Måndag

Idag blev en lång dag med jobb och shopping. Det var länge sedan jag köpte så mycket saker till mig själv kan jag säga. Strumpor förra veckan och idag har jag köpt byxor och lite annat smått och gått. Ett rep och hakar till tömkörningen har jag också köpt, så nu ska jag bara sätta ihop det hela.

Sedan hade jag världens tur och gjorde ett riktigt fynd. Var först in på Hööks och provade deras billigaste islandsbyxor, 170 var kilometer långa i benen och 160 såg väldigt små ut i midjan, så jag gav upp där. Gick till den andra hästaffären och där hade de halva reapriset och 20% rabatt på allt annat, och gissa, där hängde dom! På reaavdelningen, ett bar jeansgråa islandsbyxor från Jacson, det enda paret och i rätt storlek! Kastade mig in i provhyttan och de passade! 250kr kostade dom bara.  ÄNTLIGEN HAR JAG HELA RIDBYXOR MED FUNGERANDE DRAGKEDJA OCH UTAN LUFTHÅL I BAKEN!

När jag sedan skulle hem krånglade tåget, min sambo köpte biljett åt mig och när jag kom fram till stationen 20min senare var det inställt...Tur nog fick jag pengarna tillbaka, jag fick ju köpa 1 klass, och sambon kom och hämtade mig istället. Nu ska jag göra varma mackor och te och mysa i soffan.

Söndag

Idag fick jag låna bilen och begav mig till stallet på eftermiddagen. Kom dit och det var helt tyst fast det var kurs för Pia Paulsen idag. De hade lunch. Jag hade tänkt rida i paddocken, men där stod Krafla så då tänkte jag istället rida i gången längs med hagarna. Tillslut blev det en hel uteritt, den vanliga slingan. Ibland blev det lite bakvänd ordning. Började med att skritta på långa tyglar längs hagarna och ån tills vi kom ut på grusvägen. Då tog vi tölt en lång bit och den flöt på riktigt bra fast jag fick jobba på. Fokuserade mycket på mig själv och vad jag gjorde och när jag gjorde rätt så gjorde så klart Guffi det med. Tog även trav en bit och gick över i galopp, och vilken fart han hade idag! Galopp hela vägen fram till asfalten där vi fortsatte en bit i trav. Eftersom han längs sträckan när man går på asfalten innan man kommer tillbaka blir lite stressad och stel så började jag igenom honom ganska ordentligt så han skulle tänka på annat än läskiga saker. I korsningen gick det dock inte att distrahera honom, men det hela gick bra ändå. Det blev en trevlig tur, var kallare ute än jag trodde men solen sken och snön ligger vit, så jag ska inte klaga.

Sedan tittade jag på kursen, de sysslade med några väldigt underliga övningar först tyckte jag. Men när jag förstod vad det skulle ge så var det ganska självklart. Något jag nog ska prova själv med Guffi, men jag får hålla mig i ridhuset. Man ska nämligen ha armarna rakt ut, eller upp så hästen ska söka sig själv till bettet. Och det lär ju se en aning knäppt ut för någon utomstående, så jag behöver ju inte ge utomstående mer fördommar mot islandshästvärlden.

Pratade också med en kvinna som behöver nya sadel. Jag har varit i kontakt med Karin Åberg som jag köpt min nuvarande sadel av, som jag tror inte passar längre. Så ju fler vi är desstu fortare kommer hon. Så jag hoppas det blir snart. Detta är en av anledningarna till att jag inte ridit så mycket det senaste. Om sadeln inte passar vill jag inte orsaka någon och tar det därför lugnt med ridandet.

Funderingar om tömmar...

Jag har tänkt införskaffa egen tömkörningutrustning så jag slipper mocka när jag ska göra det, haha. Men det känns bäst att ha eget om vi ska göra det ofta. Förhoppningsvis har jag hittat en gjord på Hästnet eller om det var Blocket, för en billig peng. Vi behöver inte ha någon lyxutrustning. Men nu är det tömmar jag funderar över. Longeringslinan fastnar ju bara och det blir inge bra, så funderar på att göra som Mikaela. Köpa båtrep och egna spännen, det blir helt klart billigt. Men frågan är hur man får fast spännena själv...

Sedan hittade jag dessa hos Hööks. Någon som har sånna själv? De ser ju ut som deras vanliga tyglar, och mina jag hade därifrån förut gick faktiskt av för att medlet som var på frätte sönder lädret tror jag. Men om man gör ren dom innan första användningen kanske de håller. Frågan är ju också om de löper genom ringarna lika smidigt som båtrep. Helt klart enklare att köpa färdiga, men ja, frågan om.

