

Har ni sett reklamen för veckans Chefen Undercover? Det visas just nu på tv4 och jag har funderat på om de det filmat med hästar är från Timrå Ridstadion. Satt och sökte runt och hittade tillslut att det faktiskt var därifrån. Att man kan känna igen det så väl, fast man bara ser en häst i box. Bara några kilometer därifrån bodde Guffi förut och jag har vuxit upp. Första gången jag red, när jag var två år, var just på Timrå Ridstadios invigning. Jag red där tills jag var 7-8år tror jag. Efter en ordentlig olycka som en annan tjej drabbades av under en lektion, bytte jag till mitt tidigare stall och Islandshästar och blev kvar tills i höst när vi flyttade. Dessutom funderar jag på om han som är med därifrån faktiskt har ridit en tur med mig i förra stallet...

Här är en länk till Samhalls hemsida och om han som är med i programmet och jobbar där.

Måndag

Idag var det då dags för sadelprovning. Strax innan 15 gav jag mig av hemifrån och strax efter 16 kom Karin. Hon började prova sadlar på de andra som var med. Det var ett par med två hästar som bor en mil bort ungefär. När de började rida i sadlarna tittade hon på min och konstaterade att den fortfarande passar. Halleluja! Men den behöver stoppas om fram och bak, men sedan sitter den perfekt! Så jag blev glad och nöjd med det. Guffi fick stå i en box en stund medans jag tittade på hur de gick för de andra. Det är svårt att försöka hitta en sadel till två hästar och två ryttare i olika storlekar. Sedan tog jag och red Guffi medans de fortfarande höll på, blev lite kall och vill inte vänta för länge. Vi tog det lugnt och jag försökte mjuka upp honom så gott det gick. Han tog tag i bettet i början, men det kan nog bero på att jag inte lyckades värma upp det ordentligt med mina kalla händer och hans egen man är det inte varmt unde. Det är lite som ett kalhygge...

Töltade och travade på volt, i höger varv böjer han sig fint, men i vänster är det som att rida en pinne. Några sekunder får man ibland, men det är inte mycket. Om omstoppningen inte är allt för dyr kanske jag kan låta veterinären titta på hans tänder när hon vaccinerar...eller ska jag prioritera tvärtom? Sedan skrittade vi av. Vi stod kvar tills de andra var klara, Guffi försökte tigga om mat från alla som gick förbi honom. Tillslut hittade de en sadel som iallafall passade den ena hästen och ryttaren. Jag upptäckte också när jag stod där att på vänster sida där Guffi är rakad, är en del av vinterpälsen som växt ut igen borta...Så det verkar som att han fått lite pälsätare ändå, så jag tar nog och rakar honom där igen. Jag vill inte ha en skabbhäst i år igen!

När jag väl skulle hem såg jag ut som en riktigt michelingubbe. Rånarluva under mössan, täckbyxor, jacka med massa lager under och reflexväst. Mörkt var det och ganska omysigt att cykla. Tog det lugnt och tur nog var det mest bar asfalt iallafall. Man ser ju inte isen i mörkret. Mötte en ambulans och en annan bil såg ut att tänka köra på mig nästan när jag kommit fram till gatulamporna. Morr!

Nu har jag parkerat i soffan efter en varm dusch och ätit lite tunnbrödmackor. Är man ensam hemma och trött orkar man inte alltid laga middag, men mätt blev jag ändå.

Tävling hos Isbitarna.se

Klicka på bilden för att komma till tävlingen.

Lördag

Det blev inte alls som tänkte idag. Karin blev försenad, så sadelprovningen blir på måndag istället. Så jag tog och åkte ut till stallet med bilen ändå. Det var -15 ute och en kall bil, så när jag kom fram hade jag ingen lust att byta om till overallen. Så jag tog Guffi från hagen och vi började gå i gången längs med hagarna, fick sällskap av en av småkillarna i hagen. Vände efter en stund och sprang tillbaka och varm blev jag. Sedan gick vi till paddocken så han fick springa lite. Försökte få han att busa lite, men det gick trögt. Tillslut sprang han några varv av sig själv utan att stanna efter 10m. Då gav vi upp, morot och äpple blev dagens mat. Sedan dammsög vi hö hela vägen ut i hagen igen, någon var visst hungrig.

När jag sedan skulle åka hem red A och E iväg med Únnurbra som handhäst. Då kom mitt ridsug tillbaka! Typsikt säger jag. Har varit utan det ett tag nu också kommer det tillbaka precis efter jag släppt ut hästen och dom rider iväg. Jaja, när vi har en sadel som vi vet passar ska vi ta tag i det hela igen! Förhoppningsvis blir det lite varmare också. Även om -15 inte är någonting jämfört med hur kallt vissa andra har det.Blev några söta mobilbilder på honom också. Så mysigt när det är alldeles frostiga!

Sådan matte/husse, sådan häst?

Man brukar ju säga så om hundar, men hur är det egentigen med hästar? Jag kan se en och annan likhet mellan mig och Guffi och ikväll kom jag på en till i en kommentar till Linda.