Vad tycker ni? Dela med er så jag kan köpa på måndag!


Fredag

Idag gick det trögt att cykla och min mössa försökte flyga av, tillslut fick jag sätta fast den under hakan och såg väl ut som någon galning. Fram kom jag tillslut och lånade gjorden igen så vi kunde tömköra. Det gick helt klart bättre än jag trodde det skulle. Det blev en del ifrågesättningar, men jag fick ju inte riktigt till det alla gånger. Vi lyckades lösa den mesta iallafall. Ett problem är han att vänder sig mot mig när vi gör halt. Ett annat är att longerlinorna ger väldigt dålig eftergift så han drar åt sig dom ibland. Det blev en del trav och vi kunde ganska lätt ta oss runt fyrkanten och på volter, men han drog sig inåt ändå. Och vet ni vad, vi fick till tölt! Jag som sa till Alexandra i fredags att det aldrig kommer gå, men det gjorde det! Var en lite märklig upplevelse att se honom tölta från marken, det har aldrig hänt förut. Såg ganska bra ut fast han hade huvudet väldigt högt, men det blir väl bättre om vi får träna. Fantastiskt med tanke på att för ett år sedan tog vi knappt 5 steg i följd med mig på ryggen.

Pratade med A efteråt om vaccinering som Guffi ska vara senast den 14 februari. De hade något av fölen som skulle fortsätta sin grundvaccinering nu så vi kunde göra det samtidigt, så hon skulle ordna det hela. Tog också med mig redskap och skottkärra och mockade i hagen, som "betalning" för att jag lånade gjorden. Det var inte lätt, men lite fick jag bort iallafall. Får köpa en egen gjord snart, haha. Tömmar ska jag nog titta efter på måndag när jag ska jobba i Örebro. Tänkte också gå in på Hööks och prova ridbyxor, inte så ofta jag kommer iväg till någon hästaffär så jag får väl passa på.

Strumpshopping

Mina ullstrumpor som jag har när jag rider håller alla på att ramla isär. I fredags när vi tömkörde fick jag skavsår eftersom det inte är någon häl kvar på två lager strumpor och fodret i skorna just vid hälen är lite utsitet. Så nu har jag beställt 5 par nya, tre tunna och 2 tjocka, från Ullmax. Jag har deras ena underställ som är väldigt bra och de har billiga priser. Tidigare har jag köpt tunna ullstrumpor från en underklädeskedja och tjockare av merinoull på Granngården, men det här blev mycket billigare. Så nu hoppas jag att de kommer på måndag så jag kan inviga dom på tisdag och att de passar och är så som jag vill ha dom. De tjocka har frottéfoder, mysigt.

Snart ska jag ge mig iväg till stallet och tömköra själv. Vi får väl se hur det går. Dessutom ska jag mocka i hagen, så jag får låna gjorden vi hade i fredags.

Bilder från igår

Här kommer några bilder jag tog igår. Det var verkligen roligt att komma igång med fotograferandet igen, det har legat lite på is ett tag. Om någon vill ha sina häst, katter, hundar, sig själv eller ja, det mesta, fotograferat, så säg till!


Onsdag

Jag har fått veta att några har lite problem med designen, så jag ska se vad jag kan göra åt det hela, men just nu har jag inte tid.

Det blev en tur till stallet mitt på dagen, och det tog en evighet att cykla idag! Var riktigt seg i hela kroppen. Guffi och de andra stod vid grinden så det gick fort att hämta honom. Vi blev en uteritt idag, första på några veckor. Han har ju varit lite hispig efter nyår men idag kändes det som att det kunde gå. Han var lite stel och blåste upp sig i början, men annars gick det bra. Tölten var först bara skit, stel häst, ryttare som blir irriterad på den stela hästen ger ingen bra tölt. Men efter en busgalopp och trav och bakdelsvändningar gick den galant. Resten blev mest bus. Det var en mysig tur, lagom jobbig för oss båda tror jag.

Jag hade med mig kameran så det kommer lite bilder sedan, men nu måste jag duscha och fortsätta plugga.

Tisdag

Idag kommer jag spendera dagen med min böcker, så Guffi får motionera själv om han vill.

Jag har suttit några dagar och pysslat med en ny design och nu är jag äntligen nöjd. Vad tycker ni? Om ni ser något som ser konstigt ut så säg till, den här gången har jag iallafall kollat att man ser vad man skriver när man skriver en kommentar. Nu får jag plats med stora bilder, flera på samma rad dessutom, vilket är väldigt skönt tycker jag.

Måndag

Jag hade en väldans beslutsångest om jag skulle åka till stallet idag, men tillslut bestämde jag mig och cyklade iväg på eftermiddagen. På vägen ut började det snöa, det är ju typiskt när jag är ute och cyklar, hade nämligen varit solsken sedan morgonen...

Guffi stod ute i hagen på en fin isfläck, men alla broddar satt kvar så det spelade inte så stor roll för honom. Vi gick direkt till paddocken så han kunden få springa av sig. Ville göra något snabbt eftersom det var ganska sent och inte så roligt att cykla på is i mörker. Han var riktigt söt idag, sprang på av sig själv. Även när jag försökte få honom att sakna av så sprang han på, och då får han göra det. Att han äntligen springer av sig själv är skönt, tidigare stannade han så fort man slutade driva så han har äntligen lärt sig vad jag vill, därför får han springa om han vill. Vi busade lite i galopp också, men då bryter han av till trav när jag slutar driva, men han springer iaf. Småhingstarna stod och studerade oss, Guffi såg jätteglad ut och snön föll. Fick några bilder med mobilen, ni ser iallafall att han springer.Han fick lite mat, äpple och en borstning sen innan han fick gå ut i hagen och jag cyklade hem.

Under kvällen har jag pluggat så jag har ont i ryggen, men nu kan jag äntligen göra löpande bokföring och bokslut! Äntligen fattar jag det jag svor så hemskt åt i höstas.Tråkig nyhet från gamla stallet

I lördags fick jag veta genom Facebook att någon av hästarna i förra stallet blivit avlivat akut under dagen, vilken av dom det var visste jag inte förän idag på förmiddagen. Det var tydligen ett nytt sto som kommit för någon månad sedan. En väldigt fin tjej som Geisli blivit kär i. Det är hemskt tråkigt när sånna här olyckor sker och det inte går att rädd ett djur. Jag gick och var orolig att det var någon av Guffis gamla kompisar eller mina ridvänners hästar, och även om det var tur för dem så är det en himla otur för den som drabbades.

Samma sak hände en häst för några år sedan på den gården. Tror hon hade varit där ett halvår och sedan fick hon benet avsparkat i den vita snön så man såg blodspår i hagen långt efteråt. Jag är glad att det inte blev mer bråk mellan Guffi och de andra innan flocken fick delas här i det nya stallet. En spark i huvudet är jobbigt nog, men ingen häst fick iallafall livshotande skador.

Två bloggar

Ibland när jag kommenterar jag kan länka till en helt annan blogg, fridabennerman.blogg.se. Det är min blogg som fotograf. Den här handlar bara om Guffi (för det mesta iallafall, mer privat också) och den andra bara om fotograferingar, bilder osv. Så om ni blir lite förvirrade så är det fortfarande jag, men med en annan blogg.

Den andra bloggen har väldigt dålig uppdatering eftersom jag inte gjort så många fotograferinger på ett tag, men ni får gärna följa den också. Jag hoppas komma igång med den igen när det blir fler fotograferingar.

Film tömkörning

Det blev en lång film på 5 minuter, men jag hoppas ni orkar titta ändå. Höjdpunkten kommer på slutet där han visar sin starka fina trav, fast han började blir trött då. Världen bästa häst är han! Och min teknik kan man ju disskutera, haha, men det ska vi träna på.


Fredag

Idag har jag haft en väldigt trevlig dag i stallet med Alexandra som var på besök och Guffi var en naturbegåvning på tömkörning! Jag behöver dock mycket mer träning för att få koll på allt. Tömmarna hade jag uppe vid hakan flera gånger, så ja...

Vi gick ut till stallet från tåget eftersom jag bara har en cykel. Det var en trevlig promenad och gick fortare med sällskap. Hämtade Guffi och hälsade på de andra hästar. Guffi fick en ordentlig borstning och stod lungt och fipplade med saltstenen. Vi gick till paddocken eftersom det var så fint väder och började. Först gick vi på volt och det förstod han på en gång, inga problem. Vi hade ingen inspänning så han fick gå ganska fritt. Provade lite trav också. Sedan provade vi att jag gick bakom, lite problem i början med att gå framåt. Han ville helst att Alexandra skulle gå bredvid så han kunde följa med någon. Lite krångel då och då när hon försökte filma, han ville gärna vara med på närbild...Vi höll på ganska länge och gjorde volter och andra krumilurer. Sedan gick vi in på volt igen så han fick springa lite och då gick han jättefint! Alexandra fick det på film så ni ska få se vilken duktig häst jag har! Var så stolt över att han var så duktig hela dagen idag, visade sig från sin bra sida. Och tack till Alexandra som hjälpte mig. Han blev ganska trött på slutet och då avslutade vi och tömkörde fram till ridhuset och in där för att ta av tömkörningsgjorden.