  • Vi är båda brunhåriga med rött i (fast jag färgar mitt år). Om ni tittar på min signaturbild från i somras så hade vi samma hårfärg då.
  • Vi kan äta hur mycket som helst utan att gå upp i vikt
  • Mygg/knott älskar oss båda, vilket är negativt.
  • Pälsätarna Guffi har haft har hoppat över på och provsmakat på mig.
  • Vi vill gärna ha en rutin, saker ska gärna göras på samma sätt.
  • Guffi har dåliga hovar och jag får förhårdnader och annat titt som tätt på min fötter.
  • Vi gillar ostmackor.
  • Vi slappar helst och undviker helst det som är jobbigt. Ingen av oss springer i onödan.

Kommer ni på något mer om oss? Är du lik din/dina hästar?


Är med och tävlar

Jag har länge velat ha ett sånt här schabrak från Jacson så nu är hoppas jag verkligen att jag vinner det!

Klicka på bilden om ni också vill vara med i tävlingen.
Klicka på bilden för att komma till tävlingen.
Klicka på bilden om du vill vara med i tävlingen.

Fredag

Idag vågade jag inte cykla, så när sambon kom hem övertalade jag honom att låna ut bilen till mig. Han hade sagt att det halt ute och därför ville jag inte cykla. Körde som en snigel, för jag vill inte råka ut för något med hans firmabil, eller huvudtaget egentligen. Hästarna hade precis fått kvällsmaten, så det blev ett kort pass i paddocken. Småkillarna hade redan kommit in så det var upptaget i ridhuset. Glömde dessutom tända i paddocken så vi traska runt till månskenet.

Tömmarna var riktigt bra! De gav eftergift snabbt, lätta att hålla i och mycket enklare att styra. Perfekt tygnd också, ingenting egentligen. Hakarna lät lite mot bettet, men annars var det inga problem. Så idag blev det mycket svängning, volter, serpentiner, hit och dit och fram och tillbaka. Försökte böja lite, men jag behöver mer träning för att han inte ska svänga. Han fick också trava på och då formade jag och tröck på lite, det såg väldigt fint ut. Sedan gick vi hela vägen bort till bommen, alltså utanför paddocken, inga problem sa Guffi! Han fick en morot och ett äpple bara, sedan ut i hagen igen till kvällsmaten.

Pratade med A om lite allt möjligt, förhoppningsvis kan deras veterinär komma snart. Kanske ska hon få kolla Guffis tänder också. Hon tyckte mina tömmar såg fina ut iallafall. Karin Åberg ringde också, hon kommer imorgon kl 18 och hjälper oss. Vad skönt det ska bli och veta om sadeln passar eller inte. Ska få låna bilen igen också, rena rama helglyxen det här!

När jag skulle åka hem fick jag motorstopp i den lilla uppförsbacken från parkeringen, var glashalt under så vi gled runt lite jag och bilen. Efter en backningen och omstart tog vi satts och kom upp för den lilla minibacken, och hemfärden gick utan problem.

Tömkörningstömmar

Nu har jag satt ihop mitt rep och hakar så jag kan använda dom vid tömkörning. I måndags köpte jag ett fritidsrep på 15m, väldigt lätt för 39kr. Sedan köpte jag två hakar för 15kr/st. 69kr allt som allt. Nu har jag knutit fast hakarna i repet, tänkte nog försöka smälta repet så det sitter ordentligt sedan, men vill testa längden först. Tror det nog går bra eftersom det är så pass smalt att om jag vill ha kortare så gör det inget om man får vika det dubbelt i handen. Jag hoppas att det ska fungera bättre än longeringslinorna iallafall. Jag åker kommer efter "testkörning".

Nu ska jag bara få tag på en billig gjord också.Onsdag

Idag blev det tidigt till stallet så jag kunde ta mig hem med cykeln. Hästarna hade ännu inte fått mat så jag tog in Guffi och tänkte motionera honom först. A kom ut och började fodra och när jag kom till ridhuset stod småhingstarna där så jag hjälpte henne lite och sedan släppte vi ut småttingarna och de andra så vi kunde motionera lite i ridhuset. Eftersom han inte ätit frukost blev det inget avancerat. Först var han riktigt pigg och busade på, på sitt gubbsätt. Sprang på av sig själv. Hade ställt upp ett litet hinder, men det var inte så roligt att hoppa idag, men några skutt blev det. På slutet stannade han varje varv vid utgången och tittade drömmande ut på de andra som stod och åt i hagen. Vi flyttade lite, backade, böjde osv som avslutning. Sedan fick han stå i en av rasthagarna och äta sin frukost så han skulle få någon mat.

Under tiden tvättade jag schabrak, rumpvärmare och grimma och gjorde rent sadeln. Tänkte det var lika bra eftersom Karin Åberg kommer till helgen eller senast måndag, och tar hon med min sadeln är det ju bra om den är ren. Fikade också lite bullar och varmchoklad. Guffi stod och segåt och efter 1,5 timme verkade han mätt och vandrade runt i hagen. Då fick han gå ut till de andra och jag mockade i hagen i väntan på att tvätten skulle bli klar.

Att cykla hem var kallt om öronen idag, så jag fick dra på mig luvan för att inte öronen skulle bli blå. Annars gick det riktigt bra att cykla förutom att det inte gick att växla och jag halkade runt lite i en sväng. Det blev en lång dag i stallet, men det var riktigt trevligt.


RSS 2.0