Han fick massor med mat, morötter och äpple efter åt. Vi fikade och då skulle han så klart ha ostmacka, lite bulle slank också ner. Efter fikat blev vi kalla och började mocka i lösdriften för att få upp värmen tills min sambo skulle hämta oss. Vi hann mocka hela lösdriften och efter de hästarna som stått inne i boxarna i ridhuset. E blev glad över detta, så hon slapp och vi behövde ju inte frysa. När min sambo väl kom och hämtade oss var vi riktigt trötta och väl hemma spelade vi När och Fjärran. Jag förlorade, men det var roligt ändå.

Filmer kommer när jag får dom, en passande sladd till kameran fanns inte i denna lägenhet, så ni får hålla ut! Nu ska jag försöka skrapa ihop pengar till en egen gjord också.

Torsdag

Så här effektiv var det länge sedan jag var! Började med att storstäda, tog en paus och åt och gav mig till stallet fast jag på morgonen inte alls hade någon lust, men den kom tillslut. Var hemskt att cykla idag. Snöade hela natten men det mest var is nu och alldeles knaggligt, så man fick vara försiktig. Cykeln var lite krånglig så jag behöver nog lämna in den, kedjan sitter knappt fast känns det som. I posten hade jag fått min fina lila mössa och halsförlängaren, och det var därför jag ändrade mig och cyklade till stallet. Så idag provade vi halsförlängaren. Tog med allt till ridhuset för det började regna, så slapp vi gå fram och tillbaka ute. Han fick ha tränset med äppelbett utan tyglar och nosgrimma, longeringsgjorden lånade jag och halsförlängaren. Ena spännen gick sönder nästan på en gång så fick hitta ett litet snöre att binda fast det mest, morr. Ska maila Hööks.

Annars gick det riktigt bra, han förstog grejen men behöver nog vänja sig lite mer för han sänkte sig inte hela tiden. Mycket beröm när han gjorde det, då gjorde han det ännu mer. Han älskar beröm! Han sprang på av sig själv, busade lite när jag jagade på och såg allmänt busig och glad ut, jämfört med igår.Jag sa det till hovslagaren igår, det är som 5 hästar i en, man vet aldrig från dag till dag vilken man får. Spännde inte alls halsförlängaren hårt, men när jag provade att dra åt lite mer så började han vifta med huvudet och försökte springa ifrån det hela. Så han måste vänja sig mer innan man kan spänna åt den så det ger mer effekt. Sedan fick han stå lös i ridhuset utan för själva banan...vid boxarna och bänken medans jag plockade. Snällt stod han och åt tills han ätit upp. Då tänkte han undersöka matmängden i boxarna tror jag. Skulle sedan släcka, det gör man inne i ett hörn och där vägrar Guffi gå in så han fick stå i en box och såg lite sur ut.

Jag upptäckte förresten att när jag ber honom stanna så går han in mot mig! Det har han inte gjort förut, så snart kanske han gör det i hagen, om man får önsketänka lite.

På vägen hem hämtade jag min ny kurslitteratur och städade klart när jag kom hem. Sedan pluggade jag en stund innan jag nu ätit middag. Som sagt, så här effektiv har jag inte varit på länge! (Latmask!)

Rösta på Guffi!

Årets Häst 2012
Nu är Guffi anmäld som Årets Twistade Häst. Om ni vill rösta på honom så tryck på bilden. Han skulle bli väldigt stolt om han vann med den stiliga bilden.

Nya fötter

Idag blev det några timmar i stallet men ingen träning, förutom att ståistalletträning. Hovslagaren var lite sen så jag mockade lite i lösdrift och la ut vattenslangen som jag också råkade glömma med E påminde mig och hagarna räddades från isgata.

Guffi var på lite dåligt humör, först tvingade jag in honom i stallet och sedan kom hovslagare. Han fick helt nya hovar idag! Hon plastade allihop men mest på vänster fram för den är hans sämsta. Plast var det överallt men fint blev det och nu ser han hovar bra ut för första gången på länge. Tog 2,5 timme innan vi var klara och han äntligen fick gå ut. Det är tydligt rena totyren att stå inne så länge! Hovslagaren tog lite bilder på hans hovar så hon kunde visa konstverket (ironi) på sin Facebook. Hon sa iallafall att hovarna blivit bättre så jag hoppas han kan få fina hovar fram över nu och att det är alla mineraler i maten och Kiselguren som hjälper.

Imorgon ska vi ta en ridtur ute om han är på lugnt humör annars kör vi i ridhuset så han får springa av sig inför fredagen. Han behöver ju inte vara ett monster när vi får besök.

Lite så här skev i humöret var han idag.


Tisdag

För en stund sedan kom jag hem från stallet där jag varit under kvällen. Lagade god mat till sambon så jag fick låna hans bil. Ni som spenderar er mest i tid i stallet i mörker måste tycka att jag är knäpp, men det var så mysigt! Skönt att komma till stallet och inte känna att man har massa saker man ska göra när man kommer hem och bara ta det lugnt. Alla hästarna stod vid grinden och Guffi följde gärna med mig, inget krångel alls. Vi stod ute vi bomen så vi slapp bråka om att gå in i stallet. Han var helt lugnt och verkade ha lugnat ner sig sedan nyår vilket är väldigt skönt, eller så var det bara kvällslugnet som påverkade honom.

Vi håll till i ridhuset som jag redan hade tänt i så där var det heller inga problem att gå in. Skrittade större delen av tiden med varierande övningar. Böjde ordentligt, korta stegen, flytta bakdelen osv. Han lyssnade riktigt bra och hade tillslut byggt upp så mycket energi att han inte kunde hålla sig i skritt. Då tog vi trav och några övergångar till galopp som Adina skrev om för ett tag sedan. Trav på kortsidan, vända snett igenom i galopp och ner till trav på nästa kortsida. Han tyckte det blev lite förvirrat tror jag, visste inte riktigt vart jag ville han skulle. Men provade gjorde vi iallafall. Sedan blev det mer galopp på volt och idag var det energi i gubben! Tog lite tölt i båda varven innan jag hoppade av och skrittade ev för hand. Flyttade och backade och stod vid väggen där något sågade på andra sidan, det var ju lite underligt att väggen lät...

Sedan tittade jag när E och hennes dotter red Júni och hjälpte till att bära vatten. Jag har nog sämst taktig och sämst armar för det. Dom är alldeles för långa så hela jag blev blöt kändes det som. Frågade även om jag kunde låna någon gjord så jag och Alexandra kan försöka tömköra på fredag när hon kommer och hälsar på.

Tävlar om en tagelarmband

Jag är med och tävlar om en väldigt fint armband gjort av tagel från Old Haunts. Tänk var fint med Guffis svarta man med lite rött i! Klicka på bilden om du också vill vara med.

Mamma handlar

Det blir lite lite häst just nu pga sjukdom, men det här handlar om hästsaker iallafall!

De har sänkt rean ännu mer på Hööks nu så mamma fick åka dit åt mig på vägen till jobben. Det mesta jag ville ha fanns inte, men den lila fluffiga mössan fanns iallafall. Skönt med en mössa som inte är stickad när man cyklar och det blåser, örorna blir ju kalla ändå. Så det blev en sån och en halsförlängare som hon ska skicka ner till mig. Tänkte prova att ha halsförlängare på Guffi vid longering så han inte bara springer runt utan får jobba lite också, ryggen behöver komma upp. Nina från Isbitarna skrev ett inlägg om halsförlängare och gav mig lite inspiration.

Ponnyakuten

Jag satt just och tittade på Ponnyakuten medans jag åt våfflor till middag. Det jag reagerade på mest var den där hästen som stack iväg precis när tjejen hoppade upp. Det är precis så Guffi har gjort ett antal gånger. Jag kände igen mig så väl i situationen och en massa känslor kom tillbaka. Paniken man känner att hästen får, medans man själv måste hålla sig lugnt för att inte förvärra det hela. Jag hoppas verkligen hon får vara med, så jag också kan få lite tips, även om det var länge sen han gjorde så nu. Tobbe nämde också att det kan ha att göra med hur de ridit in hästen, att den inte fått den tid den behövt...ja, man kan fundera mycket när hästarna inte kan prata.

Lördag

Nu är tentan klar och den var riktigt rolig, roliga uppgifter där man fick använda fantasin och det gillar jag! Jag har fått en dunder förkylning och nässprayen är slut. Därför ska jag kurera mig resten av dagen, blir det kris får jag åka och köpa nässpray för annars kan jag nog inte sova i natt. Att komma igång med ridningen till veckan får vi se hur det går, jag ska göra mitt bästa men först ska jag ta mig igenom helgen med jobb imorgon.

Katten leker förresten rövare och har rivit tapeter i hallen nu på förmiddagen. Morr!

Katastrofala omslag

Det här har varken med häst eller katt att göra men jag måste dela med mig av detta. Katastrofala skivomslag. Jag fick mig ett gott skratt med rinnande tårar på fredagkvällen. Ni kommer förstår!


Fredag

På förmiddagen blev det soligt så jag gav mig iväg på min cykel till stallet. På vägen var jag in på Granngården igen och köpte fler broddar, lika bra att ha ett litet lager. Det konstiga var att nu kostar 10 broddar 70kr. När jag köpte första gången en hel uppsättning, 16st, så kostade dom 57kr om jag inte minns fel. Hur gick detta till?

Guffi hade iaf inte tappat några fler broddar den här gången, men skorna börjar sitta lite löst så jag ringde till hovslagaren. Hon kommer på onsdag vid lunch. Hoppas alla skor sitter kvar tills dess. Då blir det plastfossingar för Guffi! Jag bytte iallafall ut brodden som han slitit ner ordentligt på något underligt sätt, jag kunde skrva ut den för hand...


Vi gick till ridhuset idag och där ville han inte gå in men med lite övertalning så gick det. Börjar bli lite less på herrn som varken vill gå in i ridhuset eller stallet... Började bygga upp ett hinder så vi kunde löshoppa lite. Guffi stod mest och längtade ut såg det ut som. Men efter ett tag kom han igång och sprang på av sig själv och hoppade glatt. Behövde inte alls springa så mycket idag. Fast han är väldigt motvillig att hoppa i höger varv, fick till några skutt på slutet innan vi slutade. Försökte mig även på lite yoga, han var på väg att lyfta på ena benet en gång, men så fort jag rörde mig lite ville han inte mer. Det kanske går efter några försök.

När vi var klara började det blåsa riktigt ordentligt ute och när vi sedan gick ut var det som att gå rakt in i en vägg. Det var helt vitt av alla snö som blåste på tvären. Först tänkte jag lämna Guffi i ridhuset och hämta hans mat, men det kände inte så bra. Vi gick till stallbacken och band fast honom vid stocken, men där hade han lite svårt att stå stilla och jag kände inte för att jaga häst i det där vädret. Så han fick stå och äta i en av rasthagarna och det gick betydligt bättre. Förutom när hinken blåste iväg och maten åkte på backen... Guffi blev helt vitprickig av snön och ville gärna pussa mig i ansiktet med matgeggan.


Jag tog min lilla cykel och begav mig hemåt i stormen. Det snöade iallafall inte längre, och när jag kom hem var det över. Nu skiner solen...

Unghästar på rymmen

Min ena stallägare postade den här länken på Facebook och jag måste bara dela med mig den till er. Fantastiskt att de överlevt och ändå verkade klara sig så pass bra. Fuxen verkar ju varit något mer glupsk för den svarta har ju betydligt mindre svans kvar.

Länk till artikeln.

Rida utan ben

Såg de här videon och det är ganska fantastiskt att hon lyckas. Tänk att rida utan ben, det skulle ju bli pannkaka av alltihopa!


Tisdag

Idag hade jag en trevlig förmiddag i stallet med en tunt lager snö på backen och sol. På vägen ut var jag in på Granngården och köpte 5 till broddar och hoppades att det skulle räcka. Guffi och de andra stod och åt men maten var snart slut så jag tog in honom ändå. Han vägrade gå in i stallet men fick in honom till slut och då fick han stå i gången medan jag kolla hur många broddar som satt kvar. Första hoven hade han 2 kvar, nästa 1...där gick de 5 nya åt. På de andra satt alla kvar som tur var. Så det var bara att börja få dit dom nya, jag kommer blir riktigt duktig på detta med broddar om det fortsätter så här och gängtappen är välanvänd. Kan det bero på leran att han tappar dom?

Han fick stå ute sedan och där var han mycket lugnare, slickade på sin saltsten och tittade efter mig var jag än gick. Vi gick bort till paddocken. Han blev rädd för preseningen som fladdrade vid nya stallet men lugnade ner sig snabbt igen. Vi tog ett lugnt pass med mest bara skritt. Mycket lydnad och mjukgörande. Jag tror verkligen vi behövde det efter att det blivit en del oseriös ridning det senaste. Jag tror också det behövs just nu med tanke på att han fortfarande är lite hispig efter nyår och jag tror även han var det förra året när vi inte kunde rida ut själva hela januari och februari. Får hoppas att han inte hittar på något sådan i år. Det gick iallafall bra idag, koncentrerade mycket på min sits, blick och händer och lät Guffi gå i den form han ville, förutom att titta på stjärnorna. Han sänkte sig fint av sig själv och arbetade på bra. Tog några varv i trav och avslutade med att skritta runt de olika sakerna som är i paddocken, en grävskopa, håvagn och en betongklump till nya stallet. Sedan fick han sin första morot sen musen åt upp de som var kvar i stallet, jag glömmer ta med mig dom hemifrån varje gång.

Han var så go och mysig idag, även om vi var lite oense ibland. Jag hade dessutom min overall på mig idag, den är också väldigt mysig.

Müsli pratar om fåglar

Imorse när jag skulle äta frukost framför tvn satt Müsli i fönstret med en väldigt koncentrerad blick och jag förstod såklart att hon såg en fågel eller två. Jag tycker det är så roligt att hon vet precis vad en fågel är, mat, fast hon bara varit ute när hon var liten och bodde hos Linda. Och knappt ville gå ut då heller vad jag förstått. Hon låter iallafall väldigt roligt när hon ser fåglar så jag filmade henne. Undra vad hon säger egentligen?


Måndag

Jag kommer verkligen ha en otroligt tråkig måndag. Jag måste skriva klart den sista uppgiften till Marknadsföringskursen och helst börja läsa klart de sista kapitlerna i boken. Tentan är på lördag och då är det ju bra om jag läst klart boken. Har bara 3 kapitel kvar som tur är. Men jag har verkligen ingen inspiration till den här uppgiften. Den är ganska rolig egentligen för man får utveckla sin egen affärsidé, men idag kändes inte som rätt dag. Typiskt att man ska skjuta upp saker hela tiden. Dessutom är sambon i Dalarna så jag kommer verkligen ha tråkigt hela dagen! Någon som vill bli min kompis?

Guffi får fortsätta vila, börjar få lite dåligt samvete, men snart är vi nog igång som vanligt igen...hoppas jag.

Less på ridbyxjakten

Början bli less på att leta ridbyxor! Alla jag hittar som verkar bra finns bara i fel storlek och färg typiskt nog. Det känns så svårt att beställa några i tex 170 eller 36 för jag har ingen aning om jag kan ha dom eller inte. Tror jag tar och ber min syster att sy ett par åt mig snart! Tror jag ska övertyga sambon om att åka till Hööks imorgon och prova deras islandsbyxor och se om det blivit bättre i storlekarna sedan jag köpte ett par därifrån för några år sedan. Alldeles för smala i midjan och långa ben i barnstorlek, ska det vara så?

Egentligen är det ju ingen panik. Thermobyxor och trasiga tidbyxor med många underställ under fungarar tillsvidare, men det kan nog bli lite väl lufftigt när det blir varmare med hål i rumpan och trasig dragkedja...

Fredag

Efter en natt med skrikande grannar som tittade på hockey vaknade jag till minusgrader och strålande sol. Fick låna bilen av Emil för cykeln stod fortfarande i stallet. I hagen kunde man gå på leran och det var tyst och tomt på folk. Hästarna stod längst ner i hagen och Guffi följde snällt med in. Borstade av honom snabbt med noga så han inte skulle tappa tålamodet och försöka kasta sig ut över mig igen. När jag kratsade hovarna upptäckte jag att en brodd saknades så jag ringde till E, men de hade inga extra utan sa att jag kunde ringa Frostros ägare. Hon hade massor med broddar så jag fick låna av henne. Guffi stod snällt i stallet och jag kunde vända han om utan grimma när jag tränsade som vanligt.

Vi gav oss ut på en ridtur, först gick det väldigt långsamt, ingen framåtbjudning alls. Tills han hoppade till för något jag då inte såg och sedan blev det fart på honom och resten av turen bestod av en del hoppande hit och dit. En häst i en hage travade emot oss och Guffi pustade och frustade med hela kroppen, en man körde en gnisslande skottkärra och en vildkanin hoppade upp ur diket precis framför oss.

Efter halva turen kunde han lugna ner sig lite och vi tog lite tölt. Han bröt av ganska mycket till tölt men så länge det var tölt flöt det på bra. Vi tog en lång galopp som var riktigt fin idag, riktigt härligt var det. Tog trav på slutet och den flöt också på fint, avslutade med en busgalopp innan vi kom fram till asfalten. När vi nästan var framme för att svänga in på gården blev han jättespänd igen så jag hoppade av och gick sista biten. Därefter vägde han att gå in i stallet så jag tog en grimma och grimskaft och satte fast honom på stocken utanför och tog av han utrustningen. Maten gjorde jag iordning och lurade med honom in i stallet med hjälp av den. Lättlurad var han allt! Man får ta till lite småknep med gamla envisa gubbar.

När han sedan gått ut i hagen var vattnet i badkaret fruset så jag hämtade vatten i en hink åt honom och han drack säkert halva hinken, och var så söt på sitt Guffisätt.


Måndag

Jag gav mig faktiskt iväg på eftermiddagen för då slutade det regna. Guffi var blöt och helt galen. Vägrade stå stilla, skulle snurra runt i spiltan, helst kasta sig ut ur stallet och väldigt stressad. Jag hann inte få på han tränset utan vi gick till ridhuset med grimma. Jag började longera honom med grimskaftet så han kanske skulle lugna ner sig lite och det blev bättre och bättre. Tog på han tränset med äppelbettet efter en stund över grimman, så någon nosgrimma blev det inte. Sedan gick vi lite till och när han verkade ganska lugn hoppade jag upp och skrittade ett litet varv och allt gick bra. Hoppade av och gick lite till innan jag hoppade upp igen. Sedan red vi ganska kravlöst men försökte böja igenom. Lättare sagt än gjort eftersom han var hård i munnen och stel, men bitvis gick det hyfsat iaf. Vi tog lite trav och galopp så han fick springa av sig lite grann. Tror nästan han bockade till en gång i galoppfattningen, men ingen stor bockning. Han fick stå i stallgången och äta för in i någon spilta ville han inte.

Jag är ändå ganska glad att jag envisades med att hoppa upp på honom. När han är på sånt där humör brukar det vara bäst att hålla sig på marken och man inte vill smaka grus, men jag kände igår att det är lika bra att försöka. Och det gick ju. Men Guffi är inget fan av nyårsraketer, hoppas han är sig själv snart igen.

Rain drops keep...

En återkommande rubrik här insåg jag...men jag vill verkligen inte cykla i spöregn idag! Jag invigde dammsugaren istället och väntar på bättre tider. Den fungerar ypperligt! Den dugar katthår från soffan lite dåligt, men vad har man annars avhårare till? Ni vet sån där roller man tar bort hår på kläderna med. Mattorna behöver man verkligen inte ha full fräs på, då åker halva in i dammsugaren kändes det som om man inte höll emot. Jag ger den iallafall toppbetyg och från och med nu kommer ni nog slippa mitt tjat om dammsugare och kriget mot den gamla.

Nu hoppas jag på lite bättre väder på eftermiddagen eller att mina sambo är extra snäll när han kommer hem...men det verkar otroligt efter som jag fick låna bilen igår.

Guffi är väl ungefär så har torr...

Ridbyxor till salu

Min ridbyxjakt går inte så bra. Jag köpte ett par begagnade på Blocket, eller de är julklapp från mamma egentligen. Men de var för små. Det är ett par islandsbyxor storlek 34, men ganska små i storleken. Gråa med svart skoning upp till knäna. Jättefina och i bra i skicka. Jag har provat dom bara och de var inte mycket använda innan. Så om någon är intresserad av dessa byxor så säg till. 220kr (inkl. frakt) Säg till om ni vill se dem på bild.

Söndag

Jaha, så var det 2012 och året började ju ganska så där. Det har snöat hela dagen som jag verkligen gillar, men Guffi var jäkligt hispig så man blev lite smått irriterad på gubben. Jag fick låna sambons bil så jag slapp cykla iallafall. Mitt knä bråkade hela förmiddagen så det hade nog ändå inte gått att cykla med det. Det var riktigt roligt att köra hans bil och det var ju ett tag sedan jag faktiskt körde så man kände sig lite ringrostig.

Frostros ägare kom samtidigt så vi gick och hämta hästarna och ingen av dom var särskilt sugen på att gå inte. Båda stannade och konstrade, Guffi skulle vänta på Kná, bajsa och helst backa. Men tillslut kom vi inte i stallet. Där ville ingen av de stå och absolut inte stilla. E kom in med Dynur och Boalfur och även dom hade myror i benen idag. Borstade av Guffi lite snabbt och sedan tog jag på han repgrimma och longerlina och gick til ridhuset. Hade gärna ridit i snön, men inte på den där hispiga hästen. Han var lite okoncentrerad emellan åt, tittade på Frostros och alla andra, men sänkte sig fina några gånger av sig själv och sprang gärna på i traven. Men lite mer bakbensaktion hade inte suttit fel. Sedan blev jag så himla sugen på att rida ner till ån och galopper upp så vi gick tillbaka till stallet. Men där gick mina tankar kras. Guffi kunde verkligen inte stå stilla, så vi gick bara en lite promenad halvvägs ner till ån och tillbaka. Sedan fick han mat, men han kunde inte ens stå stilla för att äta upp den så det var bara ut i hagen igen.

Jag hoppas det går över tills imorgon, för jag vill rida i snön! Men det ska nog regna imorgon...

På tisdag åker vi till Göteborg och är borta tills på onsdag. Det är med sambons jobb och vi ska bo på hotell!RSS 2.0